DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 26. dubna 2016

Home » » Recenze/review - 1000 BOMBS / BAJONET - Infected With Friendship (2016)

Recenze/review - 1000 BOMBS / BAJONET - Infected With Friendship (2016)


1000 BOMBS / BAJONET - Infected With Friendship
split CD, vinyl 2016, Support Underground


Thrashové krysy opět útočí! Na zbrusu novém splitku se potkávají podzemní undergroundoví maniaci z Plzně - 1000 BOMBS a pražští BAJONET. Album vychází na vinylu i CD. Obě kapely dodaly několik zbrusu nových songů, které jsou poctou neustále se vzdouvající vlny retro-thrashe. Pokud máte podobné záležitosti v oblibě, měli byste zbystřit svoji pozornost. Jedná se totiž o krásný sběratelský kousek. Už jenom ten booklet, kde se obě party "vesele" poperou, dává tušit, co se bude na novince odehrávat. Ryzí, nefalšovaný a reálný thrash. Nutno se samozřejmě oprostit od myšlenky, že "všechno už tu bylo". Hoďte tedy za hlavu starosti všedních dní, otevřete si pivo a pusťte do svých domovů neurvale špinavé skladby v rytmu osmdesátých a devadesátých let. Tohle splitko je narvané poctivým thrashem!

1000 BOMBS - tak nám Plzeňané zrychlili. U jejich "Peace is Dead" (recenze zde) to byla snad moje jediná připomínka. Jinak kapela pokračuje v nastaveném směru. Ostré, nekompromisní a kopající skladby jsou opentleny melodiemi a typickými vokály. Přistihl jsem se, že si podupávám nohou, pořád chodím do lednice pro další lahváče a některé refrény si pobrukuju. 1000 BOMBS hrají přesně ten druh thrashe, který mám rád. Nekompromisní, ale zároveň promyšlený. Plzeňské "Bomby" zkrátka mají svůj ksicht a to se počítá. Najít bychom sice mohli spousty styčných bodů se slavnými vzory, ale proč to dělat, dnes takhle hraje většina kapel. Hlavní je to, že mě novinkové skladby baví. Jiskří to pěkně, to vám povím. Thrash!


Nové skladby 1000 BOMBS mi připomínají pořádnou hospodskou rvačku. Jsou ostré, poctivé, zároveň prašivé a neučesané. Plzeňští maniaci si berou z osmdesátých let ty nejlepší ingredience a přidávají svůj vlastní, nezaměnitelný výraz. Při poslechu si přijdu, jako bych právě dostal úraz elektrickým proudem. Ano, skladby v sobě mají dobré nápady, baví mě a nepostrádají tolik důležitý feeling. Některé melodie namůžu vyhnat z hlavy a dostávám velkou chuť na pivo. Řeže to, pálí to, bolí to! A má to pořádnou sílu! Letošní nálet se povedl! Mosh-pit!

Asphyx says:

New songs of 1000 BOMBS remind me of pretty pub brawl. They are sharp, honest, but also rotten and unpolish. Pilsner maniacs can take the best ingredients from the eighties and add their own, unmistakable expression. When listening I'm like I've just got an electric shock. Yes, the songs have good ideas, I enjoy them so much and they don't miss  important feeling. There are some tunes I can't get out of my head and I have the big taste for beer. It cuts, it burns, it hurts! And it has big energy! This year's raid was a success! Mosh-pit!


http://bandzone.cz/1000bombs
https://www.facebook.com/1000bombs/?fref=ts
http://1000bombs.com/
https://www.facebook.com/Support-Underground-1609063116034212/?fref=ts
http://www.supug.cz/




Pražští BAJONET jsou v dobrém slova smyslu primitivnější a přímočařejší než Plzeňané. Jsou takovým krásným protikladem. Přiznám se, že jejich předchozí album "Sirota" z roku 2014 mě zase tolik nebralo, ale novinka řeže slušně. Hodně tomu pomáhají české texty a až punkový přístup. Skladby jsou to jednoduché, ale o to víc zapamatovatelné. BAJONET zkrátka umí udělat pořádný thrashový "bordel". Osobně si myslím, že songy vyzní asi nejlépe naživo - jsou pro pořádnou pařbu s hektolitry piva jako stvořené. Líbí se mi to nadšení, neučesanost. Dodává to písním na uvěřitelnosti. Zmínit musím text u "Jen Sereme a Flušem" - ten jsem si často prozpěvoval, když jsem odcházel v práci z nekonečných porad. I když je proti církvi, sedl mi jako prdel na hrnec. Kapela o sobě píše, že hraje důmyslný, primitivní a zaostalý thrash. Zaplať Satan za to! Jejich hudba mě totiž vrací do doby, kdy jsem jako mladý cucák neustále přešíval nášivky na džínové bundě. V přehrávači se mi muchlaly kazety a cloumal mnou nevybouřený testosteron. Seká to řádně! 


BAJONET jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických thrash metalových desek a nebo přistoupíte na jejich hru. Jako příslušníkovi old school thrash metalové legie se mi novinka „Infected With Friendship“ líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu BAJONET. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school thrash metal, který vám nakope zadky!

Asphyx says:

BAJONET  is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic trash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school thrash metal league I like this new album „Infected With Friendship“. I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is BAJONET  on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school thrash metal which will kicks your asses. 

https://www.facebook.com/bajonet/?fref=ts
http://bandzone.cz/bajonet
https://www.facebook.com/Support-Underground-1609063116034212/?fref=ts
http://www.supug.cz/


Skladby:


A:
01. Tunnel Rats (3:40)
02. Soldiers of Hate (3:33)
03. M.O.A.B. (3:08)

B:
04. Jen Sereme a Flušem (2:06)
05. Thrash než Nechcípneš (2:44)
06. T.W.A.R. (2:22)
07. Buď Popraven (1:26)
08. Totální Násilí (2:30)

Sestava:

1000 BOMBS:
Asura – bass, vocals
Throllmas – guitar, vocals,
Sheafraidh – drums and efects
Zakk – guitar, backing vocals

BAJONET:
Máma Teror – guitar, vocals
Studna Strachu: bass, vocals
Thomas Von Krchov - drums 

objednávejte zde/ order here:


Share this games :

TWITTER