DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. dubna 2016

Home » » Recenze/review - HOWLS OF EBB - Cursus Impasse: The Pendlomic Vows (2016)

Recenze/review - HOWLS OF EBB - Cursus Impasse: The Pendlomic Vows (2016)


HOWLS OF EBB - Cursus Impasse: The Pendlomic Vows 
CD 2016, I, Voidhanger Records

Otevřete konečně ty dveře nebo se na vás temnota vyvalí skrze ně! Americká black deathová hydra HOWLS OF EBB by o tom mohla vyprávět. Pouštím si jejich letošní nové album neustále dokola a nemůžu se ho nabažit. Tolik hnisu, špíny, neotřelých melodií, zákeřnosti jsem už dlouho neslyšel. Kapela jakoby dlouhou dobu dlela v podzemí, spřádala tam jednotlivé, originálně pojaté riffy a pak zapálila oheň v podobě novinky "Cursus Impasse: The Pendlomic Vows". Okultní, těžce uchopitelné, smutné a zároveň žhnoucí černým plamenem, taková je letošní deska těchto pekelníků. Kdo jste již měl možnost se s nimi setkat, tak zajisté víte, že s touhle smečkou není radno si zahrávat. Pohlédli jsme do očí prokletých, zemřeli jsme a znovu složeni v podivná monstra se ploužíme světem. Stíny jsou zase dlouhé, nálada pochmurná, vokál kroutí naše vnitřnosti do bolesti. Peklo znovu otevřelo svoji náruč. 

Členové řádu prokletých, stejně jako australští PORTAL, nihilističtí Britové ABYSSAL, kanadští MITOCHODRION, případně řečtí DEAD CONGREGATION, všichni pocházejí z jednoho vrhu, každý odjinud, přesto spojeni spirálou nekoneční temnoty, stejně jako hrdinové dnešní recenze. Podporujte svého oblíbeného padlého anděla a lobujte za zničení světla! Svět je při poslechu zahalený rouchem nicoty. Modlíme se celý život ke špatným bohům. Také cítíte ten hnilobný puch? Podobná hudba mi způsobuje mátožné stavy, nutí mě se zastavit a přemýšlet nad záhubou nehodného lidstva. Jestli jednou dojde k apokalypse, tak HOWLS OF EBB k ní složí soundtrack. Mám v dutině břišní pocit slabosti, hlava se mi motá a nemůžu se zbavit neodbytného pocitu, že někdo otevřel Pandořinu skříňku. Jděte a obraťte všechny kříže, nebude to dlouho trvat a Satan vás poctí svoji návštěvou.



Našlapuji opatrně, se strachem v zádech. Ne u téhle hudby se slitování nedočkám. Album je svým způsobem dokonalé, zákeřné a pro mě osobně šíleně návykové. Připomíná černobílý hororový film, u kterého nevíte, co je ještě pravda a co už fikce. HOWLS OF EBB umně proplouvají mezi death metalem, blackem, doomem a kováním černého železa. Zhudebnit zlo není jednoduché, ale těmto nihilistům se to povedlo opět na výbornou. Muzika je to složitá, náročná, špatně přístupná. Přesahuje jednou nohou do samotného záhrobí a druhou do dosud neznámých dimenzí. Mnohdy už bolestivě, možná i nepříjemně, přesto až magicky přitažlivě. Myslím, že další slova o tomto obřadu jsou zcela zbytečná, lepší bude když se pokusíte uspořádat společnou okultní seanci s HOWLS OF EBB a uslyšíte to inferno sami. Krve se ve vás nedořežou!


Vítejte v pekle! "Cursus Impasse: The Pendlomic Vows" je albem, které v něm bylo nahráno. Je ošklivé, zlé, nechutné a je z něj cítit záhrobí na sto metrů. Vezměte několik tun nihilismu, rozdrťte ho kladivem a přidejte tmu. Doplňte špinavé melodie, vokál připomínající právě probuzené monstrum a potom získáte nějakou představu o tom, kdo jsou HOWLS OF EBB. Tahle nechutná kreatura nám letos přináší svoje první dlouhohrající album. Je plné starého black death metalu, který musí dělat dobře snad každému fanouškovi Hádovi říše. Nad skladbami se vznáší plesnivá nálada dávných časů. Nahrávka, kterou je vhodné pouštět na okultních seancích. Pokud máte chuť na výlet do podzemí, buďte vítáni. Jen upozorňuji, že není cesty zpět! Reálný black death metal, který je ryzí jako samotné zlo! Hodně krutá deska!

Asphyx says:

Welcome in hell! "Cursus Impasse: The Pendlomic Vows" is an album that was recorded there. It is ugly, evil, disgusting, and the beyond is smelt from hundred meters. Take a few tons of nihilism, smash it with a hammer and then add the darkness. Fill dirty melodies, vocals reminding awakened monster and then you get some idea, who is HOWLS OF EBB. This disgusting creature brings us its first full-length album. It is full of old black death metal that can do well perhaps to every fan of Hades. Above the tracks there is moldy mood of the past floating. Good opportunities for playing of this recording are the occult seances. If you fancy a trip to the underground, welcome. Just caution, there is no way back! Real black death metal, that is  pure as evil! Very cruel album!


Band:


Rotten Bliss - bicí
Patrick Brown - zpěv, kytara, ostatní

Tracklist:

1. The 6th Octopul’th Grin (5:31)
2. Cabals Of Molder (6:14)
3. Maat Mon’s Fume (8:14)
4. 7 Ascetic Cinders, 8 Dowries of gA’nOm (7:09)
5. Gaunt Vertigo (1:20)
6. The Subliminal Lock – A Precursor To Vengeance (6:23)
7. The Apocryphalic Wick (7:21)



Total running time 42:12

Share this games :

TWITTER