DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 5. dubna 2016

Home » » Recenze/review - PAIN PURIFICATION - Demo 2016 (2016)

Recenze/review - PAIN PURIFICATION - Demo 2016 (2016)


PAIN PURIFICATION - Demo 2016 
Demo 2016, vlastní vydání

Když jsem si poprvé pustil demonahrávku zaslanou od slovenských pure death metalistů PAIN PURIFICATION, měl jsem neodbytný pocit, že se mi začínají ozývat staré rány. Všude po těle, kde jsem se kdy řízl, něco si zlomil, případně byl postižen nějakou chorobou, se začaly znovu jako stigmata objevovat dávné bolestivé zážitky. Pánové dodali skladby oslavující nekompromisní a devastující náladu devadesátých let. Smrtící kov v této syrové, surově morbidní náladě, mi dělá velmi dobře. Přijdu si, jako bych znovu sledoval videoklipy z VHS kazet. Poctivost, sázka na dobré riffy, krutost a sílu se myslím nadmíru vyplatila. Odpustit a oprostit se sice musím od "demo zvuku", ale až tohle celé mokvající dílo hlavní kapitán Steve z brutálních BRUTE spolu se svými kolegy opatří pořádnou produkcí, věřím tomu, že se zrodí východoslovenská bestie. 


Nečekejte nic složitého, ani umělé kousky falešného masa ze supermarketu, ale spíš pořádnou krvavou flákotu z jatek. Už jste se někdy řízli žiletkou při holení? A zanítilo se vám to? Pak určitě budete vědět, o čem hovořím. Z tohoto dema je cítit energie, vztek, síla a opravdovost na sto honů. Pořád nechápu, kde se to u našich slovenských sousedů bere, ale poslední dobou to tam v tomto stylu opravdu žije. Pevně doufám v brzké dlouhohrající album, solidní label a koncertní šňůru. PAIN PURIFICATION by si to všechno zasloužili. Trojice krutých death metalových válečníků zkrátka zase ukázala všem těm mladým mlíčňákům, snažícím se hrát co nejrychleji a co nejkrkolomněji, jak se to má správně dělat. Snad jen ten mix s názvem "Stupid" odpovídá svému jménu (rozuměj, nelíbí se mi).


Obvinit kapelu z určité jednotvárnosti a stereotypu by bylo po pár skladbách zatím neomalené. Mě se naopak líbí, že má tahle skupina tah na branku a masakruje s bestialitou sobě vlastní všechno okolo. Pokud tedy máte, stejně jako já chuť na pořádnou porci mokvajícího brutálního death metalu, buďte vítáni. Tyhle jatka mě jen tak neomrzí, to mi věřte. PAIN PURTIFICATION si vybrali nelehkou, do hlubokého undergroundu uzavřenou cestu. Upřímně se těším na další kousky neučesaného zla. Myslím si, že první pitva se rozhodně povedla a pokud pánové doladí ještě detaily jako zvuk (může být způsobeno jen zaslanými mp3), budeme mít v budoucnu co dělat se smečkou, která bude umět pořádně pokousat. Taky vidíte tu pěnu u úst, připomínající prašivé psy se vzteklinou?


PAIN PURTIFICATION je bestiální a brutální death metalová smečka z východního Slovenska. Jejich letošní demo nahrávka je pořádně krvavou, mokvající ochutnávkou pro všechny příznivce morbidity ve smrtícím kovu. Pánové nám na své novince hodili do obličeje samé ošklivé, zběsilé, maniakální nápady, které jsou plné reálného pravého death metalu. Zrodilo se nám zde monstrum, se kterým je nutné do budoucna počítat. Má ostré zuby, obrovskou chuť zabíjet hudbou a energií. Chci dlouhohrající album, hned teď! Tohle je brutální, nekompromisní kopanec okovanou botou přímo do obličeje! Poctivá řeznická práce!

Asphyx says:

PAIN PURIFICATION is bestial and brutal death metal pack from eastern Slovakia. Their this year's demo recording is very bloody, weeping tasting for all fans of morbidity in deadly metal. Gentlemen threw us in our faces only ugly, frantic and manic ideas on their new album that are full of real true death metal. There was born a monster which we must allow for the future. It has sharp teeth, some huge taste for killing with music and energy. I want  a long-playing album right now! This is a brutal, uncompromising kick with hobnailed boot in the face!  Honest butcher's job!

Share this games :

TWITTER