DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 11. dubna 2016

Home » » Recenze/review - ROTTING REPUGNANCY - Harbingers Of The Last Judgement (2016)

Recenze/review - ROTTING REPUGNANCY - Harbingers Of The Last Judgement (2016)


ROTTING REPUGNANCY - Harbingers Of The Last Judgement 
CD 2016, CDN Records

Občas se všichni musíme přehrabovat ve hnisu a špíně. Někdy jsou pro nás i obyčejné záležitosti tak těžké, nemáme v sobě energii a jen samotná existence nás vyčerpává. Propadáme stísněnému depresivnímu pocitu a naše představy jsou chmurné. Někdo tyhle chvilky slabosti řeší alkoholem, jiný vyhledá odbornou pomoc, já si narvu do uší terapeuticky brutální death metal. Ten mám rád v jeho surové, syrovější podobě. Britští ROTTING REPUGNANCY  mi sedli přesně do nálady. Ostré, naléhavé riffy, guturální vokál a studené melodie. Podobná hudba mě očišťuje, uklidňuje a nutí podupávat nohou do rytmu. Všude kolem se vznáší agresivně příjemná nálada, ožívají dávno mrtví zločinci a do srdce se mi vkrádá led. Najednou jsou problémy všedního dne obyčejné, nevýznamné a postupně se stávají i zbytečnými a pomíjivými.



Cítím zde klasiku v podobě starých KATAKLYSM, CIANIDE, krutost střídá morbiditu, přesně v namíchaném poměru, jak to mám rád. Trojice brutálních muzikantů si nepotrpí na žádné technické finesy, spíše se soustředí na dobrý nosný riff. Samozřejmě, všechno tady už bylo a mnohokrát, ale to se dá dneska napsat snad o každé druhé kapele. ROTTING REPUGNANCY vznikli v roce 2012 a po EP "Divine Heresy" v roce 2012 mají vydáno ještě album "Path of the Dimished" (2014). Letošní novinka pak spatřila matné světlo světa již loni, ale pod labelem CDN Records vyšla teprve letos. Hudba zde má v sobě kus něčeho přitažlivého, protože jsem se k albu musel pořád vracet. Na stole mi ležela o hodně slavnější jména s lepší produkcí i muzikanty, ale já si raději dával znovu a znovu do hlavy "Harbingers Of The Last Judgement". Možná to někteří z vás uslyší úplně jinak, ale to je v naprostém pořádku. Zlo a špína mají jak známo mnoho podob. Jednu z nich zpodobnili Britové na své desce a mě osobně přijde velmi dobrá. 


Zavírám oči, přidávám hlasitost a najednou jsem zase na starých dobrých jatkách. Po stěnách stékají studené potůčky krve, ožívá všechno to utrpení a ve dveřích se objevil mohutný stín řezníka. Duch monstra s obrovským šklebem. Napřahuje pomalu svoji ruku, zasekává vám spolu s kytarovými riffy další a další rány ostrou sekyrou. Nikdy bych nevěřil, že budu o brutálním death metalu hovořit jako o staré, plesnivé záležitosti, ale ona jí na téhle desce opravdu je. Pokud máte rádi klasickou, tradiční podobu tohoto stylu a potrpíte si zároveň na melodičnost a chlad, pak se zdá být toto album pro vás velmi dobrou volbou. Tam dole, v kanálech pod polorozpadlou opuštěnou budovou jsou totiž hrůzostrašné temné příběhy, které na desce ožívají v až hmatatelných obrazech. Bolest je jen průvodním jevem, jen nicotností, zlo je ještě mocnější, horší, dunivější, stejně jako "Harbingers Of The Last Judgement"



Nová deska "Harbingers Of The Last Judgement" britských brutálních death metalistů ROTTING REPUGNANCY je pro mě obrovským překvapením. Připomíná mi hanobení svatých ostatků, je neskutečně krutá a návyková. Ostré kytary jsou doplněny opravdu morbidním vokálem a za nápady by se nemusely stydět ani nejslavnější kapely stylu. Přehrával jsem si nahrávku neustále dokola a připadal si, jako při právě prováděné exhumaci čerstvého hrobu. Skvělý zvuk, maniakální přístup a hluboká temnota. To jsou hlavní atributy celé desky. Osobně jsem doslova nadšený. Brutální, nekompromisní a hodně temná nahrávka, která oslavuje krvavé kořeny death metalu! Vynikající záležitost!


Asphyx says:

The new album "Harbingers Of The Last Judgement" of British brutal death metal ROTTING REPUGNANCY  is a huge surprise for me. It reminds me defaming of holy remains, it's incredibly cruel and addictive. Sharp guitars are complemented by truly morbid vocals and the most famous band can't be ashamed of their ideas. I played the recording over and over again, I felt as during the exhumation of a fresh grave. Great sound, manic approach and deep darkness. These are the main attributes of the whole album. Personally, I'm excited. Brutal, uncompromising and very dark record, that celebrates bloody roots of death metal! Excellent stuff!


Harbringers Of The Last Judgement Tracklisting:
1. Desert Storm      
2. Exhalted Throne      
3. Despised and Rejected      
4. Hollow Beast      
5. And The Day Shall Dawn with Fire      
6. Tears That Fill My Bones      
7. Godless World      
8. Koventrieren


Band:
Harry - Guitars. Iain -Vocals /Bass. Jordan - Drums. 

Share this games :

TWITTER