DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 10. dubna 2016

Home » » Recenze/review - VIRULENCY – The Anthropodermic Manuscript of Retribution (2016)

Recenze/review - VIRULENCY – The Anthropodermic Manuscript of Retribution (2016)


VIRULENCY – The Anthropodermic Manuscript of Retribution
CD 2016, New Standard Elite

Vítejte u dalšího zpravodaje z piteven. Tentokrát se vydáme na vizitu do Španělska. Tam, někde v místní nemocnici, se začínají dít v podvečer podivné věci. V mrazácích ožívají dávno pitvaná těla, zřízenci mají v očích zastřený pohled a v některých doktorech by se krve nedořezal. Sem, mezi chladné chromované boxy s těly patří i brutální death metalisté VIRULENCY. Zástupci cechu řeznického, kteří se zhlédli v tvorbě kapel, jako jsou DEAFEATED SANITY, WORMED, DEVOURMENT, a spousty dalších, krutě znějících skupin. V tomhle stylu je poslední dobou pěkně přeplněno, to vám povím. Mnoho smeček zní naprosto stejně a v té rychlosti není moc poznat, která zrovna hraje. VIRULENCY jsou jiní, lehce odlišní, svým způsobem originální. Není to sice způsobeno jinými postupy, spíše bych vyzdvihl nasazení a celkový přístup, který jejich tvorbu odlišuje od ostatních. Pitvám, pitváš, pitváme! Pitváte? Potom je všechno v nejlepším pořádku a budete určitě spokojeni jako já.

Po zemi se povalují zamotané chuchvalce střev. Básnicky nadaným jedincům připadají jako chobotnice. V nemocničním rozhlase zní „The Anthropodermic Manuscript of Retribution“ a na tvářích patologů se rozhostí potutelný úsměv. „Přivezte další těla!“: zazní do temných chodeb a úchylné sestřičky ječí radostí. Dneska se zdá být vhodný večer pro naše pokusy na živých tělech. Pro někoho nechutné, pro jiné zajímavé. Tak už to v tom dnešním světě bývá. Všechno je jenom jako, samozřejmě. Jediné, co je opravdové, syrové, surové, je hudba. Ostatní propriety, texty, až hororová atmosféra jsou nadsázka, to snad ani není nutné vysvětlovat. Pro poslech, stejně jako pro filmy s podobnou tématikou musím mít náladu. Nejčastěji takhle v pátek, kdy má trpělivost se současným světem dostupuje vrcholu a potřebuji svůj tradiční restart. VIRULENCY jsou pro podobné chvíle více než vhodní.


VIRULENCY nejsou žádnými posunovači stylu, ani hudebními vizionáři. Svoje řemeslo ale zvládají na výbornou, mají dobrý zvuk, produkci i nápady. Možnosti brutálního death metalu jsou samozřejmě omezené, ale i tak na mě novinka těchto šílenců působí pestře, zapamatovatelně a vracím se k ní poměrně často a s chutí. Vždyť co může být krásnějšího, než pitevna s umělým světlem, spoustu kachliček na zdi i podlaze a chromovaným chladem chirurgických nástrojů. Ano, Španělé jsou takovými přesně hrajícími brutálními chirurgy, kteří si jen odskočili na chvilku do zkušebny, aby tam nahráli album, které plně vystihuje jejich důležitou práci. Co na tom, že spousta lidí ohrne znechucením svoji tvář? Vždyť v těchto zdánlivě nehostinných místech plných vůně formaldehydu skončíme nakonec všichni. Tak proč si naše poslední věci na tomto světě neulehčit troškou dobré brutální muziky, nemám pravdu? VIRULENCY vám můžu jen a jen doporučit.


VIRULENCY nám letos předkládají pořádně hnilobný náklad syrového masa. Brutální death metal v jeho klasické podobě zde zní velmi chytlavě a napínavě. Tradiční riffy, surový zvuk, houpavý rytmus dělají z nahrávky pořádně krvavou hostinu. Vítejte na zakázaných jatkách. Mistři řezníci zvládají svoje řemeslo nadmíru dobře. Nečekejte nic převratného, ale dobrou práci, kterou pánové opravdu umí odvést. Po stěnách stéká krev, někdo zase přinesl motorovou pilu a všichni amatérští patologové se usmívají. Dneska mají svůj velký den. Hudba je vhodná pro pitevní sály, pro operace bez narkózy i pro všechny ty, kdo se rádi bojí u hororů. Skladby doslova mokvají, cáká z nich hnis a morbiditě se meze nekladou. Osobně jsem si tenhle syrový death metal užil dosytnosti. Pokud máte rádi tradiční hodnoty ve smrtícím kovu, buďte vítáni. Dobrá a pořádně krvavá deska, která se opravdu povedla!

Asphyx says:

VIRULENCY gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butchers know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good! 

Seznam skladeb:

1. Myriapod Constructology – Part I – The Inception
2. Myriapod Constructology – Part II – Absolute Zenith
3. Immeasurable Gigantomastic Phenomenology
4. Concupiscent Succubus Disturbance
5. …From Putrescible To Perpetual
6. Mephistophelian Æsthetic Eroticism
7. Beyond The Ablated Clitoral Organs
8. Sculptured Didelphic Uterus


Čas: 28:25

 

Sestava/band:


DisJorge - Fretless Bass, Guitars
J - Vocals (ex-Quaoar, ex-Forensick)
Asier - Guitars (Ktulu, ex-Internal Suffering, ex-Diseased)
Fabio "Dr. Grinder" Ramirez - Drums (ex-Carnivore Diprosopus, ex-Dethroned, ex-Disembowel, ex-Infernal Hate, ex-Internal Suffering)

Share this games :

TWITTER