DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 18. dubna 2016

Home » » Recenze/review - ZAKK WYLDE - Book Of Shadows II (2016)

Recenze/review - ZAKK WYLDE - Book Of Shadows II (2016)


ZAKK WYLDE - Book Of Shadows II
CD 2016, E1 Entertainment

Hladím ti vlasy, nasávám tvoji vůni. Jsem zamilovaný puberťák. Mladý, plný prvních dotyků, testosteronu a idealismu. Ještě nevím, že mě život otesá, postaví před různé zkoušky, zákeřnosti a vryje do mě jako nějaké ostří zkušenosti. Pro nás, pro mladé, odpočaté, pohodové, složil po dlouhých jedenácti letech kytarový mág ZAKK WYLDE svoji druhou sólovou desku. Je plná odlehčených melodií, ale i zakouřených sounthern rockových riffů. Vidím před sebou dálnici a dva měsíce prázdnin. Chci zastavit na opuštěné pumpě, dát si umaštěný řízek z papíru, zapít to pivem a sledovat tvé nohy, jak se chvějí na sedadle spolujezdce. Ano, jsem při poslechu nečekaným romantikem. Najednou jsou všechny lidské špatnosti, zbraně, ostrost, nervozita, nechutnosti uloženy mimo můj svět a já se vznáším, obdivuji jadrnost, špinavě "nedokonalý" hlas i rustikální zvuk do ticha se odvalujících pneumatik, znějící skrz jiskrnou kytaru.



ZAKK WYLDE na své novince vysekává poklonu obrovským pláním Ameriky, probodnutými nekonečným asfaltem dálnic. Ne, není to metal, ani nic ostrého. Je to pohoda, klídek, nohy podupávající v houpacím křesle na terase. Pohledy do dálky, takový ten nevysvětlitelný smutek smíchaný s radostí a pořád vtíravý pocit, že toho štěstí je kolem vás nějak moc. Máte najednou ve své hlavě lehké provinění, jako byste si taky nezasloužili kousek klidu. Píšu o spoustě druhů hudby, miluji ty chvilky společných setkání, kdy sedíte a čekáte, jak na vás bude působit. U Zakkových "Stínů" se procházím vesmírem, nic neřeším a "jen tak žiju". Mám všechno na háku a lituji, že nekouřím dlouhé doutníky uválené starými černoškami. Nalijte mi prosím, ještě jednu whiskey. Ještě chvíli pobudu. Možná i navěky.



ZAKK WYLDE je pohodář, dřevorubec, takový ten chlápek, co vypadá, že dovede rukou zabít býka, ale pak promluví (zahraje) a vy se cítíte hrozně bezpečně, usmíváte se a máte sto chutí všechny kolem sebe obejmout. Hergot, jsme tvrďáci, to se o nás ví, ale taky jsme jemné duše, které by mouše neublížili. Vstřebávám postupně veškerou pozitivní energii a dostávám na "Book Of Shadows II" chuť stále častěji. Plácnu manželku po zadku, usmějeme se na sebe a pak už jen tak spokojeně sedíme, kolem křičí jako tuři klubko dětí. Posloucháme, ťukáme prsty do taktu. Existuje na světě něco hezčího?



Sumarizace:
"Book Of Shadows II"
je plné klasických, syrově příjemných melodií. Ožívá na nich nálada amerických plání, nekonečných lesů a úžasné Zakkovy kytary. Je to neskutečná pohoda, radost a odpočinek. Album má úžasnou atmosféru! ZAKK WYLDE si na nic nehraje, jen sedí a vypráví vám dlouhé zakouřené songy. Mám podobné desky moc rád, naplňují mě klidem. Nahrávka je starou zaprášenou knihou, plnou příběhů o stínech. Nechte se unášet na vlnách sounthern rockových melodií. Když novinku poslouchám, usmívám se! Co si přát víc?! Skvělé! 


Asphyx says:

"Book Of Shadows II" is full of classic raw pleasant melodies. The mood of the American Plains, of endless forests and amazing Zakk's guitar revives here.  It's unbelievable well-being, pleasure and relaxation. The album has an amazing atmosphere! ZAKK WYLDE don't put on anything, they sit there and tell you the long, smoky songs. I like similar records, they are filling me with calm. The recording is a dusty old book full of stories about shadows. Let you carry away on waves of sounthern rock tunes. When I'm listening to the news, I'm smiling! What more could you want ?! Great!


Tracklist:
1. Autumn Changes
2. Tears Of December
3. Lay Me Down
4. Lost Prayer
5. Darkest Hour
6. The Levee
7. Eyes Of Burden
8. Forgotten Memory
9. Yesterday's Tears
10. Harbors Of Pity
11. Sorrowed Regret
12. Useless Apologies
13. Sleeping Dogs
14. The King

Line up:
James LoMenzo - Bass (ex-Pride & Glory, Sweet & Lynch, ex-Black Label Society, ex-Megadeth, ex-Ozzy Osbourne, ex-David Lee Roth, ex-Lynch Mob, ex-White Lion)
Joe Vitale - Drums
Zakk Wylde - Guitars, Vocals (Black Label Society, ex-Pride & Glory, ex-Ozzy Osbourne, ex-Zyris)

Share this games :

TWITTER