DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - ABNORMALITY - Mechanisms of Omniscience (2016)

Minirecenze/minireview - ABNORMALITY - Mechanisms of Omniscience (2016)


ABNORMALITY - Mechanisms of Omniscience 
CD 2016, Metal Blade Records

Na death metalu se mi vždycky líbilo, jak je pestrý. Je často kombinován s jinými styly, je hněten jako hlína sochařem. ABNORMALITY hrají někde na pomezí klasiky a moderny. V jejich tvorbě lze vypozorovat momenty jako vystřižené od SUFFOCATION, CRYPTOPSY, SEVERE TORTURE. DYING FETUS, CANNIBAL CORPSE, já dokonce slyším i NILE. Je to vlastně jedno. Důležitý je přístup a ten mají ABNORMALITY obdivuhodný. O kapele je slyšet na každém rohu, mají zajímavé klipy a ve svém středu velmi fotogenickou zpěvačku Malliku. Ta nejen že krásně zdobí fotky, ale umí i zpívat. Celkově se pak jedná o velmi solidní a dobře poslouchatelné album, které by nemělo uniknout žádnému fanouškovi techniky a brutality v death metalu.

Ne, ABNORMALITY nepřinášejí vůbec nic nového, ani netvoří stylotvorné riffy. Mnozí je mohou obvinit i z určitého kalkulu, je to dokonce i dost pravděpodobné, ale je nutné si uvědomit, pro koho je předkládaná hudba určena. Dovedu si představit tuhle smečku klidně i na velkém festivalu v hlavním hracím čase. Dobře se na ně kouká a muzika je drsně přívětivá. Osobně mi chybí nějaká ta špína navíc, případně větší počet zajímavých momentů, ale celkově nemám s podobných uchopením smrtícího kovu žádný větší problém. "Mechanisms of Omniscience" se asi nikdy nestanou smečkou, kterou budu nějak pravidelně vyhledávat, ale když dostanu chuť na "odpočinkovou" muziku, rád po nich sáhnu.

ABNORMALITY letos předkládají velmi solidní, tradiční materiál. Novinka je pořádně ostrým kořením, které si budete dávat s chutí. Líbí se mi atmosféra celé nahrávky, která je dynamická a krutá. "Mechanisms of Omniscience" je někdy až moc příjemným albem, ocenil bych víc temnoty. Technika se zde potkává s brutalitou ve velmi zajímavém poměru. Poslech si užívám a rád se k albu budu vracet i v budoucnu. Novinka je úderem přímo do obličeje. Nekompromisním, drsným, syrovým. Morbidní záležitost! Velmi dobře!



Asphyx says:

ABNORMALITY presented very decent, traditional material this year. The news is pretty sharp spices that you'll get to like. I like the atmosphere of the whole album, which is dynamic and cruel. "Mechanisms of Omniscience" is sometimes too nice album, I'd appreciate more darkness. Technique meets brutality in very interesting ratio. I enjoy listening and I'll return to this album in the future. News is a punch in the face. Uncompromising, harsh, raw. Morbid issue! Very well!

Share this games :

TWITTER