DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 16. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - APOKALYPTIC RAIDS - The Third Storm (2016)

Minirecenze/minireview - APOKALYPTIC RAIDS - The Third Storm (2016)


APOKALYPTIC RAIDS - The Third Storm
LP 2016, Hells Headbangers

Přepadl mě Satan, rovnou ze zálohy. Šel jsem večer cestou z hospody, těšil se na postel a on mě stáhl do podzemí, roztrhl mi záda vejpůl, vykuchal břicho a pak ten zbytek vystavil na náměstí. Vlastně ani nevím proč, možná proto, že jsem poslouchal APOKALYPTIC RAID. Kultovní black/thrash/deathoví špinavci, sázející na jednoduchost, základní riffy a ortodoxní přístup. Pro společná setkání je nutné mít už nějaké znalosti v old school oboru. Kapela, založená v roce 1998 je typickým zástupcem undergroundu. Prašivé skladby jsou poctou osmdesátým letům minulého století a mementem doby. Inspirace je brána u HELLHAMMER, CELTIC FROST, VENOM, WARHAMMER, SLAUGHTER, POSSESSED a dalších vyznavačů temnoty.

Ono se toho vlastně o jejich (znovu vydané) novince příliš napsat nedá. Podobnou hudbu musíte poslouchat srdcem, mít ji usazenou hluboko v žaludku a nesmíte hledět na drobné (chtěné) nedokonalosti. Nevím, jak APOCALYPTIC RAID zaujmou dnešní zhýčkané posluchače, hledající dokonalost, techniku a dobře napsaný program v počítači, ale své fanoušky si snad najde. Patřím mezi ně, líbí se mi jak přístup, tak určitá rebelie, smíchaná s temnotou. Takhle se hrálo v dobách mého dětství a mám podobný "pravý reálný metal" zafixovaný v hlavě. Toho se jen tak nezbavíte. Už zase práskají blesky, už zase hřmí. Nebe je černé, země krvavá, zborcená těly věřících. Satan zažívá díky naší slabosti své žně. Berte a nebo nechte být! A nebo si dejte nohy nahoru u přehrávače a vydejte se na dlouhý výlet do minulosti. Hej brácho, nalej mi taky! 

The Third Storm je nahrávkou, u které budete mít obrovskou chuť si otevřít pivo a čerstvý hrob. APOCALYPTIC RAID se povedlo oživit metalové duchy z osmdesátých a devadesátých let. Pánové hrají velmi rychle, špinavě a s obrovskou chutí na čerstvou krev. Kombinace plesnivého thrashe, blacku a death metalu mi připomíná návštěvu nějaké obrovské kostnice. U zdí jsou vyrovnány hromady lebek a kapela je drtí svými riffy na jemný prach. Takhle nějak si představuji skvělé album, které vzdává poctu starým legendárním kapelám. Brazilské záhrobní komando je jako rozjetý vlak. Ničí vše živé i neživé a zůstává po něm jenom spoušť. Vyhlaste poplach! Zombie vylézají z hrobů a začínají tančit s námi! Nemá cenu dál nic řešit, dneska bude dlouhá noc! Skvělá black/thrash/speed metalová deska, která vám otevře staré rány! Old school metal forever! Kult!




Asphyx says:

The Third Storm is a record that you'll have a huge appetite to open some beer and a fresh grave byAPOCALYPTIC RAID managed to revive the spirits of metal from the eighties and nineties. Gentlemen play very fast, dirty and with a big appetite for fresh blood. The combination of moldy thrash, black and death metal reminds me of visiting some huge ossuary. There are  piles of skulls round the walls and the band's crushing  them with their riffs to the fine dust. This is how I imagine a great album that pays tribute to old legendary bands. Brazilian commando from the other worlsd is like a train setting in motion. They destroy everything animate and inanimate, and it stays havoc only. Raise alarm! Zombies are creeping from their graves and begin to dance with us! There is nothing to solve today, it will be long night! Great black/thrash/speed metal album, which opens up old wounds! Old school metal forever! Cult!

Share this games :

TWITTER