DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 2. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - COFFIN LUST - Manifestation of Inner Darkness (2016)

Minirecenze/minireview - COFFIN LUST - Manifestation of Inner Darkness (2016)


COFFIN LUST - Manifestation of Inner Darkness
CD, LP, TAPE 2016, Hells Headbangers

Leze na mě zase death metalová nostalgie a přehrabuji se v CD zaslaných na recenzi. U australských COFFIN LUST mě ihned zaujme jednoduchý obal i promo text. Pohrobci švédských GRAVE, NIHILIST, DISMEMBER, ENTRAILS pocházejí z města Victoria a první hrob otevřeli v roce 2012 demonahrávkou "Beyond the Dark". Datum založení téhle skupiny se datuje do léta 2010. Mladá kapela, dalo by se tušit, ale hrající starý plesnivý death metal. Pánové rozhodně ví, o čem je peklo. Chřestí se o sto šest, ale nezapomíná se ani na tmu, tolik potřebou pro podobnou tvorbu. Užívám si to, věru užívám. Pokyvuji spokojeně hlavou a oceňuji nasazení, přístup, zvuk i chorobný vokál. 

COFFIN LUST se sice zdají na první poslech obyčejnou retro kapelou, ale není to tak úplně pravda. Jejich skladby v sobě mají kus něčeho poctivého. Je to jako když potkáte zase po letech šikovného řemeslníka, kterého navíc ještě jeho práce baví. V dnešní době jev nevídaný, v hudbě to platí také a bezezbytku. Ne, COFFIN LUST se nesnaží vymýšlet nic nového, ani převratného, ale to co hrají, tak hrají s odhodláním, syrově a po svém. Pro nás, pro old school death metalové maniaky se švédským prokletím se jedná o velmi povedenou záležitost. Je to underground toho nejhrubšího zrna, překapaný, opředený pavučinami a takovým tím rebelským "punk" přístupem. Baví mě to a baví mě to moc. Nejsem kritik, ani hudební publicista, jsem jen nadšeným fanouškem, hltajícím rozdrcené staré kosti. Hergot, to ale kope, tomu říkám povedená prvotina!

COFFIN LUST na svém prvním albu míchají dohromady temnotu, špínu, chlad a švédský death metal. A dělají ho opravdu dobře! Oceňuji perfektní provedení, skvělé nápady i masakrující riffy. Hroby se zase otvírají, zombie vylézají na povrch. Jdou po nás, stejně jako skladby z "Manifestation of Inner Darkness". Vykopejte si vlastní hrob, zatančete si poslední tanec a užívejte si naplno old school death metalové melodie. Takhle nějak si představuji poctivé, reálné smrtící album! Na novince potkáváme samotnou Smrt. V Austrálii se zrodila bestie, které vám jde po krku. Absolutní záhrobní inferno! Album, které je studené jako ruka mrtvoly! Inferno!



Asphyx says:

COFFIN LUST  mix together the darkness, filth, cold and Swedish death metal on their first album. And they do it really well! I appreciate the perfect interpretation, great ideas and murderous riffs. The tombs are opened again, the zombies come to the surface. They're after us as well as songs from "Manifestation of Inner Darkness". Dig your own grave, dance the last dance and enjoy full these old school death metal tunes. This is how I imagine a honest, real deadly album! On the new album we meet Death itself. There was born a beast in Australia that is after your throat. Absolute sepulchral inferno! The album, which is as cold as the corpse's hand! Inferno!

Share this games :

TWITTER