DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 20. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - DEATH DENIED - Transfuse the Booze (2014)

Minirecenze/minireview - DEATH DENIED - Transfuse the Booze (2014)


DEATH DENIED - Transfuse the Booze 
CD 2014,  vlastní vydání

Polští southern metalisté DEATH DENIED jsou pohodáři každým coulem. Hrají hezky od podlahy, s ničím se moc nemažou a vyznávají svůj styl beze zbytku. Líbí se mi to nadšení a abych pravdu řekl, takhle v neděli, po dobrém obědě, kdy tělo zažívalo samé dobré pocity, jsem si je dával s velkou chutí. Pokud máte rádi party jako DOWN, CORROSION OF CONFORMITY, CROWBAR a podobné skupiny, myslím, že by vás tvorba těchto maniaků mohla s klidem oslovit. Nic nového pod sluncem, ani měsícem, žádný velký zázrak, ale jako celek mě nahrávka velmi baví. Kytary jsou ostré, hlas zajímavý a hutně plný, nemám tak s ničím vlastně problém. Možná bych občas snesl trošku víc naléhavosti a bolesti, ale jinak nejsem plný žádných námitek. 

Témata textů jsou doufám jasná. Všichni máme rádi sex, sem tam nějaký ten litr alkoholu, ale hlavně poctivý rock´n´roll. Všechno zde z hudby cítím a vnímám. Některé skladby jsou opravdu velmi návykové a nedokážu je ani po dlouhé době vyhnat z hlavy. Podobná muzika se dá klidně pustit i v rádiu, televizi a když půjdete večer na rande se slečnou, která ještě nepropadla komerci, myslím, že jí nahrávku klidně můžete také přehrát. Nebude s tím mít rozhodně problém a ještě vám padne roztouženě kolem krku. Dejte si panáka něčeho dobrého, povolte uzdu fantazii a potom to přijde samo, věřte mi!

DEATH DENIED hrají southern metal a hrají ho velmi dobře. Nahrávku jsem si užíval doslova jako dobrý, archivní alkohol. Songy jsou dobře zapamatovatelné, mají jasné a dobré nápady. Líbí se mi i hlas, který přesně do skladeb zapadne. Poláci jdou až někam k základům metalu a rocku. A dělají to s přehledem, samozřejmostí a vkusem. Máte v pátek večírek? Poteče tam alkohol proudem? A přijdou i hezké holky? Potom si můžete album "Transfuse the Booze" pustit pořádně nahlas! Southern metalová deska, u které budete tančit na vlastních hrobech! Velmi dobře!




Asphyx says:

DEATH DENIED play southern metal and they do it very well. I enjoyed the recording like good vintage alcohol. The songs are easy to remember, they have  clear and good ideas. I also like the voice that fits precisely into the tracks. Poles go somewhere to the basics of metal and rock. And they do this with an overview and of course with taste. Do you have a party on Friday?  Will alcohol stream there? And will any pretty girls come? Then you can listen to the album "Transfused to the Booze" pretty loud! Southern metal album that let you dance on your grave! Very well!

Share this games :

TWITTER