DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - EVIL BRAIN TASTE‏ - Dead Dead Bad (2015)

Minirecenze/minireview - EVIL BRAIN TASTE‏ - Dead Dead Bad (2015)


EVIL BRAIN TASTE‏ - Dead Dead Bad
CD 2015, vlastní vydání

Sranda musí být, i kdyby vás věšeli. Černý humor má svá nepsaná pravidla, která velmi jemně balancují na hranici vtipnosti a trapnosti. Zombie tématika je u death metalu velmi otřepaným tématem, stejně jako vyhřezlá střeva a otevřené hroby. Musí se to, jako jakékoliv jiné řemeslo, umět. A britští death metalisté EVIL BRAIN TASTE jsou nádhernou ukázkou toho, jak by to mělo vypadat. V jejich ostré smršti klasických riffů lze vystopovat prvky DEBAUCHERY, ale i tradičního thrashe, blacku. Vše je podřízeno jedinému. Legraci, nadsázce. Pánové si prostě užívají. Je to rock´n´ roll. Nenechte se ale mýlit, že by se jednalo jen o nějakou bohapustou taškařici. Skladby v pohodě obstojí i jednotlivě, bez těch všech uhnilých obličejů zombie. Loňské album se mi zkrátka a jednoduše poslouchá tak nějak samo, na pohodu. 



Po starém zámku zase pobíhají rozkládající se postavy. Koušou se navzájem a zabíjejí s takovou roztomilostí, že mě mají hned na lopatě. Chvilku spolu soupeříme, odpadávají nám kouska masa a máme obrovskou radost, že jsme mezi svými. Do toho se chodbami vznáší ostrá kytara a holky už dávno tuší, že nám dnes budou muset být po vůli. Otevírám si další plechovku piva a moc dobře vím, že dnešní noc bude hodně dlouhá. Některé skladby mají hitový potenciál. Není to žádná temnota, ani nihilistické tápání ve tmě, je to spíš odpočinková záležitost. A to není v dnešní době zase tolik málo. Jasně, vyčítat se dá nepůvodnost, někdo se nebude ani smát. Je to vlastně jedno. Tohle je hudba určena na večírek, na kulisu pro pivní závody. Legrace zkrátka musí být, to je vám doufám jasné.

Sumarizace:

Zombie rituál může začít! EVIL BRAIN TASTE jsou kapelou, která nám dnes bude hrát k nekonečnému večírku. Ostré riffy, morbidní hlas a tuna dobrých nápadů. Loňské album mě baví, rád si ho pouštím stále dokola. Tančíme na hrobech s těmi nekrásnějšími zombie. Pivo teče proudem a já si tohle album opravdu užívám. Britové jsou vtipní, zajímaví, ale dokáží zaujmout i samotnou hudbou. Muzika v sobě nepostrádá jiskru, drive a tolik potřebný feeling. Album je heavy! Chce se mi tančit, skákat v mosh-pitu a trhat kousky masa z těla! Zombie metal, který vám nakope zadky! Dobrá krvavá práce! Doporučuji!



Asphyx says:

Zombie ritual can start! EVIL BRAIN TASTE is a band that will play to an endless party today. Sharp riffs, morbid voice and a ton of good ideas. I like last year's album, I enjoy listening again over and over. We're dancing on the graves with the most beautiful zombies. Beer is flowing and I really enjoy this album. The British are funny, interesting, but they can also be interested by the music only. The music doesn't miss spark and drive and so much needed feeling. The album is heavy! I want to dance, jump in the mosh-pit and tear pieces of flesh from the body! Zombie metal that will kick your asses! Good bloody job! I recommend!

Share this games :

TWITTER