DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 10. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - FALLUJAH - Dreamless (2016)

Minirecenze/minireview - FALLUJAH - Dreamless (2016)


FALLUJAH - Dreamless
CD 2016, Nuclear Blast

Kalifornští FALLUJAH jsou mnohdy prezentováni jako kapela, která je něčím úžasným. Jsou velebeni na všech webech, jsou obestřeni aurou jakési dokonalosti. Pokusím se ji dnes trošku narušit. V současné době jsou často všichni šokováni z věcí a postupů, nad kterými by naši předci mávli rukou. Vždyť kombinace deathu, deathcore, progresivity, techniky, chvílemi snad dokonce i blacku zde byla tolikrát, že se divím těm nadšeným výkřikům. Neříkám, kytarové motivy jsou mnohdy "pěkné", zaobalené do GORGUTS, ABIOTIC, JOB FOR COWBOY, THE FACELESS, RIVER OF NIHIL, GOROD, OBSCURY a já nevím koho ještě. Tady, přes všechnu podobnost, jsou FALLUJAH opravdu zajímaví, horší je to se zpěvem, na mě příliš uhlazeným a hlavně absolutně nevýraznými bicími.

Já si jednoduše nemůžu pomoct, mě přijde novinka, stejně jako všechno předchozí, co pánové stvořili, jako takový sterilní produkt. Ověřil jsem si to i někdy před rokem na živém vystoupení, kdy nás spousta odešla raději ven ze sálu. Chápu sice extatické výkřiky mladíků, kteří neslyšeli rocková alba ze sedmdesátých let (ty pomalé pasáže jsou jak vystřižené z PINK FLOYD), dokonce dovedu přistoupit i na myšlenku že jsou FALLUJAH ve svém přístupu poměrně originální, ale nedovedu nějak skousnout názor, že tu máme co do činění s nějakými stylo-tvůrci (jako jsem to někde nedávno četl). To je čirá hloupost a doufám, že se mí milí přátelé, nenecháte opít rohlíkem. A nemůžu si pořád pomoc, ten zvuk je zkrátka takový divný, nemastný, neslaný, obyčejný. Howgh!

Nedá se nic dělat, ale novinka FALLUJAH mě neoslovila. Vadí mi nevýrazná produkce, stále stejné postupy a roztříštěnost skladeb. Album asi bude vyhovovat všem mladým fanouškům, kteří nezažili staré časy plné death metalu a rocku. Nějak nevím, co si s "Dreamless" počít. Nebaví mě, nudím se a marně hledám pro sebe alespoň kousek něčeho dobrého. Marně pátrám, co tím vlastně chtěli Američané říct. Pro mě jsou letos FALLUJAH takovou obyčejnou kapelou, která se sice snaží, ale její snaha vychází do ztracena. Potenciál tady je, ale je umlácen nudou a křečovitostí být za každou cenu zajímavými. Progresivní album, které kolem mě jen tak proplouvá.

 



Asphyx says:

I can't do anything, but I don't like the news of FALLUJAH. I don't like the dull production, still the same methodes and disunity of songs. The album will probably be well for all young fans who have never experienced the old days full of death metal and rock. I don't know what to do with "Dreamless". I'm boring and I'm searching for a piece of something good. I search in vain what the Americans wanted to say. For me this year FALLUJAH are the plain band that trys hard, but they waste the time. There's some potential here, but it is beaten  by boredom and effort to be interesting. Progressive album that is just coming around me.

Share this games :

TWITTER