DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 6. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - GRAVE MIASMA - Endless Pilgrimage (2016)

Minirecenze/minireview - GRAVE MIASMA - Endless Pilgrimage (2016)


GRAVE MIASMA - Endless Pilgrimage 
mini-album 2016, Sepulchral Voice Records


Ve světě je spousta náboženství a kultů vyznávajících smrt. Někdy se klaní všichni krutým bohům, vzývají temné síly a kladou si za vinu všechny hříchy. Bičováni vlastním svědomím se poddávají skupince kněží, které těží z jejich slepoty. Novinkové EP britských GRAVE MIASMA je takovým black death metalovým kultem, vzýváním temných sil. Kapela si vysloužila v záhrobí již dávno pořádně ostré ostruhy. Jejich hudba funguje na stejném principu, jako odříkávání nějaké špatné a zlé mantry. Pomalé navozování pocitu beznaděje, chrchlání zlých slov, vyvolávání duchů a nemrtvých. 

Kapela se pohybuje ve stejných oblastech, jako třeba takoví CRUCIAMENTUM, TEITANBLOOD, PSEUDOGOD, DEAD CONGREGATION, SONNE ADAM, s přihlédnutím k otcům zakladatelům INCANTATION, připadně IMMOLATION. Tvorba by se dala shrnout jednou větou o schopnosti a snaze zhudebnit tmu. Musím mít na podobné záležitosti tu správnou posmutnělou náladu, ale jinak si troufám tvrdit, že pánové opět dostáli svému jménu. Novinka je zákeřná, ošklivá ze své vlastní podstaty. GRAVE MIASMA nepřinášejí do své hudby nic nového, ale drží si jasný status dobrého zahnívajícího jména. Možná došli k lehkému zvolnění, těžko říct, v těch stěnách z kytar je tak lehké se ztratit. Užívám si to a prosévám mezi prsty prach dávno zemřelých. Krásná černá práce! 

EP "Endless Pilgrimage" je následovníkem temnoty. Je modlitbou k černým silám, odkazem dávných předků. Pomalé navozování pocitu zmaru a provinění, nekonečný smutek. To jsou GRAVE MIASMA. Jsou jako stín v opuštěné katedrále, jako návštěva opuštěného hřbitova. Album má až doom metalovou náladu, je studené, připomíná dotek mrtvoly. Garantuji, že budete mít noční můry a nebudete vědět, co je a co není pravda. Budete prokleti a navěky uvrhnutí do temnoty. Black death metalová nahrávka s ďábelským obličejem! Vynikající!




Asphyx says:


EP "Endless Pilgrimage" is a follower of darkness. It's a prayer to the black strength, legacy of ancestors. Slow deluding of feelings of destruction and guilt, endless sadness. These are GRAVE MIASMA. They are like a shadow in an abandoned cathedral, like a visit on an abandoned cemetery. The album has some doom metal mood, it's cold, reminds touch of a corpse. I assure that you will have nightmares and you don't know what is and isn't true. You will be cursed forever and thrown into the darkness. Black death metal record with devilish face! Excellent!


TRACKLIST:

1. Yama Transforms To Afterlife (6:55)
2. Utterance Of The Foulest Spirit (7:28)
3. Purgative Circumvolution (4:50)
4. Glorification Of The Impure (5:22)
5. Full Moon Dawn (8:44)


LINE-UP:

Y. (guitar/vox)
R.C. (guitar)
A. (bassguitar)
D. (drums)

http://www.gravemiasma.co.uk

Share this games :

TWITTER