DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 7. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - HOSTAGE OF FATE - Hostage of Fate (2016)

Minirecenze/minireview - HOSTAGE OF FATE - Hostage of Fate (2016)



HOSTAGE OF FATE - Hostage of Fate
CD 2016, vlastní vydání 

Death grindoví maniaci HOSTAGE OF FATE prošli od minulého alba velkou proměnou. Plně se oddali myšlence smrti, nenávisti a hudební krutosti. Jestliže dříve vyznávali pravý nefalšovaný old school death/thrash, nyní jsou znovuzrozeni v ještě větší morbiditě. Letos vyvrhli na bezbožné světlo svoje druhé dílo, plné krve, hnisu a beznaděje. Na tento styl předkládají poměrně pestrý materiál, který se stal na dlouhou dobu mým průvodcem. Zaujala mě jeho syrovost, neučesanost a schopnost ničit, drtit. Hudba v podání této řecké dvojice je nehostinná jako opuštěný hřbitov někde v horách. Občas sice pánové sklouznou ke stereotypu a monotónnosti, ale je to spíš celkový dojem, po bližším ohledání zjistíme, že krvavý grál se ukrývá hluboko uvnitř. 

Stylově máme co do činění s pohrobky osmdesátých a devadesátých let, zlaté to doby extrémního kovu. Nejedná se samozřejmě o nic převratného, ale to odhodlání a energii musím zkrátka ocenit. Beru do ruky neopracovaný kámen a pomocí kovových nástrojů ho přetvařuji k obrazu svému. Zajímavé je, že mi pokaždé vychází socha připomínající pradávnou smrt. Ožívají zde odkazy starých bojovníků, jakoby znovu povstali a vydali se dořešit staré křivdy. Cítíte ten chlad, ty syrové kousky riffů? To HOSTAGE OF HATE znovu promluvili. Opět zajíždím rezavým nožem do vlastního břicha a velebím spolu s řeckými řezníky klasické smrtící postupy. Z nebe padá krev! 

HOSTAGE OF FATE nám letos dodali pořádně prohnilý kus nakaženého masa. Propracované death/grindové skladby se vám zakousnou do hrdla, jako pořádně naštvaný pitbul. Tahle deska je jako apokalypsa lidské mysli, jako tsunami, jako krvavý masakr v nějaké opuštěné vesnici. Po poslechu nezůstane kámen na kameni a váš mozek bude vybělený jako čerstvě ohlodané kosti. Během setkání s deskou mě napadají slova jako šílené, extrémně morbidní, totálně energické. Jestli někdo dobře ví, jak to tady bude vypadat po jaderném výbuchu, tak to jsou právě HOSTAGE OF FATE! Pro mě osobně obrovské překvapení a absolutní death grindový zážitek! Vynikající album! 





Asphyx says:

HOSTAGE OF FATE  delivered a good piece of rotten infected meat. Sophisticated death / grind songs bite you into your throat, like really angry pit bull. This album is like the apocalypse of the human mind, like a tsunami, like a bloodbath in an abandoned village. When I'm listening the words like crazy, extremely morbid, totally energetic are coming into my mind. If someone knows how this place will look like after a nuclear explosion, so this is just HOSTAGE OF FATE! For me personally a huge surprise and absolute death grind experience! Excellent album!

Share this games :

TWITTER