DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 28. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - IMPERIUM - Titanomachy (2016)

Minirecenze/minireview - IMPERIUM - Titanomachy (2016)


IMPERIUM - Titanomachy
CD 2016, Ultimate Massacre Productions

Nad našimi hlavami sviští pečlivě propletené konečky bičů. Jsme otroky již několikáté generace a stavíme tuhle hrobku dlouhé roky. Pro zvýšení naší výkonnosti nám náš otrokář pouští novinku britských death metalistů IMPERIUM, kteří se shlédli v římské a řecké mytologii. Do hudby napěchovali obrovské množství techniky, přidali pro mě poměrně iritující "dobové" mezihry a jako výsledek zde máme další poctu slavným NILE. Kapela byla založena v roce 2010 a má na svém kontě ještě jedno album ("Sacramentum" - 2012). Letošní nahrávka je velmi slušným počinem, který ale nijak nevybočuje z takového toho současného průměru. Pánové jsou na tom velice dobře technicky, nad jejich řemeslnou zručností budete určitě uznale kroutit hlavou, ale co se týká skladatelského potenciálu, zdá se mi novinka taková obyčejná. 

Mám u podobných CD problém s tím, že já "jim to prostě nevěřím". Pokud si vezmu za hlavní téma starověk, chtělo by to možná víc syrovosti a špíny. Takhle mi to celé přijde jako současné fantasy seriály, kdy se sice sekají hlavy o sto šest, znásilňují se otrokyně, ale zároveň je vše takové čisté, nevinné a po nějaké době i lehce legrační. Ano, nasázet za sebou bezesporu složité riffy, přidat na hlasitosti a pořádně se do toho opřít je určitě záslužné, ale také velmi předvídatelné (alespoň pro mě). Ve výsledku se mi sice album poměrně líbí, jen ho nedokážu příliš dlouho poslouchat. Troufám si ale tvrdit, že bude mít určitě úspěch u skupiny posluchačů, kteří podobné záležitosti vyhledávají. Já mezihry přetáčím a složité pasáže příliš nevnímám. Chybí mi víc magie, temnoty, zla a smrti.


sumarizace:

Mytologický death metal v podání britských IMPERIUM na mě zabírá tak na šedesát procent. Skladby jsou velmi propracované, zvuk hlasitý, mezihry nezajímavé. Chybí mi kus tmy, uvěřitelnosti a síly. Album je vhodné pro současné mladé posluchače, kteří ocení technickou náročnost skladeb. Já pořád nevím, co si s nahrávkou počít. Nepřeskočila mezi námi zatím žádná jiskra. Uznávám řemeslnou zručnost, ale skladby mě příliš nebaví. Novinka připomíná dnešní moderní fantasy seriály. Spousta triků, ale nikde žádné zlo. Příště bych poprosil trošku víc syrovosti! Death metalové album, které bolí jenom trošku.


Asphyx says:

Mythological death metal by British IMPERIUM makes an impression on me about sixty percent. The songs are very sophisticated, sound is loud, interlude dull. I'm missing a piece of the dark, power and believability. The album is suitable for today's young listeners who appreciate the technical demands of songs. I still don't know what to do with the recording. There is no spark jumping between us. I accept the craft's skills, but the tracks bore me. the news reminds today's modern fantasy series. Lots of tricks, but no evil. Next time I would like a little bit more rawness! Death metal album that hurt only a little.

Tracklist:
01. Othrys
02. Castrate The Father Of The Sky
03. Beast From Beneath
04. Descend Abysmal Void
05. Ingurgitate The Traitor
06. Into The Abode Of The Dead
07. The Unseen One
08. Skies That Bear Thunder
09. Titanomachy
10. Phlegethon Rising
11. Minos
12. Neither Like Gods Nor Men

Line up:
Rob Purnell - Guitars (Trigger The Bloodshed)
Mike Alexander - Guitars
Doug Anderson - Vocals (Cenotaph, ex-Viscera, ex-Bloodshot Dawn, ex-Prostitute Disfigurement)


Share this games :

TWITTER