DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - INERT - Obliteration of the Self (2016)

Minirecenze/minireview - INERT - Obliteration of the Self (2016)


INERT - Obliteration of the Self
EP 2016, vlastní vydání

Tři skladby ostré jako hřeby do rakví. Tak by se dala charakterizovat hudba mezinárodní dvojice INERT asi nejvíce. Pánové se shlédli v tvorbě death metalových kapel, které zažívaly největší slávu v osmdesátých a devadesátých letech. Sami se hlásí hrdě k odkazu DISMEMBER, GRAVE, EDGE OF SANITY, MORBID ANGEL. A sype jim to pěkně, to vám povím! Nutno se samozřejmě oprostit od přístupu, že "všechno už tady bylo", ale jinak musím říct, že i když se jedná o prvotinu, songy v sobě obsahují velký kus špíny, zla a temnoty. Naše město opět napadli nemrtví. Z tlampačů zní jako nějaká apokalyptická symfonie hudba INERT a já se těším na spalující oheň. Tradice, maniakální přístup, šílenství v očích, to je nové EP "Obliteration of the Self".

Možná bych měl pár připomínek ke zvuku, k provedení, ale troufám si tvrdit, že pokud kapela vytrvá ve své hrobnické práci, můžeme se v budoucnu těšit na pořádnou porci hnisu, plesniviny a poctu samotnému záhrobí. Záleží jen na nich a na solidním labelu. Snad jim pár těchto mých skromných řádků pomůže a ocitnou se v samotném pekle. Podobných smeček je dnes spousta, ale já zde cítím něco málo navíc, určité kousky pečlivě vybraných riffů, feelingu a síly. O tom, zda jsem měl pravdu, rozhodne jen čas. INERT jsou pro mě malým soukromým objevem, zahnívajícím masem, který jsem při svých toulkách podsvětím potkal. Za sebe vám tedy můžu novinku "Obliteration of the Self" více než doporučit!

sumarizace:

INERT na svém prvním albu míchají dohromady temnotu, špínu, chlad a švédský death metal. A dělají ho opravdu dobře! Oceňuji perfektní provedení, skvělé nápady i masakrující riffy. Hroby se zase otvírají, zombie vylézají na povrch. Jdou po nás, stejně jako skladby z "Obliteration of the Self". Vykopejte si vlastní hrob, zatančete si poslední tanec a užívejte si naplno old school death metalové melodie. Takhle nějak si představuji poctivé, reálné smrtící album! Na novince potkáváme samotnou Smrt. Zrodila se bestie, která vám jde po krku. Absolutní záhrobní inferno! Album, které je studené jako ruka mrtvoly! 



Asphyx says:

INERT mix together the darkness, filth, cold and Swedish death metal on their first album. And they do it really well! I appreciate the perfect interpretation, great ideas and murderous riffs. The tombs are opened again, the zombies come to the surface. They're after us as well as songs from "Obliteration of the Self". Dig your own grave, dance the last dance and enjoy full these old school death metal tunes. This is how I imagine a honest, real deadly album! On the new album we meet Death itself. There was born a beast that is after your throat. Absolute sepulchral inferno! The album, which is as cold as the corpse's hand! 

Share this games :

TWITTER