DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - KILLING FOR COMPANY - House of Hades (2016)

Minirecenze/minireview - KILLING FOR COMPANY - House of Hades (2016)


KILLING FOR COMPANY - House of Hades
CD 2016, Via Nocturna

Vidím krev v tvých očích. Modlila si se příliš dlouho ke špatnému Bohu. Ale nezoufej, tvá slepota bude brzy spálena pekelným očišťujícím ohněm a najdeš konečně svůj klid. Jsi tak krásná, roztoužená ve své ztracenosti. Já jsem ten, kdo ti ukáže směr, kterým jít. Odvezu tě daleko, až někam na sever. Svět je tady, stejně jako hudba chladnější, temnější a zdá se i čistší. Vkládám pomalu do slotu pro CD novinku norských KILLING FOR COMPANY a otevírám (dnes jen pro tebe) dveře do podzemí. Po stěnách stékají potůčky hnisu a my společně, ruku v ruce, jdeme dolů po schodech. Světlo se nám ztrácí nad hlavami a ty zase pláčeš. "Neboj se": šeptám do ticha šustících netopýrů. Hudba se rozléhá pokojem a naše imaginární cesta pomalu směřuje ke svému cíli. Pálí tě krev v žilách.

KILLING FOR COMPANY hrají přesně ten melodicky černý death metal s chladivým výsledkem, který vás doslova opentlí temnými sny. Cítím z něj kousky BOLT THROWER, HYPOCRISY, ale i AUTOPSY, případně jemné částečky polské death metalové školy. Atmosféra je zde doslova protkána naléhavými melodiemi, smutkem, řezavým neklidem. To celé zaobaleno v nekonečné bolesti. Old school death metalové postupy jsou dávkovány s citem, s přihlédnutím k současným technickým možnostem. Nečekejte tak žádnou vyloženou plesnivinu, spíš bych se přikláněl k přesné propracovanosti. Špína a energie je vyvažována zimou a smrtí. Novinka se mi líbí moc, užívám si ji a nedám na ni dopustit. Vždyť se také téhle kapele povedlo (hned napoprvé) mě odvézt do podzemí. A toho si cením nadevše. Jasný záhrobní příspěvek do knihy mrtvých.

"House of Hades" je skvělým albem pro všechny fanoušky chladného a poctivého death metalu. Na novince se potkávají nasekané kousky tmy, energie a určité síly, kterou ze skladeb cítím. KILLING FOR COMPANY mi připomínají klubko jedovatých hadů, kteří se snaží vás za každou cenu uštknout. Jejich smrtící kov je jedovatý a zahraný s velkým citem pro podsvětí. Nahrávka je ostrá jako břitva, studená jako kus ledu a temná jako hluboká noc. Death metal v tomto podání si dám vždy znovu rád a s chutí. Smrtící album, které dokáže probudit samotnou bestii! 




Asphyx says:

"House of Hades" is a great album for fans of cold and true death metal. Chopped pieces of dark, energy and certain power, that I'm feeling from the songs, are meeting on the news. KILLING FOR COMPANY remind me of a nest of venomous snakes, who try to bite by hook or crook. Their deadly metal is toxic and played with great sensitivity for the underworld. The recording is as sharp as razor, as cold as ice and as dark as night. Death metal in this way I'll enjoy again and again. Deadly album that can wake the beast itself!

Share this games :

TWITTER