DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 14. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - LJOSAZABOJSTWA - Ljosazabojstwa (2016)

Minirecenze/minireview - LJOSAZABOJSTWA - Ljosazabojstwa (2016)


LJOSAZABOJSTWA - Ljosazabojstwa
CD 2016, Hellthrasher Productions

Běloruští tmáři LJOSAZABOJSTWA jsou pro mě velkým překvapením. Kapela mi byla doporučena samotným podsvětím. Přiznám se na rovinu. Tolik špíny jsem nečekal. Bělorusové jsou totiž "oškliví" ze své vlastní podstaty. Po světě chodí spousta skupin, mnohé se považují za kruté, technicky dokonalé a zlé jako peklo samo. Pak jsou zde smečky, ze kterých ta černá energie prýští tak nějak automaticky. LJOSAZABOJSTWA a jejich znovu nahrané demo "Ljosazabojstwa" z roku 2015 jsou pro mě krvavým znamením na zdi, zlou kletbou, uvalenou na moji hlavu. Hudba určená pro fanoušky INCANTATION, IGNIVOMOUS, TEINTANBLOOD, PORTAL, ARCHGOAT, BLASHPEMY, ale i pro všechny deathověji zaměřené doomaře. 

Cítím tady pokoru a velký talent. Složit dobrý, zajímavý riff a zachovat si přitom pud sebezáchovy, chce velkou sílu, sebe - odříkání. Nemůžu si pomoc, ale já si při poslechu přijdu jako napojený na nějaký trychtýř, kterým mi do hlavy proudí černá a krvavá energie. Říká se, že hudba spojuje, tentokrát to platí na sto procent. Nevím, jak to vypadá v běloruském podzemí, ale pokud mají být tohle jedni z velvyslanců, tak už asi vím jak zní samotné peklo. Pevně doufám, že nový polský label Hellthrasher Productions přispěje k tomu, aby se kapela dostala do širšího povědomí. Zaslouží si to. LJOSAZABOJSTWA mají svůj jasný rukopis, svůj punc originality. I když samozřejmě v old school black death metalovém pojetí.

Sumarizace:

Vítejte v pekle! "Ljosazabojstwa" je albem, které v něm bylo nahráno. Je ošklivé, zlé, nechutné a je z něj cítit záhrobí na sto metrů. Vezměte několik tun nihilismu, rozdrťte ho kladivem a přidejte tmu. Doplňte špinavé melodie, vokál připomínající právě probuzené monstrum a potom získáte nějakou představu o tom, kdo jsou LJOSAZABOJSTWA. Tahle nechutná kreatura nám letos přináší svoje první dlouhohrající album. Je plné starého black death metalu, který musí dělat dobře snad každému fanouškovi Hádovi říše. Nad skladbami se vznáší plesnivá nálada dávných časů. Nahrávka, kterou je vhodné pouštět na okultních seancích. Pokud máte chuť na výlet do podzemí, buďte vítáni. Jen upozorňuji, že není cesty zpět! Reálný black death metal, který je ryzí jako samotné zlo! Hodně krutá deska!

 


Asphyx says:

Welcome in hell! "Ljosazabojstwa" is an album that was recorded there. It is ugly, evil, disgusting, and the beyond is smelt from hundred meters. Take a few tons of nihilism, smash it with a hammer and then add the darkness. Fill dirty melodies, vocals reminding awakened monster and then you get some idea, who is LJOSAZABOJSTWA. This disgusting creature brings us its first full-length album. It is full of old black death metal that can do well perhaps to every fan of Hades. Above the tracks there is moldy mood of the past floating. Good opportunities for playing of this recording are the occult seances. If you fancy a trip to the underground, welcome. Just caution, there is no way back! Real black death metal, that is  pure as evil! Very cruel album!

Share this games :

TWITTER