DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 25. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - NECRONOMICON - Advent of the Human God (2016)

Minirecenze/minireview - NECRONOMICON - Advent of the Human God (2016)


NECRONOMICON - Advent of the Human God
CD 2016, Season of Mist

Když jsem se dostal k novince amerických death metalistů NECROMONICON poprvé, sevřel se mi žaludek. Poslech mi totiž připomněl každodenní návštěvy kantýny u nás v práci. Za sklem ukázkové lednice leží sedm jídel, krásně naaranžovaných, s cizokrajnými názvy a složitými kombinacemi. Pak ochutnáte a máte sto chutí si doplnit jídelníček živočišným uhlím. S touhle desku je to hodně podobné. Bombastické klávesy, mocné nástupy, zdání krutosti. Nakonec z toho ale vyleze jen obyčejný death metal, doplněný o plochy varhan. Tahle hudba je plná glutamátů, klišé, povrchnosti. Někomu to možná vyhovovat bude, já mezi ně ale patřit nebudu. 

NECROMONICON mi přijdou jako takový nemastný neslaný klon BEHEMOTH, někdy snad i MORBID ANGEL, NILE, HATE. Nedokážu nějak ani rozeznat, cože to zrovna hraje za skladbu. K tomu ta image odrostlých blackerů. Nevím, na komerční festival možná, ale mezi nás do pekla bych je tedy nepustil. Nedělá to se mnou vůbec nic. Nebolí to, neřeže to, nemá to pro mě potřebný drive a sílu. Mě podobná hudba přijde plná různých póz, hraní si na podzemí. Jenže když ji ohledáte na kost a vynecháte všechen ten balast, příliš dobrého toho nezůstane. Je to jako dnešní mnohá moderní jídla. Spousta koření, na kousky nasekané cokoliv a základní chuť se vytratila někam do ztracena. Ne, tady toho pro mě moc není. Nechte si chutnat, já si raději doma upeču kus flákoty.

Z výše uvedeného je doufám všem jasné, že podobné desky mi nedělají vůbec dobře. Působí na mě jako projímadlo a bohužel je nedokážu ocenit. Spousta z vás si asi pochutná. Budiž vám přáno. Já se poohlédnu někde jinde. Průměrné death/blackové album s nepříjemným symfonickým zápachem. 



Asphyx says:


Where is the power? Where is the hell? I can't hear it! I don't know, who are similar albums for. For orthodox black - deathers it will be useless gloss only, for underground freaks funny joke, so there are remaining lovesick girls or maybe "tough guys" who stagnated somewhere in the goth-black prehistory. A few good tunes, nothing else. Poverty. I don't believe them that evil. Sorry, maybe next time, if I'll fancy.


Share this games :

TWITTER