DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 3. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - POST-MORTEM - God With Horns (2016)

Minirecenze/minireview - POST-MORTEM - God With Horns (2016)


POST-MORTEM - God With Horns
CD 2016,  Great Dane Records 

Francouzští death metalisté POST-MORTEM hrají heavy brutální death metal ve stylu třeba takových CANNIBAL CORPSE, CRYPTOPSY, NILE, NECROPHAGIST, DECAPITATED, ale třeba i BEHEMOTH. Potud spíše klasika. Pánové se nebojí ale ani modernějších kousků a tak je jejich prvotina více než vhodná pro všechny hledače a průzkumníky současnější muziky. Některé skladby vyznívají velmi chytlavě, naléhavě, mají drive i náboj, ale ten se bohužel po nějaké době vždy vytrácí. Jakoby kapela nedokázala udržet pozornost. Tedy alespoň tu moji. Zvukově je vše velmi solidní, produkčně dobře ošetřeno, ale také to není nic, co by mě přišpendlilo na zeď. A když pak začne vokalista zpívat čistě, utíkám raději pryč. Jak říkám, je to spíše pro mladší posluchače.

Kapela vznikla kdysi dávno, v roce 1995, pak na dlouhou dobu přerušila svoji činnost, aby se vrátila v roce 2000 a 2001 s chutí hrát progresivněji. Podařilo se jim to teprve až letos, s novinkou "God With Horns". Z Francie jsou také slavní kolegové GOJIRA a GOROD a zdá se, že obě smečky jsou pro POST-MORTEM velkými vzory. Ne že by chtěli hrát úplně jako ony, ale přístup se mi zdá hodně podobný. Tahle hudba mi ale bohužel nekoluje v krvi a tak berte dnešních pár slov spíše jen jako informaci o tom, že skupina něco vydala, obrázek si určitě uděláte sami dle ukázek. U mě mají tihle progresivci tak "sedmdesátní" úspěšnost, což je na to, že jsou zcela mimo můj obor, velmi dobré. Pokud rádi ochutnáváte nové a nové hudební pokrmy, budiž vám přáno, já si dám raději syrový kus pořádné flákoty. 

POST-MORTEM hrají progresivní formu death metalu a hrají ji dobře. Na novince kombinují melodické pasáže s těmi ostřejšími. Z alba je cítit pohoda, naléhavost. V určitých chvílích sice trošku ztrácí na intenzitě, ale jako celek vás určitě nezklame. Na své si přijdou hlavně fanoušci, kteří chtějí objevovat v hudbě stále nové motivy. "God With Horns" je dobrým albem, pestrým, zajímavým. Jen mi připadá, že občas se skladby rozpadají, nedrží pohromadě. Každopádně, pokud máte chuť na něco progresivního, určitě tuhle desku zkuste. Zklamáni rozhodně nebudete. Francouzský death metal, který dokáže zaujmout! 


Asphyx says:


POST-MORTEM play the progressive form of death metal and they do it well. They combine melodic passages with the sharper on the news. I'm feeling well-being and urgency. The album looses a little bit intensity in some moments, but as a whole it won't disappoint you. The fans who want to discover still new themes in the music will have a field day. "God With Horns" is a good album, colourful, interesting. It seems to me that the songs sometimes disintegrate, they don't hold together. Anyway, if you fancy something progressive, try this album. You won't be definitely disappointed. French death metal that can attract your attention!

Share this games :

TWITTER