DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - ROTTING OBSCENE - Depths of Decay (2016)

Minirecenze/minireview - ROTTING OBSCENE - Depths of Decay (2016)


ROTTING OBSCENE - Depths of Decay
CD 2016, vlastní vydání

Okultního death metalu není nikdy dost. To je vám doufám jasné. Pokud se kapele povede navodit zákeřně temnou náladu, má dobrý zvuk a k tomu nápady, které jsem si schopen zapamatovat, pak má u mě dveře do pekla otevřené. Američtí ROTTING OBSCENE všechny tyto předpoklady splňují. Jejich death metal je temně brutální, s texty tématicky zaměřenými na tvorbu páně Lovercrafta. Už jenom ten obal od mistra Marka Coopera je fascinující a plně vystihuje to, co se odehrává na albu. Je to esence toho nejhrubšího hudebního zla posledních let. Lehké odkazy na SUFFOCATION, s přihlédnutím k moderněji znějícím postupům, syrovost a naléhavost. Srdce každého do brutality ponořeného fanouška musí doslova zaplesat radostí.

Cítím tady talent i poctivost, slyším zde kombinaci progresivních a old schoolových melodií. Pro mě tolik důležitá celková nálada alba je temná, špinavá, připomínající návštěvu nějakého pradávného popraviště. Před očima vám ožijí staré příběhy o vraždách, ze zdí začnou promlouvat nemrtví a když album dohraje, budete marně pátrat v paměti, co je a co už není pravda. Nakonec nad tím mávnete rukou a pustíte si desku znovu. Stojí totiž opravdu za to! Pokud rádi u hudby přemýšlíte a máte rádi do tmy ponořené riffy, tak neváhejte. Budete po zásluze odměněni mohutně vystavěnými skladbami, krutým vokálem a sypajícími bicími. Pro absolutní dokonalost chybí už jen několik krůčků. Svět má při poslechu krvavě rudý nádech. Osobně jsem velmi spokojen.

ROTTING OBSCENE jsou pro mě velkým, brutálně death metalovým překvapením. Album je neskutečně intenzivní, zároveň temné a ostré. Američanům se povedlo do skladeb vložit neskutečné množství temnoty. Nahrávka působí až okultním dojmem. Přidával jsem neustále hlasitost na hi-fi věži a nechával se unášet do podsvětí. Technika se zde potkává s brutalitou a energií. Kapela mi připomíná nějaké monstrum z dávných dob, které se znovu probudilo k životu. Ničí vše živé a jde po krvi. Death metalové album s temnou aurou, které vás rozdrtí na prach! Velmi dobře!



Asphyx says:


ROTTING OBSCENE are for me the big, brutal death metal surprise. The album is incredibly intense, dark and sharp at the same time. Americans have succeeded in putting to the tracks some incredible amount of darkness. The recording looks like an occult impression. I added volume on the hi-fi tower again and again and I let myself carry away to the underworld. The brutality and energy are met here by technique. The band reminds me a monster of old times, awaking to life. It destroys all living things and it goes after blood. Death metal album with the dark aura that crush you into dust! Very well!

Share this games :

TWITTER