DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 19. května 2016

Home » » Minirecenze/minireview - THIS ENDING - Garden of Death (2016)

Minirecenze/minireview - THIS ENDING - Garden of Death (2016)


THIS ENDING - Garden of Death
CD 2016, Apostasy Records

Dobrému melodickému death metalu jsem se nikdy nevyhýbal, i když abych pravdu řekl, tak příliš chutného toho za poslední roky vydáno nebylo. Tenhle styl se dlouhodobě motá v kruhu, je posunutý až někam do komerční roviny a oslovuje převážně takové ty rádoby tvrďáky, kteří se vyhýbají peklu, ale zase na druhou stranu chtějí být za drsné. Švédští THIS EDING na to šli trošku jinak. Po svém, bez příkras a komerčních berliček. O to ale víc uvěřitelně a naléhavě. Kapela složena ze slavných jmen tamní scény (bubeník AMON AMARTH) dokázala z melodického death metalu vyždímat do nejlepší. Neboří sice hranice stylu, ani neobjevuje nic nového, ale novinka se velmi dobře poslouchá. Pokud tedy máte rádi třeba takové HYPOCRISY, THE CROWN, AT THE GATES, THE DUSKFALL, mohla by se vám novinka "Garden of Death".

V tradičním severském materiálu je možno objevit kousky na jemno nasekaného ledu a tak má pro mě nová deska v sobě jednu z nejdůležitějších věcí, které u kapel oceňuji. Zimu, chlad a jiskřivou energii. Já vím moc dobře, že všechno tohle už tady stokrát bylo (co  taky ne?!), ale mě "Garden of Death" baví jednoduše poslouchat. Vzpomínám někdy na rok 2000, kdy podobné smečky vládly death metalovým pódiím. Je to zkrátka pohoda, nohy nahoře, dobrá kniha, nic neřešit. Sem tam je sice té "vaty" trošku víc, ale myslím, že tohle k tomuto stylu patří, jako k hrobníkovi lopata. Proti zvuku, provedení, produkci, ani obalu nemám žádných námitek. 

Poslech "Garden of Death" je u mě hodně o náladě. Někdy mi ty melodické death metalové pasáže vadí, jindy si je plně užívám. Novinka THIS ENDING se pro mě tak stává oblíbenou deskou tak na sedmdesát procent. Občas by to chtělo přeci jen trošku víc kopnout do vrtule a rozsekat nás. Celkově ale hodnotím letošní album jako velmi dobré, i když s výhradami. Nebudeme spolu asi trávit každý večer, ale pokud budu mít chuť na něco death metalově odlehčeného, dám si je vždy znovu a s chutí. Na to, aby se ale stali tito švédští rouhači mou srdcovou kapelou, jim ale ještě něco chybí. Pokud bychom se drželi sportovní terminologie, tak jsou Švédi někde na špici druhé smrtící ligy. Chybí už jen pár kroků a budou kopat první. Doporučil bych příště trošku přitlačit na pilu, nebát se přidat na rychlosti a víc se do toho opřít. Death metalové album, které se až moc dobře poslouchá. Chtělo by to víc špíny a energie. Dobře, ale ne výborně.



Asphyx says:

The listening of "Garden of Death" is about the mood for me. Sometimes I feel that those melodic death metal passages are not good and sometimes I just enjoy them. The new album by THIS ENDING is getting to be my favorite album on like 70%. From time to time they should kicked it little bit more to have the cut and chop us. As a whole I have to say that this album is very good even though I have some complains. We are not going to spend every evening together but if I want to listen to something death metal which is light I will listen to them with passion. They are not good enough for me to be my favorite band tough. If we were stuck in the sport terminology, I would say that these Swedes are somewhere on the top of the second death league. There is just a few steps and they will be kicking in the first league. I would suggest for the next time to push a little bit harder and don´t be afraid to give us more speed and more pressure. Death metal album which is easy to listen. It needs more dirt and energy. Good, but not excellent. 


Share this games :

TWITTER