DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 3. května 2016

Home » » Recenze/review - ASHCLOUD - Children Of The Chainsaw (2016)

Recenze/review - ASHCLOUD - Children Of The Chainsaw (2016)


ASHCLOUD - Children Of The Chainsaw
CD 2016, Xtreem Music

Kolem mé hlavy krouží hejno krvelačných much. Zahnívám hezky pomalu, se severskou rozvahou. Ležím na neotesaných prknech a již dávno jsem byl prohlášen za mrtvého. Není to tak úplně pravda. Pořád ve mě ještě je kousek zcela zbytečné naděje. Tady, v malé márnici si svoji práci doopravdy užívají. Dělají své řemeslo na výbornou. Nebýt toho, že už to mám za sebou, sledoval bych ty dokonale sladěné pohyby hrobníků s radostí. Takhle se zmítám někde mezi strachem z neznámého, spočinutím a smutkem. ASHCLOUD mě se svých old school švédským death metalem nutí k přemýšlení. Co nastane až tady nebudeme? Existuje život po životě? Kde je ta hranice mezi naším a oním světem? Sleduji s napětím, jak se oprošťuji od svého zahnívajícího těla. Smrt je tak blízko.

Severští vyslanci pekel ASHCLOUD letos vydali (recenze na prvotinu "Abandon All Light" - 2015 zde) teprve své druhé album. Pokračují přesně tam, kde minule přestali, v neochvějné víře ve věci za oponou. Jejich hudba je klasická, tradiční, inspirovaná VOMITORY, CARNAGE, ENTOMBED, DISMEMBER, CONVULSE, BOLT THROWER. Zkrátka a jednoduše, old school death metal jak se patří. Oba pánové jsou zkušenými a protřelými znalci podsvětí. Jejich přístup je ortodoxní ze své podstaty a připomíná mi setkání s dobrými řemeslníky. Poslední dobou na někoho takového narazit bývá docela vzácné a tak si každý další poslech neskutečně užívám. "Children Of The Chainsaw" má v sobě vše podstatné pro to, abych se každý společný večer zahleděl zahloubaně směrem na sever, zavzpomínal na staré dobré časy, odjistil uzdu své fantazie a začal doma v pokoji pařit jako o život.




Ozve se vzdálené lupnutí, hlavou mi projede neskutečná bolest a to donedávna kroužící hejno much mě začne vysávat. Jak ze mě postupně uniká život, proběhne mi hlavou celý život. Mihnou se mi myslí černé, temně studené chvilky, ale většinou se usmívám. Konečně jsem mezi svými. Říkají pak o mě, že jsem zemřel prokletý nekonečným poslechem švédského death metalu. Cesta, která je zároveň cílem, je trnitá, nehostinná, ošklivá a je dlážděna ledem. Odpovídá přesně do puntíku všem představám o starém plesnivém smrtícím kovu. Ocitám se v  dosud netušených oblastech, táhnu s sebou krumpáč, lopatu i všechny hříchy, které jsem nasbíral. Je mi lehko a zároveň se ploužím shrbený a zarmoucený. Tahle hudba mě naplňuje, koluje mi v žilách, je mojí samotnou podstatou. Byli jsem zrozeni jeden pro druhého. Šelmu taky neodnaučíte lovit. Hlavně, že chřestí staré kosti!



Když jsem si pustil  "Children Of The Chainsaw" poprvé, měl jsem pocit, že mi zamrzlo moje srdce. Poslouchal jsem nahrávku stále častěji a mé pocity se pořád opakovaly. ASHCLOUD letos vydali album, které mě přesvědčilo znovu o tom, že smrt dokáže být hodně blízko. Ledové melodie, pestré riffy a vokál plný hniloby. Celková atmosféra je pak podobná té, kterou můžeme potkat v márnicích u opuštěných hřbitovů. Na tomto CD by mělo být napsáno varování: „Pozor, obsahuje studené kousky zla!“ Letošní počin severských bojovníků mi přijde velmi ostrý, se spoustou morbidních nápadů, se skvělým zvukem i produkcí. Povolávám do zbraně všechny fanoušky old school death metalu! Onen svět opět hoří! Smrt už je stará a nepotřebná. Máme místo ní ASHCLOUD. Death metalová nahrávka, která je plná utrpení! Vynikající album plné špíny, hnisu a nálady temných kobek. Skvěle!


Asphyx says:

When I was listening to "Children Of The Chainsaw" for the first time, I felt that my heart was frozen. I listened to the recordings more often and my feelings were the same. ASHCLOUD released this year an album that convinced me again that the death can be very close. Icy melodies, colourful riffs and vocal full of rot. The overall atmosphere is similar to the mood we can meet at morgues in abandoned cemeteries. On this CD this warning should be written: "It contains cold pieces of evil!" This act of Nordic warriors is very sharp, with lots of morbid ideas, excellent sound and production. I call to arms all fans of old school death metal! The next world is again on fire! Death is already old and useless. We've got  ASHCLOUD instead. Death metal record, which is full of suffering! Excellent album full of dirt, pus and mood of dark dungeon. Great!


Tracklist:

1. Children Of The Chainsaw
2. The Revolting Dead
3. Descend Into Madness
4. Inside The Shame Of Desire
5. Sovereign Of Filth
6. Tonight Your Skin Is Mine
7. In This Eternal Void
8. Under Dödens Vingar pt.3
9. The Creeping Unknown
10. S.C.U.M.
11. By The Weight Of A Thousand Chains
12. Written In Flesh

Band:

Jonny Pettersson - Guitar, Bass, Vocals Gareth Nash - Guitar, Vocals 

Share this games :

TWITTER