DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 11. května 2016

Home » » Recenze/review - BURIAL - Unholy Sedition (2016)

Recenze/review - BURIAL - Unholy Sedition (2016)


BURIAL - Unholy Sedition
CD 2016, UKEM Records

V podzemí se zrodilo další monstrum. Tentokrát pochází z Británie a lační po vaší krvi. Na větvích, cestou když jdete do práce, se zase houpou oběšenci s vyplazenými jazyky. Do krve vám proniká chlad a mraky jsou nízko, že se až dotýkají země. Black death metaloví BURIAL moc dobře věděli, že to přijde. Apokalypsa. Zlo získalo navrch a lidské pokolení je odsouzeno žít navěky v zapomnění. Tady, ve starých kobkách je minulý život jen vzpomínkou, planou nadějí. Hudba je žhavá, jako láva, právě vyvěrající z podsvětí. Je jako magma, valící se a spalující vše živé a nepotřebné. Klasické, tradiční temné postupy ožívají znovu s ještě větší silou a razancí. Chřtán pekelný jest otevřen! Vítejte v záhrobí.

Usínám na kamenné podlaze, zbylo nás jen pár. Světlo už asi nikdy neuvidíme. Bylo to bolestivé, sledovat konec lidského rodu, ale zase na druhou stranu, udělali jsme pro to všechno. Cítím zde z muziky tlak, vztek, takovou tu beznadějnou nenávist, kdy ve vás vše postupně vře, bublá a je jen otázkou okamžiku, kdy vše rupne a pukne vám srdce. Rozpadám se na tisíc kousků, zmatený a smutný ve svém osudu.  "Unholy Sedition" mě postupně nahlodává, prokusuje se samotnou mojí podstatou. Je jako krysa, uvězněná v kleci, která má jediné východisko, dostat se přes vaše tělo. BURIAL moc dobře vědí, jak na mě. Dokáží mě svázat svými riffy, uhranout jako černí mniši. Věřím jim to a to je pro mě asi nejdůležitější.



Podobnost čistě náhodná třeba s takovými MARDUK se dá odpustit. Tvorba je sice hodně skandinávská, položená do devadesátých let, ale také doplněna špinavými death metalovými odkazy. Příjemný je mi zvuk, který na jednu stranu drásá a bolí, ale zároveň je i čitelný a vstřebatelný. Proti provedení, obalu i celkovému dojmu nemám vlastně žádných námitek. Možná je všechno občas lehce stejné, ale to už je spíše "problém" stylu, který BURIAL hrají. Až vám bude někdo vyprávět o syrovosti, o otevřených hrobech, tak by neměl na tyhle tmáře z Británie zapomenout. Kapela nás letos poctila sice teprve druhým albem, ale už teď si troufám tvrdit, že je navěky zapsaná v černých knihách smrti. Pokud máte chuť na pořádnou porci tmy, podzemí a nevadí vám pohled do tváře ošklivého monstra, neváhejte. Stojí to za to.


sumarizace:

BURIAL a jejich CD "Unholy Sedition" mi připomínají nějakou hodně zlou a  ošklivou okultní seanci. Mocné kytarové motivy, hlas povolaný z temnot a skvělý zvuk. Ano, při poslechu mám opravdu pocit, že peklo existuje. Jasně a hmatatelně, jako na novince BURIAL. Tahle hudba by klidně mohla znít při uvítání zbloudilých duší při příchodu do podzemí. Oceňuji temnotu, všechny černé skladby i určitou nihilistickou náladu, kterou zde cítím z každého tónu. Obraťte všechny kříže směrem dolů, vyžeňte kněze z kostelů, už napáchali dost zla! Černé death metalové album, které je cítit sírou! Inferno!


Asphyx says:

BURIAL and their CD "Unholy Sedition" reminds me some very bad and ugly occult session. Powerful guitar motifs, voice called up from the darkness and great sound. Yes, when I 'm listening I really feel that the Hell exists. Clearly and tangibly like the news of BURIAL. This music could easily sound when the lost souls come in the underground. I appreciate the darkness, all black tracks and certain nihilistic mood that I feel from each tone. Turn all crosses down, expell the priests from churches, they've already done evil enough! Black death metal album that smells of sulfur! Inferno!


Tracklist:



01. Infernal Spirit
02. Malevolent Possession
03. Satanic Immolation
04. Coven of Death
05. Nothing Awaits
06. Defile the Sacrament
07. Cast to the Flames
08. Beyond Redemption
09. Devoured by the Earth
10. Nun Fucking Black Metal

Band:

Derek Carley, Richard Barrclough,  David Buchan

Share this games :

TWITTER