DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 19. května 2016

Home » » Recenze/review - ROTTEN CASKET - Emerged From Beyond (2016)

Recenze/review - ROTTEN CASKET - Emerged From Beyond (2016)


ROTTEN CASKET - Emerged From Beyond
CD 2016, Underground Movement


Napadly nás hordy dalších nájezdníků. Mají neskutečnou touhu ničit, drtit. Tentokrát zaplať Satan jenom svojí hudbou. Holandští ROTTEN CASKET patří do řádu následovníků švédské death metalové školy. Letos přicházejí z plnotučnou kompilací, která je bezezbytku poplatná daným postupům. Morbidní chemie opět funguje! Chlad, prašivina, krutost a d-betové postupy jsou dávkovány v přesně tom poměru, kdy musíte mít tyhle bezvěrce rádi. Chřestí to, pálí to, řeže to! A ještě u toho praskají staré kosti. Klasický undergoundový přístup zaručuje morbidní zábavu, ostrost kytar zase krásný severský zážitek. Pokud máte rádi NIHILIST, GRAVE, DISMEMBER, ENTRAILS, ale i třeba takové ASPHYX, tak budete určitě spokojeni jako já. 



V podzemí to už zase pobublává, všichni jsou v očekávání, jakým způsobem nás nájezdníci poničí. Zůstává po nich vždy jen spálená země, strach a beznaděj. Očistí nás svým pekelným ohněm, obrátí na jedinou pravou death metalovou víru a nadchnou pro záhrobí. Podobných smeček se toulá po světě mnoho, ale jen některé dokáží svojí hudbou zabíjet. ROTTEN CASKET to umí, bez vytáček, bez zbytečností a pozlátka. Jsou syroví, oškliví, nechutní ve svém konání, ale také neskutečně návykoví a chladní jako pravá švédská ocel. Zachraň se kdo můžeš! Pod tímto náporem nevydrží ani naše valy, ani pečlivě zbudované brány. Zbude jen popel a smrt. Už zase chodí ta dáma s kosou po okolí. Usmívá se, dnes bude mít žně. Holanďané ji připraví tu nejchutnější krmi. Bude složena z našich bezbožných osudů, z ledových kousků našich bezcitných srdcí. 


Sumarizace:

Death metalová kompilace od holandských ROTTEN CASKET je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné pravého a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Nápady sice nejsou nijak nové, ani převratné, ale jako celek zní album velmi maniakálně. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 


Asphyx says:

Death metal compilation from Dutch ROTTEN CASKET is an echo, soundingfrom beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of realand honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, theatmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombs, freshly opened coffins and ever-present death. Although the ideas aren't new or revolutionary, the wholealbum sounds very maniacally. Evil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!


Tracklist:

01 Morbid Transgressions

02 Glorious Gruesome Murder Manifest

03 Unknown Graves

04 In Search Of The Perfect Skin

05 Culpable Homicide

06 Emerged From Beyond

07 Vortex Of Insanity

08 Falling Skies

09 Breed Of Osteophagia

10 Leeches Of The Cross

11 Drowned In Darkness

12 Tangled In Gore



Rotten Casket are:

Willem - vocals
Frank - guitar
Iwan - guitar
Arjan - bass
Niels - drums

www.underground-movement.net
www.facebook.com/unmov
https://www.facebook.com/ToedlichDeathMetal/?fref=ts
http://www.rottencasket.com/
Share this games :

TWITTER