DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. května 2016

Home » » Recenze/review - SLAUGHTERDAY - Laws of the Occult (2016)

Recenze/review - SLAUGHTERDAY - Laws of the Occult (2016)


SLAUGHTERDAY - Laws of the Occult
CD 2016, F.D.A. Rekotz

Kult ohně znovu ožívá! Opět plápolají plameny, uspořádané do pentagramu, zase jsou obětovány živé bytosti k velebení mocností temnoty. Tedy alespoň na nové desce německých SLAUGHTERDAY. Vezměte nůž, kolem oltáře rozestavte obrazce upletené ze zkroucených větví a dejte se do tance. Hudba, kroky zúčastněných i celková atmosféra graduje. Mezi námi a oním světem, který Němci tolik velebí, přeskakují tisíce světélkujících jisker. Undergroundový zvuk všemu dodává na syrovosti. Močálovitě čvachtavé kytary, různé vyhrávky, chorobně zbarvený hlas. Pokládáme na hrubě otesaný kámen kozlí hlavu. Probouzí se v nás, stejně jako v textech, hororové nálady. Strach se střídá s napětím. Muzika je opět v podání SLAUGHTERDAY velmi přitažlivá. Ostrá, zastřená, hnilobná, jako mlha nad mokřinami.

Inspiraci AUTOPSY, ASPHYX, MASTER, CELTIC FROST, BLACK SABBATH a spoustou dalších tmářů SLAUGHTERDAY nezapřou. Přidávají navrch kus své kruté a temné pravdy. Nemám s podobností se slavnými předky žádný problém, jsem oproštěn od zbytečností a jen na sebe nechávám všechny ty nihilisticky laděné melodie působit. Jsou jako hnilobný puch z dávno nevětraného hrobu, jako otisk obřadního místa nějakého pralesního kultu. Já jim tu jejich neurvalost, starobu, smrt věřím. Dokážu se odpoutat od reality a nechat si na zeď svého pokoje promítat dlouhé černobílé filmy o obětování temným silám. Předčítáme spolu z ohořelých pergamenů, smutníme nad osudem nebohého lidstva, proplétáme se jeho zrůdnou historií. Objevujeme všechny své odvrácené stránky. My jsme těmi obětmi, proklanými obřadním nožem. Krvácíme, rozpadáme se, odcházíme do země nikoho. Na poslední cestu si s sebou bereme CD "Laws of the Occult".


Pro poslech odhoďte současné vnímání hudby stranou, zahrabte ho do popela vzpomínek. Pokud máte chuť na pokrm podle poctivých, tisíckrát ověřených postupů, buďte vítáni v našem morbidním hostinci. Jestliže jste ale maniaci a vyznavači dnešních "čistých" postupů, vezměte raději nohy na ramena, tady se totiž hraje pro všechny staromilce a retro fanoušky. Nebe zase krvácí a ohně plápolají do rytmu old school death metalu. Už teď vím, že se mi nebude chtít zpátky. Svět je tady sice krutý a ošklivý, ale také přehledný, uspořádaný v jednoduchých riffech, masakrujících bicích i určitého černého feelingu, kterým je novinka "Laws of the Occult" obestřena. SLAUGHTERDAY opět ukázali, že jsou si v klasickém, tradičním death metalu devadesátých let jisti, jako nikdo jiný. Naše těla mokvají, rozkládají se, hnijeme zaživa, postiženi vlastní pýchou. Němci vám na své novince nabízejí krvavou očistu.


Sumarizace:

Druhé dlouhohrající album SLAUGHTERDAY se opravdu povedlo. Kombinace studených melodií, krutého zpěvu a neskutečné energie na mě opět funguje. Ze záhrobí povstali všichni nemrtví a svět je doslova zahalen krví. Nahrávka působí jako rozkládající se mršina. Old schoolové motivy, smrt v očích a nekonečné utrpení. Tohle všechno při poslechu zažijete. Budete odcházet od svých hi-fi věží rozsekáni na malé kousky, vaše mysl bude čistá a krev nakažená. CD s klidem mohu doporučit všem poctivým fanouškům reálného death metalu, kteří se rádi prohrabují starými kostmi. Exhumujte staré mrtvoly, vypusťte zombie na tento svět! Přijdu si jako v nějakém hodně krutém hororu. Morbidita, špína, hnus a neskutečný tlak. To všechno na „Laws of the Occult“ naleznete. Tento masakr jen tak někdo nepřežije. Old school death metal, u kterého praskají víka od rakví! Vynikající záležitost!

Recenze/review - SLAUGHTERDAY – Ravenous (2014)


Asphyx says:

The second full-length album SLAUGHTERDAY came really off. The combination of cold melodies, harsh vocals and incredible energy works again. The dead and undead rose from the beyond and the world is wrapped in blood. The recording acts like a decomposing carcass. Old school motifs, death in the eyes and endless suffering. All this you'll experience during listening. You'll leave from your hi-fis cut into small pieces, your mind will be clear and blood infected. I can recommend this cd to all honest real death metal fans who likes rummaging in old bones. Exhume old corpses, let zombies out into this world! I'm coming like in very brutal horror. Morbidity, dirt, filth and surreal pressure. This all you'll find on "Laws of the Occult". This massacre can survive only someone. When you are listening this old school death metal, the lids from the coffins are cracking! Excellent issue!

Tracklist:

01. Unseal The Gate
02. Ritual Of Sacrifice
03. Sepulchral Ways
04. Beyond Body, Beyond Life
05. Torn By The Beast
06. Church Of Dread
07. Eyes That Never Shut
08. Feeding The Ghouls
09. Forbidden Wisdom
10. Plunging To Megadeath

Line-up
Share this games :

TWITTER