DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 21. května 2016

Home » » Recenze/review - SURGIKILL - Sanguinary Revelations (2016)

Recenze/review - SURGIKILL - Sanguinary Revelations (2016)


SURGIKILL - Sanguinary Revelations
CD 2016, F.D.A. Rekotz

Vy si pořád myslíte, že máte ve všem pravdu, že jste neomylní. Jenže ono tomu tak není. Ty vaše svaté obrázky, padlé modly a dlouhé knihy o imaginárních svědcích nejsou k ničemu. Nakonec, když přijdete ke mě, existujete jen jako kus vláčného těla, připomínajícího rosol. Věřících jsem za svůj život viděl tisíce a jejich odchod z tohoto světa se vůbec neliší od ostatních. Prostě vás přivezou ke mě do krematoria, já naložím vaše ostatky a pak už jen do tmy zmateně plápolá oheň. Zvěsti o tom, že tady straší jsou tak někde na polovině pravdy. Občas se dějí podivné věci, ale pak už je jenom konec. Nekonečný a věčný. Nejkrásnější jsou chvíle, kdy mám noční směnu. To si pouštím do ticha kachlových zdí muziku. Pořádně nahlas. Jo a taky hodně piju. Bez toho to nejde. Tuhle jsem si pustil novinku amerických death metalistů SURGKILL a teprve až tehdy jsem začal věřit na onen svět. Mrtvoly na vozících se mnou začaly promlouvat a já měl sto chutí si roztřískat hlavu o zeď.

Prvotina SURGKILL je kombinací vlivů IMPETIGO, REPULSION, INCANTATION, AUTOPSY, sem tam BLOODBATH. Občas vyleze na povrch grind, někdy dokonce black metal. Těch kousků nasekané tmy je spousta. Nic pro slabé povahy a nic pro mladé strávníky nepoznamenané devadesátými léty minulého století. Sám jsem si musel dlouhou dobu zvykat na hlas, na provedení, které je přeci jen poněkud netypické. Jsem ale hlava otevřená, přístupná a většinou se snažím předkládaný materiál uchopit po dobrém. "Sanguinary Revelations" mě nakonec začalo bavit. Užíval jsem si ty "nepříjemně skřehotavé" chvilky nihilismu. Přikládal jsem do pece stále nová a nová těla, až jsem se zpotil. Není to lehká práce a ani lehký poslech, s tím jsem každý den odcházel do ranního kuropění. Připadal jsem si otupělý, ale spokojený. Album mě nakonec začalo bavit.



Někdy mi hlavou projede neskutečná bolest. Obzvláště v momentech, kdy desku vypínám. Jakoby na ní byla nahrána nějaká formule, útočící na moje podvědomí, která mě nutí se k tomuto morbidnímu materiálu pořád vracet. SURGIKILL nelze považovat za progresivní kapelu a nelze ji ani hodnotit z hlediska dnešního pohledu. Jasně že je jejich hudba zastaralá, plesnivá, nemoderní a pro někoho monotónní. Jenže pořád si myslím, že spoustu z nás, šedých vlků dokáže zaujmout. Nedělám si iluze o prodejnosti ani o bourání světových žebříčků popularity, ale u nás v undergroundu se jedná o zajímavou a pořádně krutou nahrávku. Ocitáme se tak u verdiktu - berte a nebo nechte být. Ostatně jako vždy. Přeji příjemný zahnívající poslech. Jdu naložit další tělo do pece.

Sumarizace:

SURGIKILL na své prvotině velmi dobře kombinují syrový death metal a vznešené nálady opuštěných hrobů. Jsem moc rád, že se mi zrovna tahle nahrávka dostala do ruky, protože jinak bych byl ochuzen o velmi silný zážitek. Z tvorby těchto Američanů je sice cítit inspirace starými legendárními kapelami, ale skupina posouvá jejich tvorbu svým směrem. Líbí se mi atmosféra celé nahrávky, která je temná, tajemná a bolestivá zároveň. Deska je to hodně poctivá, je znát, že pánové ovládají své řemeslo perfektně. Jednotlivé skladby jsem nemohl ani po dlouhé době doslova vyhnat z hlavy. Poslech si vyloženě užívám. "Sanguinary Revelations" je albem, které připomíná modlitbu určenou snad samotnému zlu. Na to, že se jedná teprve o první počin kapely, můžeme mluvit o skvělém CD. Doporučuji všem death metalistům, kteří mají rádi klasiku a tmu. Smrtící nahrávka, která vás přenese do staré, dávno poničené hrobky! Inferno!

Asphyx says:

SURGIKILL knows how to combine a raw death metal and royal mood of abandoned graves on their first album. I´m so glad this appears in my hands because if it wouldn´t I would miss this strong experience. You can feel their inspiration of old legendary bands, however they push their music even further. I really like the atmosphere which is dark, deep and painful at the same time. The album is very honest and you can tell that these gentlemen knows how to do their job perfectly. I couldn´t even wash the songs from my head for a long time. I just really enjoy the listening. "Sanguinary Revelations" is the album which reminds me of a prayer to the Hell. This is the first album and yet it is an amazing record. I suggest this to you – the real death metal fans who like classic music and darkness. Deadly record which brings you to an old and damaged tomb! Inferno! 


Tracklist:
01. Sanguiniac
02. Murderous Thirst
03. Relentless Revenge
04. Psychopathic Awakenings
05. Black Angel Assassin
06. Devil Haunted Dreams
07. Realm of the Resurrected
08. Alchemy Death Queen
09. The Bleeder
10. Planet of the Vampires

Band:
Stevo do Caixao - sanguinary summonings & splatter scriptures, Ash Thomas - six string slashings & skin stabbings, Zdenka Prado - four string satanic sacrifices, Vanessa Nocera - unholy gore howlings & morbid poems from beyond, Billy Nocera - lacerated larynx & twisted riff conjurations, William Sievers - deep bellows from beneath the crypts 


Share this games :

TWITTER