DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 15. května 2016

Home » » Rozhovor - BESTIAL DEFORM - Věřím, že křesťanství je to největší zlo světa!

Rozhovor - BESTIAL DEFORM - Věřím, že křesťanství je to největší zlo světa!


Rozhovor s ruskou death metalou kapelou BESTIAL DEFORM - odpovídal Kirill.

Přeložila Markéta, děkujeme!

Recenze/review - BESTIAL DEFORM - ...Ad Leones (2016)


Ave BESTIAL DEFORM! „...Ad Leones“ je teprve druhou deskou, která se mi od vás dostala do rukou. Mohl bys nám prosím nejdříve představit kapelu? Nevím, jestli jste už někdy dělali rozhovor pro český webzine, ale já jsem nikde žádný nenašel.

No, to máš pravdu. Nikdy jsme rozhovor pro česká média nedělali. Jsi první :)). Abych to zkrátil, BD začalo fungovat v roce 1990. Loni jsme oslavili 25. výročí. Určitě to není snadné a občas to vše nešlo podle plánu. Ale nikdy jsme se nevzdali a pokračovali jsme ve vydávání, dělali jsme koncerty, šnůry, nahrávali…

Naše první demo jsme nahráli v roce 1992, pak další a v roce 1994 jsme vydali naše první album „Together We´ll Destroy the World“. Album vyšlo na kazetách. No a pak vyšlo další demo a v roce 1996 jsme už vydávali naše nejznámější album „Bellum Contra Omnes“. Obě alba jsme vydali znovu v letech 2014 a 2015 na CD v lepší kvalitě s masteringem, novým logem a novým obalem.

Po celou dobu jsme museli zůstat aktivní – hráli jsme koncerty v Rusku, bílém Rusku, bývalé sovětské Litvě, Estonsku, ale také ve Finsku a Německu.


„...Ad Leones“ je už nějakou dobu vydáno. Jaké máte zpětné vazby a reakce? Co fanoušci, kritiky? A jak fungují skladby na koncertech?

Je to tak. „…Ad Leones“ jsme vydali před měsícem (15. března) a naplánovali jsme k němu šnůru, která začala 24. března a skončila 2. dubna. To ale byla jen první část. Chystáme tedy i druhou část na podzim v říjnu 2016.

Upřímně, žádné drama se nekoná. Kritici naši novinku přijali docela dobře. :)) A fanoušci na koncerty chodí… a když nebylo úplně narváno, dostali jsme vřelé uvítání. A ano, pamatuji si, jak fanoušci na koncertech zpívali! To byl úžasný pocit. A myslím, že jsme to tak vnímali všichni.

„...Ad Leones“ jste vydali u ruského labelu Satanath Records. Předešlé album u Coyote Records. Proč ta změna? Jakou pro vás odvádí Satanath Records práci a jak jste s jejich prací spokojeni?

Ano, nové album jsme vydali u Satanath Records a tam to bylo jasné. Právě jsme totiž u nich vydali EP v roce 2014 a to byl takový začátek plození „…Ad Leones“. Vydali jsme znovu naše dvě první alba z devadesátých let, jak jsem říkal.

Se Satanath Records jsme byli profesionálně velmi spokojeni. Všechno bylo v termínu a splnily se všechny cíle! A taky jsme našli určité spojení s kluky a to pro nás bylo hodně důležité a prioritní.

Ptal jsi se na Coyote Records, proč jsme změnili label. Dostali od nás nabídku a to dokonce i před EP 2014. Bohužel se zajímali jen o reklamní projekt a to není nic pro nás…no a když jsme dostali pozvánku od Satanah Records v tentýž moment, vzali jsme to! A ani na vteřinu jsme toho nelitovali! Můžeme jen říct, že máme obrovské štěstí, že jsme dostali takovou spolupráci! :))
cover
Hrozně se mi líbí zvuk alba. Je syrový a zároveň čitelný. Nekompromisní, ale nezaniknou jednotlivé melodie, nápady. Kde jste vůbec nahrávali? Kdo stojí za mixem a masteringem?

Díky! Jsem rád, že se Ti líbí moje práce:)).

Dlouho jsme hledat správný zvuk a našel jsem ho. To, co můžeš slyšet na „…Ad Leones“ bylo zmixováno pro kytaru na MESA&HIWATT. No a zbytek (basová kytara, bubny) jsem nechtěl čistě – potřeboval jsem jejich zvuk špinavý a řekl bych až primárně primitivní. Co bych řekl o práci se zpěvem…Stálo to čas, ale nemůžu se nabažit výsledku a jsem s opravdu spokojený. No a zbytek je na publiku, aby posoudili:))

Mocný a fascinující je obal alba. Kdo je jeho autorem a co má znázorňovat?

Co se týče obalu – našel jsem ho na internetu a líbil se mi – TO JE VŠE!! Přesně to sedělo. Hledal jsem, kdo je autorem a ukázalo se, že je to nějaký týpek z Ameriky s rumunskými kořeny – Daniel Dociu. Napsal jsem mu s tím, kdo jsme a co od něj potřebujeme. A on nás nechal použít svůj obraz pro oficiální cover „…Ad Leones“! Nechtěl za to nic! Skutečný umělec, skvělý malíř!


V textech se zaobíráte anti křesťanstvím, satanismem, temnotou. Proč právě tato témata? Chcete jimi něco sdělit, předat nějaké poselství? U nás v Čechách jsme k podobným textům velmi tolerantní. Jak je tomu v Rusku? Měli jste třeba někdy problémy s církví, odmítl vám někdo koncert apod.?

Tohle jsem já nevybíral a z počátku to bylo vybráno vlastně nevědomě. Narodilo se to se mnou, nebo možná ve mně. Ve svých textech mluvím o sobě a o svých vnitřních pocitech. A ano, je to můj dominantní vzkaz JE TO PROTIKŘESŤANSKÉ!! Věřím, že křesťanství je to největší zlo světa! Jsem proti všem druhům náboženství! Svět by byl tak nevinný bez náboženství!! Celé křesťanství podporuje lži a krev již od svých počátků. Civilizace byla zničena fanatiky pro zdroje a moc. A tahle se to děje znovu v Rusku. Je smutné vidět to v mé vlastní zemi po všech těch historických faktech. Nemohli jsme před tím jen zavírat oči.

Naše koncerty nikdy žádní náboženští fanatici nezrušili. A ani se toho nebojíme. Mluvíme tady o našich fanoušcích a přátelích z ostatních kapel.

Křesťanství by takovou válku vyhrát nemohlo, protože je to jejich vnitřní válka…nemají žádnou jednotu. Náboženství – to je jen manipulace ras pro osobní zisk.


Jaké to vlastně je, hrát brutální death metal v Rusku? Chodí u vás lidí na koncerty? Podporují vás, kupují CD? Když třeba uspořádáte nějakou akci, kolik přijde lidí?

Je strašně cool hrát v death metalové kapele v Rusku! A vždycky to tak bylo! Lidi to tady milují! Proto máme tolik triček, CDček a dalších věcí, protože je super to kupovat!

Většinou na akci chodí kolem 50 lidi, někdy 150 a více. Záleží na reklamě.

BESTIAL DEFORM hrají od roku 1990. To je na kapelu hodně dlouhá doba. Jak se vám vlastně povedlo udržet skupinu tak dlouho pohromadě? Jestli se nepletu, tak od začátku je v kapele jen kytarista Kirill. Je hodně těžké sehnat v Rusku dobrého kytaristu, basistu apod., který by chtěl hrát death metal?

25 let je na kapelu dlouho, ale dokázali jsme to a máme z toho radost:))

Ano, z původní sestavy zbyl jen kytarista a zpěvák, zakladatel Bestial Deform – Kirill Ulanenkov – to jsem já :)), mluvíš s Kirillem:)).

Dnes tvoří Bestial Deform: Dmitriy Ivanov – bas kytara, Dmitriy Tokarev – bubny (můj starý kamarád, který byl v BD v našich nejlepších letech). A dnes je s námi Aleksey Veselov, mladý talentovaný kytarista a skladatel! Určitě je těžké najít muzikanty pro takový projekt! Zvlášť když hledáš někoho na přátelství a pochopení tvého kreativního procesu.

Když se ještě podíváme do začátku…Co bylo vlastně tím prvním impulsem, že jste dali dohromady kapelu? A proč zrovna brutální death metal? Není to zrovna styl, který by vám získal velkou „slávu“.

Hm, to je těžká otázka. Abych to zkrátil – miluju tenhle druh muziky:)). Co naděláš. Není to mainstream, ale ve své podstatě jsme slavní. Lidi chodí na koncerty a to je pro nás sláva! Jsme na správné cestě!

Na vaší kapele je hrozně vidět, jak se každé album postupně zlepšujete, vyvíjíte, jste stále lepší. Máte nějaký cíl, kterého byste chtěli dosáhnout? Pro někoho to je slavné vydavatelství, jiný si chce třeba zahrát se SUFFOCATION.

To je od Tebe milé! :)) Třeba jsme jako koňak – s každým rokem lepší:)). Ne, dělám si srandu:)).

Já vím, že svým způsobem budeme slavní. Je určitě super mít smlouvu se slavným labelem a to se stát může! Hráli jsme se slavnými kapelami, jako je Vader, Behemoth, Decapitated a dalšími. Znamená pro nás hodně, že s námi udržují kontakt! Hrozně si toho vážíme!


Co BESTIAL DEFORM a koncerty? Už jste absolvovali nějakou delší šňůru po Evropě? Nechystáte se? Docela rád bych vás viděl kupříkladu v Praze!

Jasně že chceme hrát v Praze a doufáme, že se tam brzy podíváme! Praha je pokladem Evropy. Je pro nás čest, být pozváni právě do Prahy.

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily?

Naposled jsem měl ve sluchátkách poslední album Hate Eternal «Infernus». To je fajn album a inspiruje mě! Znám muziku Erica Rutana (muzikant, skladatel) a jeho tvorba se mi velmi líbí.

Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Znám docela dobře Fleshless, hráli jsme spolu v St-Petersburg. Super kluci!

Co chystají BESTIAL DEFORM v nejbližších měsících?

Naše plány jsou: v květnu máme 3 koncerty, na podzim se v září chystáme na festival Saint Pite in Blood a je to náš první osobní festival. Plánujeme ho každý rok a sníme o tom, že pozveme naše kamarády z celého světa. V říjnu nás čeká druhá část „…Ad Leones“ Tour 2016.

No a to je vše!:))

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů.

Díky, za zájem o kapelu Bestial Deform!

Recenze/review - BESTIAL DEFORM - ...Ad Leones (2016)

http://bestialdeform.com 
https://www.youtube.com/user/bestialdeform 
http://bestialdeform.bandcamp.com 
http://www.bandsintown.com/BestialDeform 
http://satanath.com/

Share this games :

TWITTER