DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 3. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - BEHEXEN - The Poisonous Path (2016)

Minirecenze/minireview - BEHEXEN - The Poisonous Path (2016)


BEHEXEN - The Poisonous Path
CD 2016, Debemur Morti Productions

Pokaždé, když někde čtu nebo vidím zprávu o tom, že křesťanští kněží provedli nějaké další zvěrstvo, dostávám velkou chuť na pořádný black metal. Není zase tolik lehké ho najít. Spousta slavných jmen kdysi tak poctivé scény se zmítá v nějakých post nesmyslech, staří bardi jsou vyšeptalí. Ještě ale existují smečky, které to nevzdaly a pořád dokážou obrátit kříže správným směrem. Pro finské BEHEXEN mám velkou slabost už spoustu let. Pánové sice asi už nevytvoří nic "nového", ale to já po nich ani nechci. Očekávám a také jsem dostal pořádnou porci odmítání Boha i ledových melodií. Finové jsou někde tam, kde kdysi byli GORGOROTH, případně WATAIN, SATANIC WARMASTER, ENTHRONED. Je to zkrátka klasika, ortodoxní přístup. A to mé maličkosti dělá moc dobře na černé duši. Nejsem sice v black metalu úplně kovaný, ale tím spíš si vybírám jen to, co mě opravdu zaujme. Na těchto černo-kněžích se mi líbí ta ohavná hra s melodiemi. 

Ze současného pohledu je novinka dobrým, možná někdy až příliš obyčejným albem, jenže když já mám zkrátka na podobnou černotu občas takovou chuť. Po BEHEXEN sahám hlavně z toho důvodu, že jim jejich tvorbu věřím. Kapela se umí vyhnout black metalovým pózám (zůstávají jen ty nezbytně nutné a chtěné) a nepůsobí jako její mnozí kolegové legračně.

Finští black metalisté BEHEXEN mě letos opět dostali. Novinka sice není ničím novým ani objevným, ale jedná se o velmi solidní tradiční práci. Kříže jsou obráceny směrem dolů, v kostelech hoří hříchy všech kněží. BEHEXEN si mě získali svým ortodoxním přístupem, ledovými melodiemi a temnou silou. Finské okultní a blasfemické rituály znovu ožívají. Zapalte ohně a rouhejte se všem pokrytcům! BEHEXEN nahráli velice povedené album plné hrozivé černoty. Vítejte na další skvělé černé mši!



Asphyx says:

Finnish black metallers BEHEXEN got me this year again. The news is nothing new or revealing, but the point is that it's a very solid traditional work. Crosses are turned downwards, there're burning the sins of all priests  in the churchesBEHEXEN got me with their orthodox approach, icy melodies and dark energy. Finnish occult rituals and blasphemy come to life. Light the fire and blaspheme against all hypocrites! BEHEXEN  recorded very well done album full of  horrible blackness. Welcome to another great black mass!

Share this games :

TWITTER