DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - DEATH ANGEL - The Evil Divide (2016)

Minirecenze/minireview - DEATH ANGEL - The Evil Divide (2016)


DEATH ANGEL - The Evil Divide 
CD 2016, Nuclear Blast Records

DEATH ANGEL vždy patřili mezi mé nejoblíbenější thrashové kapely. Mám rád jak jejich klasická, tak progresivní alba. Jsem takovým tím oddaným fanouškem, který se těší na každý další počin, sleduje dění kolem smečky, navštěvuje koncerty, vždyť to znáte. Vždy mě fascinovala energie, která z "malých velkých mužů" doslova tryskala a pokaždé mě smetla. Stejně jako každá dlouho hrající skupina, měla tato legenda slabší chvilky, ale celkově jsem si pokaždé našel to svoje. Letos tu je novinka "The Evil Divide" se smrtihlavem na obalu. Pro mě je to zajímavá a pořádně vypečená záležitost. Mark Osegueda je ve svých 47 letech stále jasným "vzteklým" poznávacím znamením mrtvého anděla, ostatní také pořád skládají a hrají absolutně natlakovaný thrash - a já si to celé užívám s velkou radostí. Novou desku cítím jako návrat ke starým pořádkům až někam k "The Ultra-Violence" (1987), samozřejmě s novým modernějším zvukem.

Nápadů mají pánové pořád dostatek, i když samozřejmě občas dochází k opakování. Oproti jiným "starým" kapelám mají ale DEATH ANGEL jednu obrovskou výhodu, pořád v jejich tvorbě cítím takové to správné thrashové pnutí, rebelii a kopance přímo mezi oči. Letos se Kaliforňané nikam neposouvají, ale spíše znovu dokazují, v čem jsou si nejsilnější v kramflecích. V klasickém, tradičním thrashi, který má v jejich podání nezaměnitelný vlastní ksicht. Je to jednoduše tradice, energetický nápoj, pro někoho možná obyčejné album, pro mě krásný "vzpomínkový" zážitek. U jiných skupin bych prskal a ošíval se, ale DEATH ANGEL mě mají zase na lopatě. Za mě spokojenost přesahující sedmdesát procent.




Letos dostanete od DEATH ANGEL přesně tu porci thrashové energie, kterou máme všichni tolik rádi. Ožije před vámi to nejlepší, co kdy kapela složila. Novinka nikam Američany neposouvá, ale je solidní odpovědí na jejich tradiční stará alba. Pořád cítím z "The Evil Divide" elektrizující energii, stále si jednotlivé skladby užívám. Má to drive, má to felling, má to pořádné rockové koule. Pokud jste staří, poctiví fanoušci téhle kalifornské mašiny, budete spokojeni i letos. Kope to pěkně! Thrash metal made in DEATH ANGEL! Dobrá práce!

Asphyx says:

This year you'll get from DEATH ANGEL exactly the amount of thrash energy that we all like so much. It comes alive the best that the band wrote. The news doesn´t move the American anywhere, but it's a solid answer to their traditional old albums. I still feel the energy from "The Evil Divide", I still enjoy each song. It has drive, it has felling, it has big rock balls. If you're old, honest fans of this machine from California, you will be satisfied this year. It kicks well! Thrash metal made in DEATH ANGEL! Good job!


Tracklist:
01. The Moth 04:38
02. Cause for Alarm 03:22
03. Lost 04:57
04. Father of Lies 05:05
05. Hell to Pay 03:12
06. It Can't Be This 04:16
07. Hatred United, United Hate 05:17
08. Breakaway 04:01
09. The Electric Cell 04:38
10. Let the Pieces Fall 05:47

Line Up:
Rob Cavestany - Guitars
Mark Osegueda - Vocals
Ted Aguilar - Guitars
Damien Sisson - Bass
Will Carroll - Drums

Share this games :

TWITTER