DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - EVIL REBORN - Throne of Insanity (2016)

Minirecenze/minireview - EVIL REBORN - Throne of Insanity (2016)


EVIL REBORN - Throne of Insanity
CD 2016, Satanath Records

Z temných chodeb venezuelského podzemí ke mě dorazila na recenzi prvotina šílenců EVIL REBORN. Jedná se o záležitost, která udělá radost každému příznivci CANNIBAL CORPSE, MALEVOLENT CREATION, SINISTER, DEICIDE, MONSTROSITY. Ostré, nekompromisní riffy jsou prokládány temnotou a takovou tou špínou, kterou lze nasbírat jen na starých jatkách. Těžký, hutný rytmus se mísí jako pára nad hrncem se vztekem. Na povrch někdy vyleze i sólová kytara, která se kroutí jako červ, hlodající dávno tlející mrtvolu. U  EVIL REBORN mě fascinuje nasazení, odhodlání - věci, které u death metalu tolik miluju. Zde ještě navíc opepřeny jihoamerickým temperamentem. Nedochází sice k žádnému bourání stylu, kapela hraje spíše klasicky, ale práce je to řemeslně perfektně zvládnutá. Do téhle hrobky se budu rád a často vracet.

"Throne of Insanity" je jako mantra, odříkávaná k vyvolávání příšery z hlubin. Přehrány jsou všechny důležité motivy, ale není přidáváno nic navíc. Zařazuji si tak kapelu mezi chutné, bolestivě přitažlivé, ale nechci po nich žádnou velkou progresi. Špatnou zprávou pro Venezuelany je, že podobných smeček běhá po světě obrovské množství. EVIL REBORN mě oslovili svým upřímným vyjádřením hudebního násilí, nenávisti vůči církvím. Zajímavé jsou i hororové vsuvky. Zvláštní je, že zpočátku jsem album vnímal spíše odmítavě, dozrálo v dobré až časem, po spoustě poslechů. Možná mi nejdřív chyběl větší tlak, ale pak jsem se naladil na temné melodie a začal si s chutí podupávat nohou. Prvotina v podobném duchu má rozhodně smysl. Budu tuhle smečku i nadále pečlivě sledovat. 

sumarizace:

EVIL REBORN letos předkládají velmi solidní, tradiční materiál. Novinka je pořádně ostrým kořením, které si budete dávat s chutí. Líbí se mi atmosféra celé nahrávky, která je dynamická a krutá. "Throne of Insanity" je někdy až moc příjemným albem, ocenil bych víc temnoty. Technika se zde potkává s brutalitou ve velmi zajímavém poměru. Poslech si užívám a rád se k albu budu vracet i v budoucnu. Novinka je úderem přímo do obličeje. Nekompromisním, drsným, syrovým. Morbidní záležitost! Velmi dobře!


Asphyx says:

EVIL REBORN presented very decent, traditional material this year. The news is pretty sharp spices that you'll get to like. I like the atmosphere of the whole album, which is dynamic and cruel. "Throne of Insanity" is sometimes too nice album, I'd appreciate more darkness. Technique meets brutality in very interesting ratio. I enjoy listening and I'll return to this album in the future. News is a punch in the face. Uncompromising, harsh, raw. Morbid issue! Very well!

Album Line-up: 
Victor Chaparro - Vocals
Jorge Medina - Guitar
Alfredo Herrera - Guitar
Jesús Maneiro - Bass
José Maneiro - Drums


Track list: 
1.    Black Dahlia      
2.    Evil Reborn      
3.    Adicción visceral      
4.    Possessed Angels      
5.    A Morbid Encounter      
6.    Destroying the Trinity      
7.    Throne of Insanity      
8.    Night Killer      
9.    Bendita malevolencia

Share this games :

TWITTER