DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 20. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - MASTER'S HAMMER - Formulæ (2016)

Minirecenze/minireview - MASTER'S HAMMER - Formulæ (2016)


MASTER'S HAMMER - Formulæ
CD 2016, vlastní vydání

"Bez těch elektro pazvuků by to nešlo, Františku?": napadá mě jako první, když poslouchám novinku MASTER'S HAMMER s názvem "Formulæ". Asi nešlo, kapela se vyvíjí, jde svým vlastním směrem. Potkáváme se spolu od slavných legendárních alb jen občas. Jsme jako dva kamarádi, kteří si procházejí rozličnými životními obdobími a podle toho v jakém jsou momentálně stavu, si buď rozumí nebo nikoliv. Z nové tvorby jsem si oblíbil snad jen "Vracejte konve na místo" (2012). Jinak jsem pokaždé jen pokýval hlavou, několikrát v různých časových intervalech každou novinku poslechl a následně odložil ad acta. Sem tam mě zaujal nějaký text, který byl vtipnější než ostatní, občas nějaká melodie, ale jinak pro sebe považuji kapitolu MASTER'S HAMMER za víceméně uzavřenou. 

Přiznám rovnou a bez mučení, že na novince mě doslova iritují různé disko - zvuky. Přijdou mi jak vytažené odněkud z osmdesátých let minulého století. Asi to tak má být, má to hudbu oživovat. Je to asi jedno, MASTER'S HAMMER si stejně budou dělat vše po svém - akorát mě to nebaví. Oceňuji pořád dobré texty, i když na rovinu, občas mi přijde, že už se taky sem tam trošku blábolí. Krásná je i grafika, jak jinak - tady bych neměl žádných připomínek. Zvuk je takový učesaný, ničím výrazný - třeba bicí party mě neřežou, nemůžu si pomoc. Já plně chápu, že tihle pánové v letech nechtěli ustrnout, snaží se hledat nové výrazové prostředky i cesty, ale mě opět chybí takový ten feeling, drásavost starých alb. Je to ale jedno, ze své pozice a díky svému jménu si novinku fanoušci stejně koupí. Žádné provokace, ani novátorství, dokonce snad změna oproti minulé desce "Vagus Vetus" se nekoná. Mám úctu k legendám, ale k "Formulæ" se asi příliš často vracet nebudu.

ukázky zde/ stream listen here:

sumarizace:

Tak tu máme novou desku MASTER'S HAMMER. Pánové se opět snaží být avantgardní. Ne vždy se jim to daří a celkově vyznívá novinka spíš rozpačitě. Na obyčejný, klasický a ničím výjimečný black metal jsou naroubovány disco zvuky. Dohromady mi to spolu příliš nesedí. Česká legenda se vyvíjí, používá nové postupy a také jde mimo mě. Našel jsem si pro sebe pár dobrých motivů i textů, jinak mě ale novinka příliš nepřesvědčila. MASTER'S HAMMER jsou originální skupina, ale jejich nové album je obyčejné. Ani dobré, ani špatné. A to je dnes již málo.

Asphyx says:

So there's a new album of MASTER'S HAMMER. Gentlemen try once again to be avant-garde. But they aren't always successful and the news sounds rather unconvincing.  The ordinary, normal and in no way extraordinary black metal is complemented with disco sounds. It doesn't fit together. Czech legend progresses, it uses new techniques and I don't like it. I found for myself a couple of good themes and lyrics, in other respects the news didn't convince me. MASTER'S HAMMER is an original band, but their new album is common. Neither good nor bad. And this is too little.

Tracklist:
01. Den Nicoty
02. Maso Z Kosmu
03. Votava
04. Shy Gecko
05. Arachnid
06. Všem Jebne
07. Biologické Hodiny
08. Phenakistoscope
09. DMT
10. Podburka
11. Jazyky
12. Durga Chce Pít
13. Rurální Dobro
14. Ukolébavka
15. Aya


Sestava:
Franta Štorm - guitars, vocals
Necrocock - sick harmonies and some ethereal motives
Jan Kapák - drums (except for 02, 05 and 09)

Host:
Václav "Dobro" Matas - dobro (in Rurální Dobro) 
Share this games :

TWITTER