DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 15. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - PARADOX - Pangea (2016)

Minirecenze/minireview - PARADOX - Pangea (2016)


PARADOX - Pangea
CD 2016, AFM Records

Boční úder (hák) z bočního postavení:
Háky se provádějí ohnutou paží zpevněnou v lokti. Při útoku může být pohyb zahájen krokem či odrazem levou nebo pravou nohou. Délka kroku závisí na vzdálenosti soupeře.

Tak co, jste připraveni? Že ne? Tak se koukejte řídit úvodním odstavcem. Nová deska legendárních německých power/thrash/speed metalistů PARADOX je totiž takovým boxerským zápasem. Vítěz je sice dopředu jasný, je jím dnes recenzovaná kapela, ale pokud máte v hrudi alespoň nějakou hrdost, nedáte jim to zadarmo. Tihle válečníci, hrající ve stylu HEATHEN, TOXIK, AGENT STEEL, ARTILLERY, HOLY TERROR, SECRED REICH a podobných bojovníků, nahráli vynikající, ostrou, řezající desku, která mě málem způsobila otřes mozku. Vstoupil jsem do ringu, bez rukavic, bez chráničů (jsem stará páka, ještě vychovaná ulicí) a dali jsme se do toho. Předvedl jsem několik úskoků ve stylu Jacka Dempseyho, pak tančil jako Muhammad Ali a PARADOX odpověděli několika přímými háky. Byl jsem zasažen, knockautován a odpočítáván. 

Novinka je neskutečně energickým albem, plným skvělých melodií. Nechybí jí vše podstatné pro skvělý thrashový zážitek. Je nahlas, zároveň melodická a veškeré motivy jsou perfektně zapamatovatelné. Jasně, všechno už tady bylo a o žádnou progresi se nejedná. Vadí to ale někomu? Chce vůbec někdo po legendách, abych něco měnili? Já myslím, že každý očekává spíš solidní pokrok v mezích stylu. PARADOX jsou zkrátka letos skvělí, úžasní, ve svém řemesle dokonalí. Pokud jste měli tyhle maniaky rádi i dříve, budete myslím spokojeni i letos. Jen si nezapomeňte natáhnout rukavice a přilbu, protože jinak byste z tohohle zápasu mohli vyjít pěkně pocuchaní. Hergot, to je ale síla! 




sumarizace:

Přiznám se, že tolik energie, síly a skvělých melodií jsem nečekal. Legendární PARADOX na své novince "Pangea" předvádějí v podstatě dokonalý thrash/power/speed metal. Staří psi ukázali všem jak se to má pořádně dělat. Nedá se nic dělat, musím se této legendě poklonit až k zemi. "Pangea" je albem, kde si dávají rande melodie s elektrickou energií. Nahrávka doslova srší, září, pálí a neskutečně řeže! Vynikající album, které vás knock - autuje už v prvním kole! Skvěle!

Asphyx says:

I have to say that so much energy, strength and great tunes I didn't expect. Legendary PARADOX on their new album "Pangea" present in fact perfect thrash / power / speed metal. Old dogs showed everyone how should it be really done. There's nothing to do, I have to bow down this legend to the ground. "Pangea" is the album where tunes and electric power have a date. The recording sparkles, shines, burns and cuts unreal! Excellent album that will knock - out you in the first round! Great!


Tracklist:
01. Apophis 05:16
02. Raptor 05:02
03. The Raging Planet 04:16
04. Ballot or Bullet 03:59
05. Manhunt 07:32
06. Cheat & Pretend 05:33
07. Pangea 07:03
08. Vale of Tears 07:43
09. Alien Godz 06:39
10. El Muerte 06:21

Line Up:
Charly Steinhauer - Vocals, Guitars (Exorchrist, Brutal Godz, ex-Brain Damage, ex-Maniac, ex-Overkill, ex-Poison, ex-Warhead)
Gus Drax - Guitars (Black Fate, Gus Drax, Suicidal Angels, Sunburst, ex-Biomechanical)
Kostas Milonas - Drums (Outloud, Sunburst)
Tilen Hudrap - Bass (Keller, Thraw, Vicious Rumors, Testament (live), Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live)) 

Share this games :

TWITTER