DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. června 2016

Home » » Recenze/review - AUTOKRATOR - The Obedience to Authority (2016)

Recenze/review - AUTOKRATOR - The Obedience to Authority (2016)


AUTOKRATOR - The Obedience to Authority
CD 2016, Godz ov War Productions

Nekonečné křeče, pomalu zahnívající mozek, strach, děs, utrpení. Bažina plná lidského hnusu, temnota a hlavně Smrt. Někde tam na konci našich zmatených a často trním dlážděných cest je absolutní tma. Přetransformovaná v ležatou osmičku, ve střepy rozbité na milióny kousíčků. 

Jestli máte v sobě kousek odvahy, hrdosti a odhodlání, dovolil bych si vám dnes představit francouzskou nihilistickou skupinu AUTOKRATOR, která přesně naplňuje podstatu úvodních slov. Je to extrém, povýšený na rouhání, na deprese, vyvěrající až odněkud z černého svědomí naší historie. Hudba je protkána špínou alá PORTAL, MITOCHONDRION, IMPETUOUS RITUAL, IGNIVOMOUS a dalšími našeptávači. Kombinace starého death metalu, doomu, drone vsuvek dělá z letošního alba zajímavý zážitek. Ne nutně příjemný, ale rozhodně vás donutí k přemýšlení. Není to čisté, ukázkové a jasné hmatatelné zlo. tentokrát si ten pocit beznaděje musíte zasloužit. Poslech je to z mé strany mnohdy náročný až odmítavý, přesto svým způsobem napínavý.



Můj pokoj je zahalený do podivné tmy. Před chvílí jsem viděl ohavný dokument o druhé světové válce a aby toho nebylo málo, přešel jsem z černobílého filmu rovnou do světa AUTOKRATOR. Znepokojivé pocity pořád zůstávají. Chodbami celého bytu se šourají postavy bez tváří, někdo na mě sahá ze stěn a do vany mi nemrtví složili hromadu hnijících kostí. Říká se, že strach máme uložený každý někde uvnitř sobě, záleží jen na tom, kdy vyleze na povrch. Při "The Obedience to Authority" zažívám stavy podobné těm, které se dostavují při průchodu temným podchodem v opuštěné části města. Ruce sevřené v pěst, klíče mezi prsty a ostražitost pro jistotu ve všech smyslech. Podobné desky se nebudou asi líbit příliš velkému množství lidí, jsou moc nepřístupné, zvukově záměrně nedokonalé a svým způsobem hrozně smutné, někdy už za hranou vstřebatelnosti. Pokud si na podobné záležitosti potrpíte, zakryjte svoji tvář do kápě a vydejte se spolu s námi na nekonečnou stezku plnou utrpení.



sumarizace:

AUTOKRATOR na své druhé dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. AUTOKRATOR se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

AUTOKRATOR are on their second full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hellAUTOKRATOR move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!



Tracklist:
01. Chapter I
02. Chapter II
03. Chapter III
04. Chapter IV
05. Chapter V
06. Chapter VI
07. Chapter VII
08. Chapter VIII


Time: 36:11



Band:

 L.F : Guitar David Bailey : Vocals 


Share this games :

TWITTER