DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 22. června 2016

Home » » Recenze/review - COLDBLOOD - Indescribable Physiognomy of the Devil (2016)

Recenze/review - COLDBLOOD - Indescribable Physiognomy of the Devil (2016)


COLDBLOOD - Indescribable Physiognomy of the Devil
CD 2016, Satanath Records & Metallic Media



O tom, jak vypadá samotný rohatý se vedou odnepaměti spory. Těch představ, různých zobrazení i symbolů je tolik, že byste je do své vlastní smrti nedopočítali. Zajímavé je, jak se znázornění Satana měnilo v historii. Od prvních obrazů plných totálního zla se vládce pekel přetransformoval v chlapíka v obleku, který má hezkou tvář, je pro mnohé přitažlivý. Akorát po večerech otevírá brány do pekla. Nebo je dokonce hodně emancipovanou ženou, jakýmsi vampýrem, který díky svému krásnému tělu obloudí každého. Vždycky jsem záviděl malířům, že dokáží nakreslit své běsy, pořád oceňuji kapely, které umí pána podsvětí zhudebnit. Legendární brazilští death metalisté COLDBLOOD jsou těmi, kdo absolutně přesně ví, o čem je řeč.

Černotou, antikřesťanstvím a smrtí načichlý syrový death metal vznikl, v podobě v jaké ho hrají COLBLOOD, někdy v roce 1992. Od té doby jsou nám v pravidelných intervalech dodávána různá dema, splitka, singly a kompilace. Osobně jsem se s touhle smečkou setkal poprvé až v roce 2007 u jejich pekelného alba "Under the Blade I Die". Pro podobné, do tmy hozené rouhání jsem měl vždycky slabost. Psát znovu o jihoamerickém temperamentu, myslím nemá cenu. Je patrný v každém tónu. Hlavní devízou novinky "Indescribable Physiognomy of the Devil" je uvěřitelnost, určitá surovost a zároveň neučesanost, které jsou cítit po celou dobu tohohle záhrobního obřadu. Hudba je to hodně okultní, smrdutá a ďábla je možno spatřit každým okamžikem. Jestli stejně jako já rádi uléháte do rakve s kapelami jako jsou IMMOLATION, INCANTATION, KRISIUN, ABHORRENCE, IMPRECATION, BLASPHERIAN, MORBID ANGEL, DEICIDE, MONSTROSITY, VADER, REBAELLIUN. Přidejte navíc pořádně hnilobnou porci blasfemie, rouhání. Výsledek je jasně patrný - jsou jimi COLDBLOOD. 







Hudba, kterou Brazilané hrají, je přes dvacet let stará a lze v ní vystopovat kořeny všeho death metalového zla. Dlouze naléhavé úvody skladeb, mocné nástupy, hlas srovnatelný s výkřikem Belzebuba, temná atmosféra songů, okultní obřad u kterého se obětuje jedinému pravému Bohu. To všechno jsou COLDBLOOD. Tohle je death metal přesně v té podobě, ve které vám zkroutí celé tělo do nekonečné křeče, slabší jedinci se budou neustále modlit, křižovat a vyskáčou jim na rukách stigmata. Přiznám se, že podobné zobrazení pána pekel je mi "příjemné". Nahrávka je opravdu takovým uvěřitelným hudebním znázorněním zla. Vychází odněkud ze samotného nitra země. Je dávno a nikdy nevyřešenou okultní vraždou, obětováním, je smutná, temná i nakažlivá zároveň. Říká se, že slovo Boží se nemá brát nadarmo. Tak si to celé otočte jako kříž do opačné polohy. Myslím, že budete prokleti stejně jako já. Úžasná ďábelská deska!


sumarizace:


COLDBLOOD se povedlo zhudebnit tmu. Jejich novinka je hodně zlým albem. Zákeřným a ošklivým. Připomíná našeptávání od samotného Satana. Brazilská legenda jasně dokazuje, kdo je pánem temnoty. Kombinace všech špinavých extrémních stylů a jasný cíl dodává CD neskutečnou sílu. Nahrávka je tak spíše okultním obřadem, než jen pouhým zážitkem. Na povrch vylézají všechny zlé lidské vlastnosti. Jakoby se země dotýkaly černé mraky. COLDBLOOD nám přinášejí hodně zlou modlitbu. Myslím, že tentokrát budou duše zemřelých povolány na tento svět. Deska, která smrdí sírou!

Asphyx says:

COLDBLOOD were able to set to music the darkness. Their new album is very bad. Malicious and ugly. It reminds the whispering of Satan. Brazilian legend  shows clearly who is the lord of darkness. The combination of all dirty and extreme styles and clear goal gives incredible power to the CD. The recording is more occult ritual rather than mere experience. All  bad human characters are coming out from the surface. Like  black clouds touching the groundCOLDBLOOD bring us very bad prayer. I think this time the souls of the dead will be called  to this world. Album, that stinks of sulphur!

Track List:
01. Indescribable Physiognomy Of The Devil
02. Tetragrammaton
03. Darkness Above The Firmament
04. The Synchrony Of The Cursed Star
05. Cocoon Of Neophyte
06. Demons Of Nox
07. Sulphur
08. Draco / Pneumatik Phenom
09. Bury The Universe
10. Metaphysical Evil
11. Indescribable Physiognomy Of The Devil (Instrumental)
12. Draco / Pneumatik Phenom (Instrumental)
13. Metaphysical Evil (Instrumental)

TOTAL RUNNING TIME: 51:45

Lineup:
Diego Mercadante – Vox & Guitar
Markus Couttinho – Drums
Artur Cirio – Lead Guitar
Vitor Esteves – Bass


Share this games :

TWITTER