DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 20. června 2016

Home » » Recenze/review - EMBALMER – Emanations From the Crypt (2016)

Recenze/review - EMBALMER – Emanations From the Crypt (2016)


EMBALMER – Emanations From the Crypt
CD, LP, TAPE 2016, Hells Headbangers Records

Chodíval po ulicích a lovil. Vybíral si hezké ženy, nalákal je přesvědčivě do své dodávky. Pak je několik měsíců zneužíval a nakonec je hodil prasatům. Ne, to není žádný zvrácený film, ale krutá realita. Dnes už je popravený, ale zažil jsem jeho výpovědi u soudu. Vysílali je tenkrát na jedné satelitní televizi. Byl to obyčejný farmář se zálibou v krutosti. Měl jsem sto chutí se jít vyzvracet z té lidské špíny. Šokovala mě tenkrát ta samozřejmost, necitlivost, s jakou se vyjadřoval ke svým činům. Na dlouhá léta jsem na tohoto vyslance pekel zapomněl. Až do letošního roku. Připomněli mi ho američtí gore death metaloví válečníci EMBALMER. Hnilobná legenda, hrající od roku 1989. Mají pouze jedno dlouhohrající album „13 Faces of Death“ z roku 2006, které jsem ve své době točil v přehrávači poměrně často. Uplynulo dlouhých 10 let, několik demonahrávek, sem tam nějaká kompilace, jak už je to u téhle smečky zvykem. Staré zlo opět ožilo v podobě letošního krvavého kousku death metalové muziky.

Během celé návratové desky si přijdu jako bych byl součástí nějakého hororu, převedeného v reálný svět. Kolem pobíhají šílenci s motorovými pilami, prsaté blondýny, které umí jen ječet, dělat smyslné pohyby a pak zástupy oživlých zombie. Hudebně se pohybujeme někde na území, které mají pod svoji správou třeba takoví IMPETIGO, MACABRE, BROKEN HOPE, ale třeba i DECEASED, AUTOPSY, DYING FETUS, REPULSION nebo dokonce TERRORIZER. Jedná se o starý, plesnivý death metal, okořeněný grindem, sem tam thrashem. Účel zde světí prostředky. Skladby jsou plné energie, často vyznívají poměrně monotónně, ale EMBALMER umí jednu úžasnou věc. I s minimem výrazových prostředků dokážou složit dobrý song. Zkušenosti jsou tentokrát opravdu zúročeny a vy si tak můžete vychutnat pořádně krvavé kousky masa. Hraje se tady samozřejmě hezky postaru, poctivě, s citem pro morbidní záležitosti. Pro někoho to možná bude málo, pro nás pamětníky to je parádní album plné těch nejkrutějších vzpomínek.


Už zase mi okusují kousky masa z těla. Už zase se ploužím mrtvolnou krajinou. Všude se ozývá jekot, pláč a pan režisér použil tuny červeného barviva. Vjíždím do Domu hrůzy, prohlížím si všechny umělce a vyjíždím ven s hroty nabodanými do celého mého já. Z tlampačů znějí hrůzostrašné death metalové tóny EMBALMER a celá scenérie je korunována zahnívajícím pachem. Pokud si takhle představujete tu pravou zábavu, tak buďte vítáni. Musíte ale vstoupit pouze s nadhledem a vnímavostí ke všem odstínům smrti. Starostou našeho šíleného panoptika se stal jeden starý protřelý patolog, který nikdy nezastíral, že jsou pro něj anesteziologové při operacích zcela zbyteční. Krutost, ohavnost a touha po utrpení jsou zakódovány asi v každém z nás. Proto jsou horory tolik oblíbené a proto je hudba EMBALMER stále tolik přitažlivá. Nedivím se, dobré řemeslo je potřeba vždy ocenit. A tady hrají jedni ze starých mistrů v oboru.


Návratové album „Emanations From the Crypt“ je nahrávkou, která mě přenesla do nějakého hodně morbidního hororového filmu. Všechny postavy spolu s muzikou doslova ožívají před očima. Hudba je to krutá, nekompromisní, šílená a plná energie. EMBALMER dostáli svému dobrému jménu a předhodili nám pořádně mrtvolný kousek masa. Songy jsou plné špíny, lidského hnusu. Jsem jimi pohlcený od začátku do konce. Legenda opět promluvila. Mocně a hlasitě. Mokvají mi znovu staré rány, jsem ztracený ve víru ostrých riffů. Tahle deska připomíná setkání s vlnou tsunami. Smete vás, rozdrtí, rozmačká, rozseká a vy budete mít co dělat, abyste se dali vůbec dohromady. EMBALMER hrají tak, jak to umí nejlépe. Postaru, s velkým feelingem a drivem. Ocení asi spíše starší posluchači, ale to vůbec nevadí, tohle album má v sobě velkou sílu. Death metalová nahrávka, která vám utrhne hlavu! Skvělá práce!

Asphyx says:

The comeback album “Emanations From the Crypt” brought me to some kind of very morbid horror movie. Every character and the music just becomes alive in front of your eyes. The music is cruel, uncompromising, crazy and full of energy. EMBALMER comply with their good name and they throw out dead piece of a meat. These songs are full of dirt and human filth. I am full of them from the beginning to the end. The legend had spoken again. Mightily and loudly. My old wounds are weeping and I am lost in the whirl of lost riffs. This album feels like a tsunami wave. It will sweep you away, smash you, crush you and you will get through a lot of pain to get back together. EMBALMER play the best they know. It is old school with a great feeling and drive. This album will be probably more appreciated by old fans. However, it doesn´t matter and for me this album has a great power. Death metal record which will cut your head off! Great job!

Seznam skladeb:

01. Dead Female Stalker
02. I Am The Embalmer
03. Emanations From The Crypt
04. The Coroners Report
05. Undead Exaltation
06. The Casket Calls
07. Procession Of Bones
08. Botched
09. Reduced To Human Scum
10. The Apocalyptic Rains
11. The Can Smell Our Blood
12. The Graveyard Fog (Outro)

Čas: 31:18

Sestava/band:



Paul Gorefiend – vocals
Roy Stewart – drums
Steve Pedley – guitar
Don Wolff – guitar
Joe Wunderle – bass

https://www.facebook.com/embalmerofficial/
Share this games :

TWITTER