DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. června 2016

Home » » Recenze/review - GUTTER INSTINCT - Age of the Fanatics (2016)

Recenze/review - GUTTER INSTINCT - Age of the Fanatics (2016)



GUTTER INSTINCT - Age of the Fanatics
CD 2016, Prosthetic Records

Damnofobie je strach z věčného zatracení či pekelných trestů.

Pokud touto chorobou trpíte, neopovažujte se k novince švédských GUTTER INSTINCT ani přiblížit. Jinak budete prokleti, zatraceni a shoříte ohněm pekelným v šílených křečích. Ze starého hrobu opět trčí kostnatý pařát. U nás na death metalovém severu běžná věc. Přijímám nabízenou dlaň a jsem stažen do víru chřestícího a temného šelestu smrti. Na to, že se jedná teprve o první album, je nebývale ostré, chladivé a plné odkazů na DISMEMBER, ENTRAILS, NIHILIST, GRAVE, ale i nověji GRAVE MIASMA, BLACK WITCHERY, TEITANBLOOD, BOLZER. Navíc pak, jako nějaké hnilobné koření je přidáno velké množství tmy. Vy, kdo máte z podobných záležitostí obavy, tak se raději pokřižujte. Jinak budete pohlceni a zatraceni jako já. Peklo opět otevřelo svůj chřtán.




Death metal v podání GUTTER INSTINCT je nebývale pulsující, zákeřný, ošklivý ze samé své podstaty. Nic pro slabé povahy a přemýšlivé jedince. Tady se útočí rovnou a bez vyzvání. Dostanete pěstí přímo do obličeje, budete rozsekáni, rozdrceni a budete mít co dělat, abyste se dali nějakou dobu dohromady. "Age of the Fanatics" je albem, které mě opravdu rozložilo, dával jsem si ho nejraději do žil takhle k večeru, když se začala nad městem snášet mlha smíchaná se smogem. GUTTER INSTINCT uchopili dávná poselství po svém, morbidně a rouhavě. Pro mnohé z vás bude tahle prvotina lehce nepřístupná, ale když vydržíte, uslyšíte pravé, reálné ozvěny za záhrobí. Nahrávka je nášlapnou minou, dunivým překvapením a velmi dobře poslouchatelnou záležitostí. Pokud vaše srdce tepe ve stejně shnilém rytmu, tak neváhejte. Jen nesmíte trpět damnofobií. GUTTER INSTINCT jsou kreatury, které vám půjdou po krku. Bez slitování.


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás GUTTER INSTINCT jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Age of the Fanatics" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!

Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The GUTTER INSTINCT are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Age of the Fanatics". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!


Tracklist:
1. Leper Beholder
2. Age Of The Fanatics
3. Bloodstorms
4. No Place For The Cross
5. Bridge Of Broken Bones
6. An Ending In Fire
7. Death Cult
8. Counter-Culture
9. Faith Junkies
10. Exile

Band:

Thomas E - Vocals / Oscar P - Guitars / Hannes H - Guitars / Simon I - Bass / Ola H - Drums

Share this games :

TWITTER