DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 24. června 2016

Home » » Recenze/review - HUMANITY DELETE - Fuck Forever Off (2016)

Recenze/review - HUMANITY DELETE - Fuck Forever Off (2016)


HUMANITY DELETE - Fuck Forever Off
CD 2016, Iron, Blood & Death Corporation

„Nelidskost je, když už vůbec nezáleží na tom, co se děje s ostatními,“ píše Nicolas Grimaldi, a ukazuje, jak snadno se z milých slušných lidí stávají vraždící monstra. Stačí se rozhlédnou kolem sebe, přečíst si noviny a o nějaké lidské humánnosti ztratíte jakékoliv iluze. Tři mladí kluci jen tak ze srandy brutálně utýrali bezdomovce, dívka s nevinnou tváří zapálila svého psa. Pokračovat raději nebudu. Pořád si ještě myslím, že zlo by mělo být potrestáno. Ne vždy se tak děje a pokud ano, tak jsou mnohdy tresty jen výsměchem všem pozůstalým. 

Štve mě to, kroutím nad tím hlavou a raději se uchyluji tam, kde se sice o podobných "zvěrstvech" hraje a zpívá, ale jsou také nazývány pravými jmény a bez pozlátka mnohdy naivní humanity. Pokud totiž nebude za zločin trest, bude následovat další. Mnohdy ještě horší. A proč, že tohle všechno řeším zrovna v recenzi na nové death metalové album nestora Roggy Johanssona s názvem HUMANITY DELETE? Je to jednoduché, zrovna si čtu ranní zprávy, k tomu poslouchám novinku "Fuck Forever Off" a všechno se mi tak nějak spojilo v podivný celek. A propadl jsem beznaději. Lidský rod se zdá být určen k sebezničení. Tedy alespoň podle toho, co zrovna čtu a slyším.




Psát něco o Roggových projektech a kapelách je poměrně těžké. Kytarový rukopis je stále stejný, jen jsou vždy přizváni jiní muzikanti, lehce rozdílně ošetřen zvuk, případně zvolena odlišná tématika textů. Mnoho se toho pro běžného posluchače věru nemění. Přesto si myslím, že pro fanoušky, pro starší death metalové gurmány je novinka "Fuck Forever Off" dobrým pokrmem. Jestliže máte projekty tohoto šíleného Švéda rádi, tak vězte, že HUMANITY DELETE patří k jeho nejšílenějším, nejostřejším a nejtvrdším. Žádnou humanitu (jak už název této kapely napovídá) rozhodně nehledejte. Naleznete zde jen syrový severský death metalový nářez, složený ze samých zahnívajících melodií. Nelidská je i celková atmosféra, která je tentokrát opravdu hodně "nehostinná". Výsledkem všech mých slov tedy nakonec budiž pro vás alespoň informace, že HUMANITY DELETE mají venku novou desku. Pro mě skvělou, vy si názor určitě uděláte sami.


sumarizace:

Fuck Forever Off“ je silná deska, plná klasických švédských postupů. Znovu otevírá dávno zahojené rány, drtí vše živé a drásá až do krve. HUMANITY DELETE již podruhé vystoupili ze záhrobí, aby nám předvedli prvotřídní death metal čerpající z devadesátých let a přidali k tomu současný zvuk. Tančí se opět na otevřených hrobech, vzývají se temné síly a obětuje se těm největším death metalovým bohům. Album je drsné, kruté, narvané po okraj energií a ledem. Kolem praskají víka od rakví, za náhrobkem se na vás směje samotná smrt a láká vás k poslednímu tanci. Beru do ruky svůj oblíbený krumpáč, nasazuji sluchátka na uši a moc dobře vím, že dnešní den se mi bude pracovat o hodně lépe. Mám ve zmrzlé zemi vykopat nekonečnou řadu hlubokých hrobů. Žádné urny, žádný pohřeb žehem. Hezky poctivě, pomalu, s dlouhým pohřebním loučením, taková je letošní nahrávka. Tradiční, upřímná a řezající jako kousky ledu zaryté do čerstvého masa. Old school švédský death metal té nejvyšší kvality!

Asphyx says:


Fuck Forever Off“ is a strong record, full of classic Swedish procedures. It opens wounds healed for a long time, crushes all living and scratches to the blood. HUMANITY DELETE appeared from beyond for the second tome to show us first-class death metal drawing from 90th and they added the current sound. We are dancing in open graves again, they are invoking the dark forces and sacrifice to the biggest death metal gods. The album is rough, cruel, crowded to the brim with energy and ice. The lid of the coffins are cracking, behind a tombstone the death is laughing and attracts you to the last dance. Traditional, honest album, cutting like pieces of ice dugging into fresh meat. Old school Swedish death metal of the highest quality!


Track-listing:
1. Barbarian Axe
2. The Rotting and the Spoil
3. Into the Maze of the Minotaur
4. Creeping of the Shoggoth
5. The Hatchet Cleaves the Night
6. Lairhunter
7. The Burning Lands
8. Flesh Panzer
Running time: 30:46

Line-up
Rogga - Vocals, rhythms guitars, bass
Kjetil - Lead guitars
Brynjar - Drums

Share this games :

TWITTER