DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. června 2016

Home » » Recenze/review - MACABRA - To the Bone (2016)

Recenze/review - MACABRA - To the Bone (2016)


MACABRA - To the Bone
CD 2016, Morbid Visions Music/Vonfrost Records


Kroutí se červi ve zbytcích hnijícího masa. Duše dávno opustila nebohé tělo a ještě chvilku se bude vznášet nad místem činu. Další násilná smrt, další zbytečně ukončený život. Tam, někde mezi naším a oním světem se pohybují všichni ti, kdo jsou napůl živí a napůl mrtví. Zůstalo  v nich ještě kousek lidství, ale jinak jsou éteričtí a temní jako démoni. Sem, do země dlouhých stínů mě pozvali Mark Riddick (FETID ZOMBIE, GRAVE WAX) a Adrien “Liquifier” Weber (VOCIFERIAN, GOATHOLOCAUST, LUGER). Oba jsou oddanými členy řádu old school death metalu a vyznávají jeho neplesnivější podobu. Marka Riddicka můžete znát z jeho úžasných převážně černobílých obalů. MACABRE znějí, jako by se v podzemí potkaly kapely NIHILIST, FUNEBRE, PAGANIZER, CONVULSE, DEMIGOD, daly si morbidní dostaveníčko a rozhodly se nakrájet na hrubé kousky tmu.





Všem je zcela jasné, co se bude na nahrávce odehrávat. Ano, je to poctivý, undergroundový death metal převážně švédského střihu. Oba pánové jsou velkými nadšenci do záhrobí a tak je jejich práce velmi uvěřitelná. Nálada celé nahrávky opravdu až hmatatelně připomíná podivné chvění mezi náhrobky na opuštěném hřbitově. To se potkávají nemrtví, hlubokým hlasem spolu rozmlouvají a po nocích bědují nad svým nehodným osudem. Tam, někde mezi peklem a smrtí se pohybují i MACABRE. Jedná se samozřejmě o záležitost pro pravověrné, oddané fanoušky stylu. Ostatním není snad ani určena. Jak je mým dobrým zvykem, podobné prašiviny si užívám dosytosti. Líbí se mi ta kombinace chladu, ostrých riffů, zahuhlaného vokálu. Hlavní je ale pro mě až vznešený pocit, zažívaný jinak snad jen opravdu při procházkách po hřbitovních pěšinách. Tady se hraje ještě reálný, pravý a nefalšovaný death metal s patinou starých časů.


Opět se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. Motivy skladeb jsou ohlodány až na bělostnou barvu kostí. Hudební zážitek je to funerální, připomínající černobílé horory z minulého století. Tahle hudba osloví spíše pamětníky, milovníky temnoty, hledače zaprášených krabic se starými kazetami. Někam do doby mého mládí se hodí MACABRE nejvíce. "To the Bone" je mi takovým temným kamarádem, našeptávačem a převozníkem přes řeku mrtvých. Vkládám do kostnaté dlaně minci, usmívám se do zakryté tváře. Musím na další výlet mezi éterické stíny duchů. Proplouváme po řece Styx a nad pěnou zvlněné vody se vznáší old school death metalové tóny MACABRE. Vše zapadlo v jeden studený, syrový a strašidelný celek. Tahle nahrávka ve mě probouzí pradávné běsy. 


sumarizace:

Deathové poselství o bolesti bylo opět předáno. MACABRE umí pomocí své muziky krásně zhudebnit smutek, strach, umírající podzim i krásu smrti. Pomalé, dlouhé songy se vám pomalu zaryjí až někam do mozku, nahlodají ho a rozloží na malé kousky. Album se opravdu povedlo, je hodně nakažlivé, ošklivé, vytažené odněkud z toho nejhlubšího hrobu. Fascinuje mě atmosféra, klid a rozvaha, s jakou jednotlivé songy zní. Zima letos stále nepřichází, ale je ji možno s klidem nahradit novou deskou "To the Bone". Mrazivé pasáže jsou protkány vokálem ze samotného pekla a vy jste pomalu ukolébáni k nekonečné smrti. Přijdu si jako na nějaké černé mši, na spirituální seanci, kde se všichni společně pokoušíme vyvolat duchy nemrtvých. Nálada celé nahrávky je pochmurná, zlá, přesto velmi přitažlivá. Doporučuji všem, kdo rádi večer uléhají do své oblíbené rakve. Death metalové CD, které vás zmrazí navěky!

Asphyx says:

Death metal message of pain was passed on again. MACABRE can set to music with their songs sadness, fear, dying autumn and the beauty of death. Slow, long songs dig up somewhere in the brain, erode and split it into small pieces. The album is really good, it is very contagious, nasty, pulled from the deepest grave. I'm fascinated by the atmosphere, calm and balance, sounding in each song. The winter isn't still coming this year, but it can be easily replaced with the new album "To the Bone". Frozen passages are weaved with vocals from hell and you are slowly lulled to endless death. I feel like on the Black Mass, on a spiritual session, where we all together tryi to invoke the spirits of the undead. The mood of the record is grim, evil, but also very appealing. I recommend to all who likes to lie down in the favorite coffin in the evening. Death metal CD, which will freeze forever!


Album Line-up: 
Mark Riddick - Guitar, bass, drum programming, keyboard, and visuals
Adrien "Liquifier" Weber - Vocals and text
 

Track list: 
1.    Death Speculation
2.    Sadocrat
3.    Oppression Delegation
4.    Global Brainwash Confederacy
5.    Royalties on Murder
6.    Crucified Individuals Nation
7.    Cannibal Black Market
8.    Scars of Dignity


Share this games :

TWITTER