DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 17. června 2016

Home » » Recenze/review - MORTHUS - Over The Dying Stars (2016)

Recenze/review - MORTHUS - Over The Dying Stars (2016)


MORTHUS - Over The Dying Stars
CD 2016, Witching Hour Productions

Umíráček ohlašuje další morovou ránu. Tentokrát z Polska. MORTHUS. Mladíci hrající teprve od roku 2012. Jejich EP "The Abyss" došlo zasloužených ohlasů. Je vynikající. Letošní novinka je na tom hodně podobně. Pokud máte rádi melodičtější death metal a k tomu pořádnou porci blacku, tak vězte, že budete touhle plicní zhoubnou nemocí také zasaženi. Při poslechu mě napadá, že se pánové inspirovali třeba u takových DISSECTION. Zkrátka a jednoduše, agresivita je zde kombinována velmi umně s melodikou a černotou. Celkový výsledek je pak velmi nakažlivý, smutně zaostřený a opravdu působí až "nahlodávajícím" dojmem. Nevím jak vy, ale podobné znázornění zla si nechám vždy líbit. Chutná mi.




"Over The Dying Stars" se zrodilo snad v nějaké tajné laboratoři, kde v roztodivných baňkách dlí staré smrtící viry. Stačí málo, jedna nepozornost, případně zlý úmysl a neštěstí je na světě. Muzika se krásná právě v tom, že ve vás dokáže probudit nejskrytější emoce, o kterých jste si mysleli, že vám ani nejsou vlastní. MORTHUS jsou ušpinění tak akorát, aby nevyděsili většinového posluchače, ale zároveň dostatečně ostří a undergroundoví, aby oslovili nás, staré smrtonoše. V Polsku zdá se pořád moc dobře vědí, jak zhudebnit temnotu. Potácím se tmou, chrchlám dlouhé chuchvalce svých plic. Nákaza se šíří velmi rychle. Nepřežije nikdo. Po ulicích polehávají nehybná těla. Vzduchem se vznáší rozkládající puch hniloby. Zapalte to všechno, ať je svět znovu očištěn! Zdá se, že tahle deska mě jen tak nepustí. Už zase zvoní umíráček, omlouvám se, musím jít! Blíží se černo černá smrt. Jde si i pro vás.


sumarizace:

Volejte hallelujá! Z nejtemnějšího podzemí vylezla na povrch pořádně zkažená kapela. Neskutečná energie, nakažlivá schopnost složit morbidní riff a rozsekat vás na malé kousíčky. To jde MORTHUS nejlépe. Při poslechu si přijdu, jako bych právě opustil středověké vězení. Mučili mě, vypálili mi cejch a navěky budu mít na zádech nápis MORTHUS. Pro mě osobně se jedná o jedno z největších špinavých překvapení letošního roku. Nespoutané melodie, black deahová tma a zběsilost. Přesně tohle vše na nové desce "Over The Dying Stars" potkáte. Nebojím se Boha, ani Satana, mám strach jen ze svého vlastního stínu. Kolem desky krouží krkavci. Čekají, až dohraje a potom si vás dají k večeři. Před touhle muzikou není úniku. Jedná se o dokonalou odpověď na všechny noční můry. Album, které nelze spoutat! Absolutní inferno a zkáza! Peklo opět promluvilo. Hlasitě a mocně. Šílená a vynikající deska!

Aphyx says:

Sing hallelujah! From the deepest underground came up a really sluggish band. An amazing energy, a contagious ability of making morbid riffs and making you hacked to pieces. That´s what MORTHUS do best. I feel like someone who just came out of the medieval prison when I listen to this album. They tyrannized me and burned a sign MORTHUS on my back which is going to be there forever. For me, this is the biggest and the darkest surprise of this year. Chainless melodies, Black Death dark and fury. That´s what you can find on this album "Over The Dying Stars". I´m not afraid of God or Satan, I´m afraid of my own shadow. Ravens circle above this album. They are waiting when the album stop playing and then they will eat you alive. You can´t run from this music. This is a perfect answer for all of your nightmares. Album which is chainless. An absolute inferno and perdition! The hell has spoken again. Loudly and powerfully. A crazy and amazing album! 


Tracklist:
1. Vastness Above (Intro)
2. Unholy Cult Of The Ancient One
3. Gospel For Evil And Chaos
4. Revelation Hunt
5. Across The Void
6. Hate & Pride
7. Chant Of The Blazing Breath
8. Sons Of Black Fire
9. Doomsday Below (Outro)


band:
P. - Guitar/Voc. ; Rageblast - Drums ; Hellwolf - Bass ; D. Cardinal - Guitar ;


https://soundcloud.com/musickmagazine/sets/morthus-over-the-dying-stars
https://www.youtube.com/channel/UCFrd1MH5b-xk0SyYrYny9Zw
https://www.facebook.com/morthusband
http://witchinghour.pl/
Share this games :

TWITTER