DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 8. června 2016

Home » » Recenze/review - PHOBOCOSM - Bringer Of Drought (2016)

Recenze/review - PHOBOCOSM - Bringer Of Drought (2016)


Phobocosm
– Bringer Of Drought
CD 2016, Dark Descent Records

Táhnu tu káru s lidským utrpením, ostatky, špínou a hnusem už několik let. Sbírám po ulicích oběti násilí, trápím se nad kusy zohavených těl. Jsem svědomím, stínem, jsem jako houba, nasávající do sebe veškeré lidské zlo. Otupěl jsem. Přijdu si někdy jako tichá socha, sledující, stojící jako nějaká výčitka. Brodím se po kolena v bažinách z překapané tmy. Ocitám se často v jiné dimenzi, někde tam mezi naším a oním světem. Často potřebuji pro vyrovnání dobré a negativní energie nasát taky kousek světla. Dnes mi ale není přáno. Opět si dávám na záda popruhy z prašivé kůže, nasazuji krok do rytmu plouživého death metalu a vydávám se do ulic hledat mrtvá těla. Jsem rasem, jen s tím rozdílem, že se soustřeďuji jen na lidské příběhy. PHOBOCOSM, kapela z Kanady, hrající temný, táhlý smrtící kov je mi velmi vhodným průvodcem na mých nekonečných cestách. Umí perfektně doplnit mé zhoubně zákeřné nálady.

Čtveřice ponurých skladeb, vtěsnaných do 35 minut. Druhé album v řadě a opět pod zástěrkou tmy. Tentokrát si na své přijdou zase všichni milovníci dlouhých stínů, nekonečných rozjímání, okultních seancí. Pro poslech je nutné se zklidnit, otevřít svoji mysl temné vesmírné energii a ponořit se po kolena do rašeliniště lidských hříchů. Berte a nebo nechte být! Tohle není esence zla pro každého. Mnozí z vás nepochopí, budou odmítat přistoupit na tu pomalou, vtíravou hru. Až doomová nálada je někdy možná až příliš rozvláčná, místy opakovaná, jako nějaká špatná mantra. Zastavte své kroky, pohlédněte do hlubin samotného pekla a rozjímejte. Svět je náhle naruby, opentlený pavučinami těch nejjedovatějších pavouků. Naše představy o odchodu ze života poklidně a ve spánku opět vzaly za své. Na novince „Bringer of Drought“ se umírá v nekonečných křečích, s pomalu pohasínající jiskrou v očích. Krutě, zle, ošklivě.



Pokud bych měl tvorbu Kanaďanů přirovnat k jiným kapelám, volil bych špinavce z IMMOLATION, INCANTATION, DISMA, ULCERATE, SONNE ADAM, VENGEFUL, IGNIVOMOUS, SULPHUR AEON, DEAD CONGREGATION. Směr je myslím jasný, pravidla nastavená. Není to ale zase tolik důležité. Hlavní je usednout, nastavit správně reproduktory po místnosti, to aby vynikl hutný zvuk a pak se nechat jen unášet v těžkém vzduchu nad nekonečným močálem. Rozpadám se, marně sbírám části svého těla. Rozložený, opuštěný, se stoletou tíhou všech neřestí na zádech. Takový si přijdu při poslechu novinky PHOBOCOSM. Oceňuji nasazení, černou energii, určité pnutí, které cítím z každého zachvění. Kývu se, pomalu, ale s vražednou jistotou, jako oprátka právě sundaného oběšence. Opakování je krvavá matka vesmíru. Tahle deska je jako nekonečná cesta s nejasným cílem. Jistota je jediná. Smrt.



Temní death metalisté PHOBOCOSM letos vydali nahrávku, která obrátí váš svět naruby. Světlo bude náhle už jenom tmou, zlo zvítězí nad posledními kousky dobra. Ne, před tímhle plíživým a ošklivým death metalem není úniku. Při poslechu si připadám jako bych stál po kolena v bažinách z krve a utrpení. Kanaďané si pohrávají se smutkem, špínou a ošklivostí velmi elegantně. Přiznám se rovnou, tomuto albu jsem zcela propadl, je pro mě prokletím. Byl jsem uhranut, zvrhnut a pohřben budu moc být jen za hřbitovní zdí. Tady žádné modlitby nepomáhají, svět pokryl černý mrak. Z nebe už zase prší krev! „Bringer Of Drought“ je jako zlá mantra, opakovaná k samé dokonalosti. Už dlouho jsem neslyšel album, které by tolik připomínalo překapanou tmu. Death metalová nahrávka, která je dokonalou esencí zla!

Asphyx says:

PHOBOCOSM and their new album, full of total evil, are here! You can find here the songs that are dark, manic and ugly. If you like dark moldy death metal, so don't hesitate. The CD resembles an upturned prayer. Canadians can make much evil and dirty atmosphere. When I'm listening, it's like a just opened long old tomb. The smell of rot and death itself. Sharp riffs of PHOBOCOSM sounds and corpses are exhumed. Do you feel the fear? The blood is falling down the sky! I would recommend this recording to all lovers of the dead. Dirty death metal, recorded in the hell! Inferno!


Seznam skladeb:

Engulfing Dust
Tidal Scourge
Ordeal
Fallen

Čas: 35:04

Sestava/band:



Samuel Dufour : Guitar Jean-Sébastien Gagnon : Drums Etienne Bayard : Bass, Vocals Robin Milley : Guitar Yan Thiel: Guitar Xavier Berthiaume: Keyboard/samples
Share this games :

TWITTER