DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. června 2016

Home » » Recenze/review - RIBSPREADER - Suicide Gates - A Bridge To Death (2016)

Recenze/review - RIBSPREADER - Suicide Gates - A Bridge To Death (2016)


RIBSPREADER - Suicide Gates - A Bridge To Death
CD 2016, Xtreem Music

Dobrovolnou trepanací je označován trepanační zákrok, který na sobě nechá dotyčný vykonat bez akutních zdravotních potíží. V roce 1964 přišel nizozemský student medicíny Bart Hughes s teorií, podle které je mozek dospělého člověka utlačován lebkou a nedochází tak k jeho úplnému prokrvení a okysličení. To má mít za následek omezení některých jeho funkcí a celkové zhoršení psychického stavu. Hughes viděl v trepanaci cestu, jak umožnit mozku pulsovat v rytmu srdečního tepu, tím se dokonaleji prokrvit a tak fungovat lépe. Zdroj Wikipedie

Podstupuji dobrovolnou trepanaci každý den, když poslouchám novinku švédských maniaků RIBSPREADER. Kapela kolem Roggy Johanssona mi implantovala do hlavy destičku s nápisem old school swedish death metal! Novinka je již tradičně soukolím drtícím vše živé, složeným z ledových typických melodií, nehostinnosti severu a jakéhosi zvláštního smutku, který dodává sám kapelník. Materiál je to bezesporu očekávaný, předvídatelný a vlastně stále stejný. Nevadí mi to. Já si novinku opět užívám. Líbí se mi a nikdy mě asi neomrzí ta kombinace zimy, špíny, smrti a smutku. "Suicide Gates - A Bridge To Death" je volným pokračovatelem alb předešlých. Je morbidní ve své jednoduchosti, naléhavé, plné na hromadu naskládaných lebek, drtičů kostí, žentourů rozemílajících na prach starou prašivinu. Přiznávám, jsem ve svým živlu a vaří se mi krev v žilách.








Podobnost s ostatními Roggovými kapelami není náhodná, rukopis je jasně čitelný a rozeznatelný. Pokud tedy máte rádi PAGANIZER, THE GROTESQUERY, BONE GNAWER, REVOLTING a spoustu dalších severských smeček (CARNAGE, GRAVE, ENTOMBED, EDGE OF SANITY), mohli byste být spokojeni i tentokrát. Pokud ale jen ohrnete nos a prohlásíte něco o tom, že je to pořád to samé, budu vás chápat. Tentokrát se hraje opravdu jen pro věrné fanoušky, kteří netrpělivě čekají, cože to zase vyleze na severu za bezbožnost. Brána do podzemí byla opět o něco víc otevřena a je jen na vás, zda vstoupíte. Osobně bych návštěvu téhle záhrobní seance doporučil všem těm, kdo nehledají nic novátorského, ale ocení spíš takové to švédské chřestění pytlem plným kostí. Nadzvedám víko od rakve, pomalu se ukládám ke spánku a plně se oddávám nové desce RIBSPREADER. Jsem spokojen, užívám si tu tmu, našlapuji s razancí, to abych ještě nějakou tu lebku rozpůlil pod tíhou mých okovaných bot. 



sumarizace:

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Švédský kult ožil opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "Suicide Gates - A Bridge To Death". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny old school death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Švédské smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska! Kult!

Asphyx says:

We are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. Swedish cult is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "Suicide Gates - A Bridge To Death". Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! Swedish deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent morbid CD! Cult!


Line up:
Rogga Johansson - Guitars, Bass, Vocals (Down Among The Dead Men, Echelon, Johansson & Speckmann, Megascavenger, Necrogod, Paganizer, Putrevore, Revolting, The Grotesquery, ex-Soulburn, ex-Bone Gnawer)
Jeramie Kling - Drums (Infernaeon, ex-Skineater, ex-Wombbath)
Taylor Nordberg - Guitars (lead) (Dritt Skit, Infernaeon, Scab, ex-Wombbath)

Tracklist:
1. Descent Of The Morbid
2. Centuries Of Filth
3. Eligi
4. The Suffering Earth
5. A Worthless Breed
6. World Dismemberment
7. In Mankind's Rotting Grip
8. The Remains In The Wall
9. Under Ash-Filled Skills

Share this games :

TWITTER