DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. června 2016

Home » » Recenze/review - ROGASH – Malevolence (2016)

Recenze/review - ROGASH – Malevolence (2016)



ROGASH – Malevolence
CD 2016, War Anthem Records

Zvláštní a nepochopitelný je pro mě pořád úkaz, který mě provází celý život. Lidé, stojící za něco, chytří, hodní, příjemní, odcházejí z tohoto světa vždy dříve, jsou „trestáni“ různými nemocemi, zažívají podlosti a často umírají opuštěni v samotě. Hajzlové, křiváci a zlí jedinci přežívají, mají se dobře a ještě se tomu všemu smějí. Nedovedu si tento jev vysvětlit a asi na něj už nikdy nepřijdu. Jakoby zlo pořád získávalo navrch, dávalo nám najevo, jakou má sílu. Hledím sice dopředu jako optimista, ale někdy si říkám, že by celý tenhle náš pokřivený svět potřeboval udělat tlustou čáru a začít někde a nějak znovu. Je to hodně nereálná představa, ale ono k tomu časem stejně dojde. Uvidíme, necháme to na lidech. Zatím mi nezbývá nic jiného, než se raději uzavřít do své death metalové ulity a přemýšlet o tom, proč se všechno tohle špatné děje. Dnes a několik dní předtím mi jsou průvodci temnými zákoutími lidské duše němečtí ROGASH. Bohužel, ne příliš dobrými.

Problém nastává hned na začátku, když zazní první song. Doslova mě pokaždé uhodí divná produkce, nevýrazný zvuk a stále stejné nápady. Je pro mě poměrně těžké vůbec jednotlivé skladby uchopit a vstřebat. Pořád se pokouším a pořád nic. Je to, jako když vidíte všemi vychvalovaný film, u kterého sedíte, a na otázku, jak se vám líbí, odpovídáte: „Dobrý“. To abyste snad neurazili ostatní. Přitom se vám myšlenky toulají jinde, nezaujme vás ani šokující krvavá scéna, ani sexy dívka. Odcházíte pak z kina radostně, protože to všechno konečně skončilo a těšíte se domů, až si pročistíte hlavu něčím osvědčeným. ROGASH ale tou očistou nikdy nebudou. Já mám opravdu problém, celou desku vůbec strávit až do konce.



Úporná snaha znít občas jako DISMEMBER, sem tam jako staří MACHINE HEAD, vylouhovat něco z DYING FETUS, nevychází. Na rozdíl od jiných kopistů jsou ROGASH nemohoucí, nehybní a nudní. Dokonce i cover od SEPULTURY je takový nijaký. Jsem jednoduše zmatený a moc nevím, co si s novinkou těchto death metalistů počít. Marně hledám slova, nic to se mnou nedělá a není tak žádný vzájemný příběh. Jen tuctové omílání riffů. Tolik by to nevadilo, ale když ona se někam vytratila energie. Dokonce přeskakuji jednotlivé skladby a snažím se nalézt alespoň něco málo dobrého. Je to ale paběrkování, vhodné tak do současných metalových časopisů s reklamami a tunou propagovaných CD od slavných labelů. Nuda, šeď, šeď a zase nuda. Takhle peklo rozhodně nezní. A to si myslím, že jsem hlava hodně otevřená.



Malevolence“ je nudné, obyčejné průměrné death metalové album. Tuctové nápady a hlavně špatná produkce dělají z novinky hodně nevýrazný materiál. Pokud máte chuť se unudit k smrti, tak si přehrávejte tuhle desku pořád dokola. Nebývám často v recenzích tolik negativní, ale ROGASH toho příliš na svém druhém albu nepředvedli. Pro mě osobně je to tak špatné, že ani nemám chuť psát další slova. Průměrná a šedá nahrávka, která nezaujme vůbec ničím.

Asphyx says:


Malevolence“ is the exact type of an album which I don´t want to hear again. I just always wait until it´s finally over. Some ideas just cut my ears and I want to say that there are some passages when the sounds are false. Maybe this is just my feeling, however the album does nothing for me. And when it does something it´s not good. Long, slow motives, so called “sadness”, ordinary and not special voice. No, no and no again. This is something I don´t want to hear again. I´m sorry but this is really boring for me.  ROGASH  recorded an album which does nothing for me. Too bad. 


Seznam skladeb:

01. Intro
02. To the End
03. Daily Hate
04. None Shall Prevail
05. Fortunes Fangs
06. Dreams and the Flesh
07. Feed
08. Buried in Oblivion
09. Nightmares
10. Rogan Deathtrip
11. Refuse/Resist (Sepultura Cover)


Čas: 38:37

Sestava/band:




Voice - Erik Guitar - RT Drums - Ahephaïm Guitar - Rico Bass - Flo


Share this games :

TWITTER