DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 10. června 2016

Home » » Recenze/review - SYPHILIC – The Indicted States of America (2016)

Recenze/review - SYPHILIC – The Indicted States of America (2016)


SYPHILIC – The Indicted States of America
CD 2016, Luxor Records

Dejte mi všichni pokoj, chci konečně klid!“: chce se mi křičet do tmy. Můj mozek dosáhl své momentální kapacity a pokud budu ještě chvilku pracovat, tak se zahřeje a vybouchne. Alespoň si tak připadám. Sedím v práci u počítače, dělám důležité nesmysly a skoro žádná muzika na mě už nezabírá. Listuji seznamem alb a najednou moje oko padá na název SYPHILIC. Brutálně death metalová smečka, která mi nedávno poslala svoji desku na recenzi. Zaujme mě obal a tak si postupně přidávám volume. A ono to kupodivu zabírá! Najednou úplně cítím, jak mě díky té jednoduché řezanici jemně praská v hlavě a začínám se usmívat. Něco takového jsem přesně potřeboval. Jednoduché, s dobrým zvukem a tradičními nápady. Mé prsty kmitají po klávesnici s o hodně větší lehkostí a svět začíná být zbarvený do krásně krvavé barvy.

Vůbec mi nevadí, že za touhle smečkou, projektem stojí jen jediný člověk, který nahrál všechny nástroje a obstaral i krásně hutný hlas. Dokonce mi ani nepřipadá příliš okatá inspirace PUTRID FILE, GUTROT, GUTTURAL SECRETE, INTERNAL BLEEDING, DEVOURMENT a podobnými partami. A když už, nevadí mi to. Naopak, nemusím u desky příliš přemýšlet, ničím se zaobírat a myslím si, že i taková hudba má své místo na zahnilém slunci. Je to sice tradiční, klasické, ničím překvapivé, ale když mě to tak baví, tak co?! Podupávám si do rytmu, kroutím se jako červ, právě vylezlý z plesnivého masa. Krutost je zde obsažena v opakování a jednoduchosti. Řeže to. A o to nám jde především. Má hlava mi přijde, jako by právě procházela mlátičkou na obilí. Dělá mi to moc dobře, očišťuje mě to od všeho toho napětí, které nám současná doba způsobuje. Mám sto chutí zavolat lékařům, aby zrovna tuhle nahrávku nasadili pří léčbě svých pacientů.



Já moc dobře vím, že to je jen jeden úhel pohledu. Klidně se můžete na novinku dívat okem kritika a vytknout SYPHILIC přílišnou monotónnost, skladatelský stereotyp, případně ne příliš výrazné nápady. O tom to tady ale celé není. Navzdory všem výtkám, možná až primitivnímu vyznění, obyčejnosti, je pro mě „The Indicted States of America“ zajímavým počinem. Těžko se to vysvětluje, ale nejsem tu od toho, abych si tady obhajoval svoji oblíbenou hudbu. Moje netypická recenze budiž spíš takovou zahnívající návnadou pro všechny podobně naladěné fanoušky. Stokrát ocením u muziky raději nadšení a kus odhodlání, před dokonalostí, to se o mě už dávno ví. Mlátím s chutí do stolu, nadskakuje mi sklenice s vodou. Připadá mi, že na třesoucí hladině se tvoří víry rudé barvy, tolik podobné těm, které se zobrazují v odtokových kanálech na pitevních stolech. Hudba očišťuje, narovnává mi záda, rozmělňuje mě a přetváří k obrazu svému.



SYPHILIC se toho rozhodně nebojí. Letošní novinka je krásnou ukázkou toho, jak by měl znít poctivý a krutý brutální death metal. Proti provedení, nápadům, ani hlasu nemám žádných námitek. Naopak, plně si užívám atmosféru opuštěných pitevních sálů, drsného humoru i tlaku, který cítím ze všech skladeb. „The Indicted States of America“ bych s klidem doporučil všem fanouškům brutality, ostrých riffů a nekompromisních nápadů v metalu. Takhle nějak by to mělo vypadat, přátelé záhrobí! Z novinky cítím velký kuse poctivé práce, energie a síly. SYPHILIC své řemeslo umí na výbornou. Album si užívám, jako upír čerstvou krev! Brutální death metalová nahrávka, která musela být nahrána snad někde na pitevně! Velmi dobře!

Asphyx says:



SYPHILIC gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butcher know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good! 


Seznam skladeb:

01. Preparation H 04:45
02. NDA 21Z 01:28
03. Call Me God 05:48
04. Knock, Knock, Knock, Boom 03:21
05. Uncle Bucky 05:15
06. Both Dead 04:57
07. Bulletproof Vests & Sobriety Tests 03:14
08. Six in a Row, Gotta Go 05:17
09. Don't Sweat It (Have a Nice Day) 02:51
10. Can't Corner Dorner 05:59
Čas: 42:54

Sestava/band:



Brian Forgue – všechny nástroje, zpěv

Share this games :

TWITTER