DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 4. června 2016

Home » » Report, photos, video – BEHEADED, LUPARA:THE WIDOWMAKER, CONGENITAL ANOMALIES – club Exit-us, Prague – 3. 6. 2016

Report, photos, video – BEHEADED, LUPARA:THE WIDOWMAKER, CONGENITAL ANOMALIES – club Exit-us, Prague – 3. 6. 2016

Beheaded
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
– author of photos Jakub Asphyx



„Gurmán je člověk s vytříbenou chutí, vyhledávající požitky při konzumování vybraných pochutin“. Tolik asi o jídle. Pokud si ale tuhle krásnou zálibu převedete na hudbu a jste fajnšmekr muzikální, pak jste nemohli v pátek v Praze chybět. V Plzni jsem se sice s pár podobnými ochutnávači bavil, ale ti se raději odešli krmit rychlým občerstvením na Metalfest, kde to letos byla samá slečna u mikrofonu a maník u kláves. Nešel jsem tam. Už z principu. Mě by to nebavilo. Raději jsem za ušetřené peníze koupil půlku nádrže benzínu, opásal se foťákem a vyrazil sám přes půl republiky na tenhle večírek. Těšil jsem se moc. Už jsem BEHEADED viděl loni v Modré Vopici, kdy mě rozsekali dokonce víc, než hlavní hvězda HOUR OF PENANCE. A menší, komornější koncerty jsou pro mě jako dělané. Víc si je užiju.


Congenital Anomalies


Dálnice ku Praze je pořád přehrazena nekonečnou řadou omezení a obzvláště navzájem se předjíždějící polští kamioňáci se mi snažili jízdu pořádně znepříjemnit. Nepovedlo se jim to a já se snažím zaparkovat na Zličíně. Na záchytných parkovištích chvíli bloudím, ale nakonec se dobré dílo podaří a odcházím na metro. Proti mně usedá několik snědších postav s batohy a dívají se na mě nějak zle. Bylo by mě škoda, pomyslím si, ale pak se na mě jedna slečna s dready usměje a já jsem rád, že jsem nebyl odpálen. Dneska nikdy nevíte, všude to pořád píšou a Praha je hlavní město. U nás v Plzni na vsi nemáme ani metro, ale tady mě podobné myšlenky napadají (dělám si samozřejmě legraci). Vystupuji až na Českomoravské a jsem zase jako vždy na místě moc brzy. Sednu si tedy na zídku a koukám na holky. Mám s sebou svačinu a tak je mi moc fajn.


Lupara: The Widowmaker 


Platím vstup, potkávám pár známých a jsem zvědavý na první kapelu. O klubu Exit-us jsem psal již mnohokrát, tak si dejte vpravo do vyhledávače jeho název a on vám to strejda Google vyhodí. Je to tam pořád stejné.Trošku mě mrzí, že jsem zase jen o přeslazených limonádách, ale s tím se tak nějak počítalo. I když zrovna dneska bych si pivko dal. Pojďme raději ochutnat první labužnické kousky zahnívající hudby.


Pražští CONGENITAL ANOMALIES nám hodili kus krvavého masa rovnou do obličeje. Nehumánní, těžkotonážní brutální death metal s plesnivým odérem slammu mě doma z přehrávače příliš nebavil. Naživo to bylo o něco lepší, i když se přiznám, že časem mě přišly skladby poněkud stereotypní. Solidní řeznická práce, která občas v některých momentech dokonce přesáhla (řekněme evropský) průměr. Chtělo by to ale něco pestřejšího (a samozřejmě bubeníka). Každopádně, celkově dobrý, upřímně míněný masakr a to dokážu vždy ocenit. Ke slammu mám většinou poněkud shovívavý vztah, berte tak moje postřehy spíše jako názor zmlsaného strávníka. Vystoupení to bylo tedy stylové, akorát jsem postrádal větší tlak.

Congenital Anomalies

LUPARA: THE WIDOWMAKER a jejich death/thrash/core metalová vendeta se mi zdála být zpočátku vystoupení poměrně slušná, časem se ale začal vkrádat monotónní pocit bezradnosti. Pánové do toho sice dávali vše, jen na mě útočili povětšinou tupými noži. Ale co, snaha se taky počítá. Hlavně mě nebavil ten až do coru položený vokál. Ostatní fanoušci si to ale docela užívali. Já moc ne. Asi jsem na podobné provedení smrti už moc starej.

Lupara: The Widowmaker 

BEHEADED nastoupili na značky a smetli mě z povrchu zemského. Jejich kombinace klasického brutálního death metalu ve stylu SUFFOCATION, HATE ETERNAL, DIABOLIC, MORBID ANGEL pro mě byla ten večer chtěným, až do morku kostí proniknuvším zážitkem. Cítil jsem kolem páteře jemné chvění, mával pěstí do vzduchu a měl co dělat, abych nezahodil foťák a nedal se do šamanského tance. Malťané to rozjeli hezky po svém. Krutě, morbidně, nekompromisně. Koukáme na sebe s kolegy, co se potkáváme dole pod pódiem a uznale kýveme hlavou. Víme své! Podobné masakry stejně nelze moc popsat slovy, chce to je prožít reálně, s adrenalinem a tlakem v těle. Za mě osobně se jednalo o skvělý koncert s velmi drtivým účinkem. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. Surovost, extrémní brutální death metalovou bolest a peklo. Vynikající to bylo!

VIDEO BEHEADED – omluvte prosím sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound



Report, foto, video – HOUR OF PENANCE, BEHEADED, CHRIST AGONY – club Modrá Vopice – Prague – 10.3.2015

Návštěvnost čítala cca 60 death metalu chtivých fanoušků. Zvuk považuji za celkově v pořádku. Občas sice bylo něco moc nahlas, ale jinak za mě rozhodně palec nahoru, dobrá práce!

Beheaded
Ta naše malá česká (i zahraniční) „komunita“ death metalistů už se tak nějak víceméně zná podle obličejů, se spoustou máme dokonce mnoho společných zážitků. Pro mě jsou podobné večery hodně o setkávání se stejně naladěnými lidmi. Hrozně se na to vždycky těším a užil jsem si to i tentokrát. Patří vám za to, mí milí, nejen death metaloví přátelé, obrovský dík! Jsem rád, že jsem si taky mohl promluvit s někým normálním:)).

Organizace proběhla dle plánu na výbornou (i přes malé zdržení). Hard Bones Productions jsou již dnes považováni v našich kruzích za záruku kvality. V pátek se to opět potvrdilo. Díky pánové, tohle byla opravdu brutálně death metalová jednohubka pro gurmány.

Beheaded
Pak následuje pro mě asi nejneoblíbenější část večera. Přesun v noci domů do Plzně. Je to hodně o únavě, o cestě smradlavým metrem, o tom, nenapálit to na dálnici do svodidel. Piju cestou magnesiu, to abych alespoň trošku revitalizoval svoji mysl. Doplňuji hladový žaludek rychlými cukry a jakmile se objeví v dálce Plzeň, jsem moc rád. Starý pes, ploužící se setmělou dálnicí, napadá mě a přidávám volume na CD přehrávači. Do tmy mi řve Chris Reifert a AUTOPSY.

Beheaded
Když parkuji před domem, potkávám opilého obrovského metalistu s tričkem NIGHTWISH, který zabloudil z kempu na Bolevci (Metalfest). Ptá se mě, jak se mi to dnes líbilo a já mu popravdě odpovím, že hrozně moc. Jen asi každý mluvíme o jiném koncertě. Jdu domů spát a do snu si opět říkám, že stálo za to překonat lenost a vyrazit. Maniakální večírek, díky za něj!

Mr. Asphyx and fucking pineapple juice - I´m driver
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE

– author of photos Jakub Asphyx

Promotion!


info:

https://www.facebook.com/events/1261195457243500/?active_tab=posts


info:

https://www.facebook.com/events/590489971128726/

Share this games :

TWITTER