DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. června 2016

Home » » Report, photos, video - PANYCHIDA – křest nové desky Haereticalia - The Night Battles, DOOMAS, AVENGER, PAČESS – club Divadlo pod Lampou, Pilsen – 10. 6. 2016

Report, photos, video - PANYCHIDA – křest nové desky Haereticalia - The Night Battles, DOOMAS, AVENGER, PAČESS – club Divadlo pod Lampou, Pilsen – 10. 6. 2016

Panychida
OSTATNÍ FOTKY ZDE/ OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx


Suma sumárum, asi by to šlo!“: odpověděl jsem na asi už snad desátý dotaz na to, zda půjdu na ten křest nové desky plzeňské PANYCHIDY. Znáte to…rodina, práce, pak samostatná položka výdajů na muziku. Je toho všude moc. Moc koncertů, moc kapel, moc nových CD. Jeden aby se roztříštil na nekonečné množství částí. Pak by možná mohl stíhat všechno. Nakonec vlastně rozhodlo to, že mi zbyly nějaké peníze a hlavně taky to, že účast přislíbila spousta kamarádů. Šel jsem tak hlavně korzovat, pokecat, relaxovat. No a taky podpořit plzeňskou scénu. Můj dnešní report tak bude spíše o fotkách, o videu. A taky trošku o pivu.
Doomas
Samozřejmě, muziku jsem si užil taky. Mám rád nestory AVENGER i slovenské heavy doomaře DOOMAS. No a tu PANYCHIDU si naživo taky dám. Novou desku jsem sice ještě neslyšel a pagan black jde tak trošku mimo můj záběr zájmu, ale zvědavý jsem byl, to zase jo. Nezbývalo tak nic jiného, než v pátek chvilku doma popovídat s rodinou, nabít baterie do foťáku, kouknout na celý koncert SAXON z roku 2012, co jsem si koupil do sbírky a kolem sedmé usednout na tramvaj a vydat se na Chodské náměstí, kde kousek od kostela sídlí klub Divadlo pod Lampou. Cestou si uvědomím, že jsem v Plzni opravdu už hodně dlouho nikde nebyl. Buď jsem byl v práci nebo se mi místní akce kryla s něčím lákavějším, povětšinou v Praze.


Pačess
V Divadle pod Lampou je to pořád stejné, pivo solidní, obsluha tak akorát. O žádný zázrak se nejedná, ale ani o žádný průšvih. Taková klasika.

Platím vstup, přisávám se k prvnímu pivu a celý večer se oddávám hlavně konverzaci, diskuzím, smíchu a vůbec společenským aktivitám (děkuji všem za kladné reakce na můj blog, moc si toho vážím přátelé!). Padá do mě jeden kousek pěnivého moku za druhým a dostávám se do takové té nálady, kdy je mi fajn, mám všechno na salámu a jsem zvědavý na první kapelu.
Panychida
AVENGER předvedli ten večer skvělé vystoupení. Ale to už je u nich dobrým zvykem. Na téhle skupině se mi líbí, jak krásně na sebe roubuje černotu a špinavou smrt přivezenou až z nitra Šumavy. Volynští mají nového pěvce a ten sedl v pátek večer do kapely, jakoby tam patřil odjakživa. Bylo to ledové, ostré, temné, i když pánové už nejsou ve svých letech žádní velcí divočáci - chvílemi to bylo dokonce takové unylejší, statické. Za mě každopádně ale parádní set.


Avenger

PAČESS se k pivu hodili velmi dobře. Zpívají a hrají o něm. Byla to taková melodická metalová hudba podobná ve spoustě pasážích BATHORY, případně MASTER´S HAMMER. Obě legendy mám rád, Mr. Pačes a jeho družina mě ale příliš nepřesvědčili a vlastně ani nebavili. Hudebně by to i celkem šlo, ale vokály mě vyloženě vadily. Šel jsem raději na pivo.

Pačess
PANYCHIDA slavila a křtila. Tahle dnes už „legendární“ česká pagan black metalová skupina sice není žádnou mojí srdcovkou (pohybuji se přeci jen trošku v jiných vodách), ale uznávám ji. Kluci jsou zkrátka profíci každým coulem a je to znát. Bylo to cítit i z jejich vystoupení, které se opravdu povedlo. Jako death metalová sudička přeji jejich novince „Haereticalia - The Night Battles“ pořádné prodeje a samé spokojené posluchače. Podle ohlasů (a co jsem tak slyšel v kuloárech) se jedná v tomto stylu o epesní záležitost.



Naživo byla PANYCHIDA pro fanoušky strhující. Na mě někdy moc "skočná a veselá", ale přítomní to cítili jinak - já téhle hudbě fakt nerozumím, dokonce jsem se přistihl, že oceňuji úplně jiné pasáže než dav (takhle to dopadá, když pošlete starého death/thrashera na pagan:)). Řádilo se, slavilo a já si říkal, jak je to super, že i v dnešní době vznikne nová hudba, vyjde nové CD. Takže nakonec byl koncert plzeňských blackerů v pořádku, jen já byl úplně mimo:)).


Panychida
Novinku PANYCHIDA - „Haereticalia - The Night Battles“(2016) objednávejte zde/ new album PANYCHIDA - „Haereticalia - The Night Battles“(2016) order here:
http://www.panychida.com/trznice-merchandise


DOOMAS ze Slovenska nám přivezli pořádnou porci „příjemného“ heavy doomu. Viděl jsem tuhle smečku nedávno v Praze, kde hráli za odpoledního slunce. To bylo taky to jediné, co mi jejich vystoupení (v hlavním městě) trošku kazilo. V klubu to bylo ještě lepší než minule. Je to sice klasika, ale tvořená srdcem, přátelé! Je hodně cítit, že tahle parta věří tomu, co hraje a já si jejich set užil na výbornou! Skvělý zážitek a pro mě nejlepší kapela večera (alespoň tak jsem to cítil!)! Díky za to bratia.


Doomas

Report, photos, video - TRENDKILLER FESTIVAL VOL. 0 - MASTER, WARHAMMER, DEATHRITE, DOOMAS - club Modrá Vopice, Prague - 7. 5. 2016

Návštěvnost se vyšplhala (velmi hrubým odhadem) na nějakou stovku návštěvníků - nejvíc jich bylo samozřejmě na PANYCHIDU (zajímavé bylo, kolik má tahle skupina fanynek). Organizace v pořádku, stejně jako zvuk, který obzvlášť na DOOMAS doslova dunivě zabíjel. 
Doomas
Byl čas na cestu domů. Dal jsem ještě pivko, pak pomalu došel k Michalovu autu a celou cestu si liboval (díky za odvoz!), že nemusím nikam řídit přes půlku republiky. Plzeňské podsvětí zdá se, pořád ještě žije. Víc takových akcí, víc možností pro setkávání a pokec o muzice! Za mě osobně se páteční zádušní mše povedla. Jen když jsem usínal, tak se mi zdálo, že Ježíš slezl z kříže a hrozil mi rukou. Ukázal jsem mu pořádné FUCK YOU a spal spokojeně dál. Ten večer jsem rád a s úsměvem zčernal. Pohoda byla, muzika byla, pivo bylo. Co si víc přát? Příjemná akce, díky za ni.

OSTATNÍ FOTKY ZDE/OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound





Promotion!
info:


info:

Share this games :

TWITTER