DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. června 2016

Home » » Rozhovor - GUTSLIT - Evropa je náš druhý domov, těšíme se k vám!

Rozhovor - GUTSLIT - Evropa je náš druhý domov, těšíme se k vám!


Ptal se Michal Kafe, děkujeme!
Odpovídal basák indické death metalové skupiny GUTSLIT - Gurdip Singh Narang, děkujeme!


Indická metalová kapela je pro našince pořád exotika. Když se fanouška brutálního death metalu zeptáte na nějakou bandu z této obří země, tak rozhodně řekne Gutslit, kteří už za sebou mají vystoupení na Brutalu, Obscenu i v malých klubech. O současnosti, historii i budoucnosti této sebranky povídá její zakladatel, basák Gurdip Singh Narang.

Viděl jsem na vašem facebookovém profilu, že hledáte nového zpěváka. Co se stalo s Adityou?

Ano, hledáme nového. Aditya si potřeboval vyřešit nějaké věci ve svém profesním životě a kapele nemohl dávat všechno. Proto se rozhodl skončit a zjišťuje, co by vůbec chtěl dělat.



Je těžké najít v Indii zpěváka pro death metalovou kapelu?

Jak teď probíhají konkurzy, tak mohu říci, že v Indii jsou talentovaní lidé. Ale není u nás snadné spolupracovat s lidmi z jiných měst. Logistika dělá život velmi obtížným. Je drahé cestovat mezi městy kvůli zkouškám, obzvlášť, když jsou členové kapely z různých částí země. Nahrávky, které jsme dostali, jsou velmi dobré. Je to problém, protože z té spousty bych jich hned bral více než pět. Lidé nám psali také působivé texty.



Jaké jsou vaše požadavky na nového zpěváka?

Chceme někoho, kdo má vizi a myšlenkový proces, který by do naší kapely zapadl. S hlasem, kterým on nebo ona umí zabíjet a poroučet, když je na pódiu. Chceme prostě vizionáře, nemilosrdného mistra svého oboru.

Jak velká je v Indii metalová scéna? Bombaj je jedno z největších měst na světě. Takže se nabízí, že najít v jednom městě dobrého zpěváka nemůže být neřešitelné. Nebo se pletu?

Bombaj je určitě největší město na světě, ale není velké, co se týká scény brutal death metalu. Neexistuje jediný bar nebo místo, které je určené přímo pro metalovou muziku nebo kde by šel snadno uspořádat nějaký koncert. Získávání nových lidí do našeho žánru tak není vůbec jednoduché. Vybudovali jsme si naší fanouškovskou základnu způsobem jeden nový fanoušek za delší čas. Hodně z nich extrémní metal nikdy předtím neslyšelo.




Jsi šéfem a zakladatelem kapely. Přibliž nám její začátky i současnost.

Kapela začala v roce 2007. Byli jsme první kapela z Bombaje, která hrála tenhle žánr a vůbec úplně první brutal death metal banda z Indie, která hrála za hranicemi naší země. A mohl bych pokračovat. První indická kapela, která podepsala pro své album dva mezinárodní labely, první indická kapela, která hrála na proslulých festivalech Obscene Extreme nebo Deathfest. Začátky byly hodně obtížné, protože jsme neměli fanoušky, kteří znají tento styl hudby. Takže buď se jim to líbilo nebo tomu nerozuměli. Naštěstí pro nás, lidé milovali deathgrind a naše hudba byla něco, co Indie postrádala. Postupem času jsme náš hudební projev vylepšili, ať už naživo nebo ve studiu. Dokonce jsme pracovali i se zahraničními umělci, co se týkalo výtvarné stránky nebo přímo tvorbu hudby. Kapela si prožila několik změn v sestavě, ale vždy jsme dělali to nejlepší, co umíme. Rozdrtit masy, jednoho po druhém. Během těch osmi let jsme vydali ep splitko s jednou francouzskou kapelou (Pulmonary Fibrosis, album Contorted Mutilation - pozn. autora), v roce 2013 jsme vydali regulérní album Skewered In The Sewer a během cestování po Evropě jsme vystoupili na koncertech nebo festivalech v šesti zemích. Hráli jsme na Obscene Extreme, Deathfest, Brutal Assault festivalech a odehráli také několik klubových akcí s kapelami z celého světa.



Jaké jsou tvé oblíbené kapely?

Když jsem byl mladý, ale vlastně i teď miluju Dying Fetus, Suffocation, Brodequin, Vader, Rotten Sound, Magrudergrind, Immolation, Misery Index, Ulcerate, Pig Destroyer, Mumakil, Defeated Sanity, Jig-ai, Insidious Decrepancy, Napalm Death, Nasum, Cephalic Carnage a hodně hodně dalších.

Posloucháš i jiný druh hudby?

Ano, ten seznam nikdy nekončí. Jsem blázen také do dalších hudebních stylů. Dron, doom, ambient, techno, trance, psychedelic.



Když jsi deathmetalista v Indii, musíš být trochu v ústraní nebo s tím není žádný problém?

U nás je vše v krásné rovnováze. Kromě mé metalové stránky mám ještě jednu, indickou klasickou západní fusion kapelu, která hraje hudbu mající uklidňující účinky na duši úplně odlišným způsobem. A já si na svůj denní chléb vydělávám v oblasti pohostinství. Já jsem tedy v rovnováze den za dnem mezi pohostinstvím a brutalitou. (směje se).

Jak se vůbec žije v současné Indii?

Je to stejné jako všude jinde v rozvojových i rozvinutých zemích. Můžete navštěvovat dobré vysoké školy, získat dobrou práci a vydělat dost, abyste mohl zaplatit své účty a mohl být společností nazývaný "úspěšný". Nebo můžete udělat pravý opak a skončit na podpoře od rodičů a to jste pak "neúspěšný". Můžete ale také pracovat na své vášni a práci tak, abyste vše skloubil dohromady, platil účty a byl úspěšným umělcem.


Představíš mi nějaké další metalové kapely z Indie?

V Indii je řada kapel, které dělají úžasnou hudbu. Mnoho z nich ale nenatočilo profesionální nahrávku, takže se k nim nedostanete. Rozhodně byste měli zkusit Plague Throat, Third Sovereign, Chaos, Insane Prophecy, Primitiv, Eschers Knot, Eccentric Pendulum, Sheperd Against Evil.

Letos chcete vydat nové album. Jsou skladby hotové nebo čekáte až na nového zpěváka a půjdete do toho společně?

Šest ze sedmi skladeb je hotových a vše teď čeká na nového zpěváka. Dříve jsme plánovali to, že všechno dokončíme v březnu, abychom to mohli do konce roku vydat. Ale jak to v metalovém světě chodí, je těžké někdy udělat všechno tak, jak byste chtěl. Tvrdě pracujeme a doufáme, že všechno dobře dopadne.

Na hudebním webu Soundcloud je možné slyšet vaši novou skladu Scaphism, pochopitelně bez vokálů. Z mého pohledu je to jedna z nejlepších skladeb, které jsem od vás slyšel. Zabijácká, plná energie...

Díky! Ano, pracovali jsme na tom, abychom se vrátili zpátky k našim brutal death metalovým kořenům ve struktuře skladeb a za pomoci moderních technických vymožeností, aby to byla vražedná kombinace.


Takže je jasné, že žádné uhýbání z ranku brutal death metal se na novém albu konat nebude...

Chceme zpátky k brutal death metalu a smíchat to s rychlým grindem, aby to jako celek byl pořádný deathgrind.

Minulý rok jsem viděl Gutslit u nás v České republice na Brutalu. Snažíte se jezdit často do Evropy, v rámci možností? Nebo všeobecně do světa mimo Indii?

S lidmi v Evropě se dobře spolupracuje. Lidé rozumí své hudbě a dobře ví, jaké koncerty chtějí pořádat. Určitě se do Evropy vrátíme s novým albem v roce 2017.



Líbilo se vám na Brutalu?

Ze všech evropských festivalů, na kterých jsme hráli, byl Brutal Assault ten nejnavštěvovanější. Festival je profesionálně připraven celým týmem. Výborná záležitost. A sledovat kapely, které tam večer hrály, to se nám splnily sny. Také Obscene Extreme festival má v našich srdcích zvláštní místo. Je to pro nás domovské místo a Čurby je jako člen naší Gutslit rodiny. (usmívá se)

Takže to berete jako takovou letní metalovou evropskou dovolenou?

Minulý léto ale bylo špatný. I pro nás z Indie bylo 40 stupňů na otevřeném prostranství hrozné, slunce úplně spalovalo.

A na závěr, co kromě přípravy nového alba plánujete v brzké budoucnosti?

Chceme dokončit to album a naplánovat turné po Evropě na rok 2017. Doufám, že se nám to znovu podaří. V Evropě se cítíme jako doma a lidé nám připadají jako jedna veliká rodina.

Fotogallery - BRUTAL ASSAULT 2015 - Thursday - ANNIHILATOR, KREATOR, ENSLAVED, ASPHYX, CANNIBAL CORPSE, NUCLEAR, BLOODBATH, ACID FORCE, GUTSLIT, SQUASH BOWELS, BIOHAZARD, NERVOSA - 6.8.2015

http://www.facebook.com/gutslit
Share this games :

TWITTER