DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 3. července 2016

Home » » Minirecenze/minireview - BETRAYAL - Infinite Circles (2016)

Minirecenze/minireview - BETRAYAL - Infinite Circles (2016)


BETRAYAL - Infinite Circles
CD 2016, vlastní vydání

Někdy mám pocit, že když se některé kapely snaží až tak moc, tak to vyjde vniveč. Příkladem budiž němečtí progresivci BETRAYAL. Skupina hraje od roku 2005 a letošní počin jest jejich dlouhohrající prvotinou. Na albu nalezneme velkou spoustu změn temp, různých vsuvek, vyhrávek, melodických linek. Opravdu pestré album, říkám si. Zazní dokonce i saxofon, hozený do jedné skladby jakoby tam patřil odjakživa. Všem příznivcům a "objevovatelům nové hudby" se určitě rozsvítí oči radostí. Mě pořád jakoby něco chybělo. Možná tlak, taková ta jiskra, kterou u hudby hledám, nevím. Napadá mě nejčastěji slovo plytké. Dobré, skvěle zahrané, s mnoha zajímavými nápady, ale nebolestivé. A to je u mě problém.

Jeden ostrý riff střídá druhý, jedna pečlivě vystavěná skladba druhou. Sedím a pořád nějak nevím, co si s tím vším počít. Pohodovka to není, není to ani žádný drtič kostí. Je to spíš skupina, která umí velmi dobře hrát. Jen mám takový neodbytný pocit, že jim chybí dobrý producent, někdo, kdo všechnu tu roztříštěnost semkne v jeden ucelený kus monolitu. Zatím tomu tak není a i když zde cítím potenciál, kapele bych doporučil lepší zvuk (důraznější). Takhle to všechno vyznívá jen jako setkání na konferenci hudebních znalců. Chybí mi víc energie, víc průbojnosti. Třeba bude někdo víc spokojenější než já. Nechte si chutnat. Já si místo tohoto polotovaru dám raději kus syrového masa. 


 

sumarizace:

BETRAYAL jsou progresivní death metalová kapela, která se nebojí ani technických pasáží. Jejich hudba je velmi pestrá a svým způsobem zajímavá. Není to sice nic, z čeho bych si sedl na zadek, ale rozhodně se jedná o album, které stojí za pozornost. Pro mě osobně je ale docela nevýrazné a bohužel i obyčejné. Uvidíme, co přinese budoucnost. Rozhodně budu kapelu i nadále sledovat. Zatím považuji jejich tvorbu sice za velmi slušnou, ale ničím originální. Progresivní death metalová deska, která bolí jenom trochu!

Asphyx says:

BETRAYAL  is a progressive death metal band which is not afraid of technical passages. Their music is very colorful and in its own way very interesting. It is not very special to make me stop for a minute, however this album is good and you should take a look at it. For me personally this is not very expressive and unfortunately ordinary. We will see what future brings. I´m going to keep my eye on this band. For now unfortunately, their work is good but not original. Progressive death metal album which hurts just a little bit!

Share this games :

TWITTER