DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 31. července 2016

Home » » Minirecenze/minireview - THE CORONA LANTERN - Consuming The Tempest (2015)

Minirecenze/minireview - THE CORONA LANTERN - Consuming The Tempest (2015)


THE CORONA LANTERN - Consuming The Tempest
CD 2015, Seabeast Production

Tam někde v koutě, ve stínu minulosti leží stará ohmataná panenka. Má ještě nedokonalý výraz, dřevěně hledící do tmy. Vzpomínáte na dávné časy, kdy jste si v tomhle dnes opuštěném domě hráli se svými sourozenci? Na povrch zde vylézají všechny starosti, pláč i smutek, které jako černé sny, strašící bohužel někdy i ve světě dětí. Sem, mezi oprýskané stěny, do hnědo černého a rezavého světa patří loňská deska "Consuming The Tempest" odnepaměti. Jsem u doom metalových nahrávek hodně opatrný, opravdu si vybírám jen ty nejzajímavější kousky a pražská hydra THE CORONA LANTERN se do užšího výběru dostala až po dlouhé době. Zakousla se do mě o to víc hluboko a bolestivěji. 

Jsem pocitový posluchač, hudbou zde tentokrát učarovaný, určitou monotónností (která je snad jedinou mojí výtkou) hozený až do pochmurné temné mantry. Otevírám vrzající dveře do dalších pokojů, přede mnou se odehrávají staré černobílé filmy. Vyzdvižena budiž hlasová práce vokalisty Dahlien. Je ji, stejně jako celý tenhle zádumčivý počin, radost poslouchat. Obzvláště, když svoji mysl naladíte na smutek, samotu, niterné prožitky plesnivějících vzpomínek. Novinka "Consiming The Tempest" je jako opuštěný obraz, kreslený pouze uhlem. Na české scéně jsou Pražané úkazem, v širším, řekněme evropským měřítku, pak velkým příslibem. Tahle tryzna se rozhodně povedla a stala se na dlouhou dobu mým stínem, našeptávačem, průvodcem.



sumarizace:

Česká doom metalová kapela THE CORONA LANTERN vydala loni album, které vás zmrazí. Ostré, hutné, dunivé riffy, skvělý hlas a jasně hmatatelná temnota vás přenese do země stínů. "Consuming The Tempest" působí jako černá vzpomínka, jako noční můra, která najednou obživla. Na to, že se jedná teprve o první dlouhohrající album kapely, je zde předkládán opravdu hodně návykový materiál. Hudba této nahrávky drásá, bolí, je krutá, chladná a zákeřná zároveň. Cítím v ní velký černý potenciál do budoucna. Album je jako nějaká temná mantra, opakovaná samotnou Smrtí. Doom metalová tryzna, která vás vezme na výlet do temných snů! Doporučuji! 

Asphyx says:


Czech doom metal band THE CORONA LANTERN released last year an album that freezes you. Sharp, dense, roaring riffs, great voice and clearly real darkness transport you to the land of shadows. "Consuming The Tempest" looks like a black memory, a nightmare that suddenly came to life. Considering this is the first full-length album of the band, there's presented really addicting stuff. The music of this recording lacerates,  hurts, it is cruel, cold and vicious at the same time. I feel its big black potential for the future. The album is like a dark mantra, repeated by the Death itself. Doom metal remembrance ceremony, which will take you on a trip into the dark dreams! I recommend!

https://thecoronalantern.bandcamp.com/album/consuming-the-tempest
https://www.facebook.com/thecoronalantern
http://bandzone.cz/thecoronalantern
Share this games :

TWITTER