DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. července 2016

Home » » Recenze/review - ASPHALT GRAVES - The New Primitive (2016)

Recenze/review - ASPHALT GRAVES - The New Primitive (2016)


ASPHALT GRAVES - The New Primitive
CD 2016, Vitriol Records

Leží tu, nehodní a opuštění v masovém hrobě. Protivili se Bohu a společnou víru našli až ve smrti. Zasypáni kamením, zaliti betonem, překryti asfaltových povrchem. Už zase vyjeli hrobníci s válci, už opět smrdí ve vzduchu černá hmota, získaná ze země jako zbytek při vakuové destilaci ropy. Stojíme tu teď s lopatami v rukou, spolu s all star skupinou ASPHALT GRAVES a pokoušíme se oživit ducha starých časů. Vzpomínáme dohromady na první desky REPULSION, NAPALM DEATH, RIGHTEOUS PIGS, PHOBIA, TERRORIZER a samozřejmě také na počiny švédských death metalových hrdinů. Puká nám před očima černý krov dávno opuštěných hrobů, drtíme kameny, které zatěžkávají zohavená těla.

Tohle je album, nahrané zkušenými harcovníky (Jason Netherton - Misery Index, ex-Dying Fetus,Shannon Lucas - ex-The Black Dahlia Murder, Brett Purgason - GWAR, Adam Faris - War Torn) pro radost. Z novinky je doslova cítit nadšení a odhodlání zničit vše živé. Skladby se valí v death grindovém tempu, jsou šílené, zběsilé, i když ničím vlastně výjimečné, ani překvapivé. Nevadí to, tentokrát lze "neoriginalitu" odpustit, vše vynahradí energie, napěchovaná s krutou samozřejmostí. "The New Primitive" lze s klidem doporučit všem maniakům, kteří mají dost všeho toho současného učesaného metalu a přeprodukovaných záležitostí. Vykopněte dveře u šéfovy kanceláře, řekněte mu hezky od plic, co si o něm myslíte, roztrhněte řetězy a vyrazte do ulic. Doporučuji ASPHALT GRAVES na uších a pořádnou palici do ruky. Antistresové pomůcky dávno nefungují, lepší bude pořádně ohulit volume doprava.




Zvuk, produkce i celkové provedení odpovídá plně zkušenostem všech zúčastněných muzikantů. Mám podobné desky ve velké oblibě. Líbí se mi přístup - kapela přijde do studia, nabouchá tam jeden masakr za druhým a odejde středem na pivo. Tak to má být a tak je to správně. Tahle hudba vámi bude vibrovat, nechá vás zavzpomínat na časy, kdy jste koketovali s punkem, grindem a milovali smečky, které vám plivli do ksichtu upřímnou krvavě černou slinu. Bez kompromisů, bez technických berliček, bez nudných umělých pomůcek, tak vás ASPHALT GRAVES převálcují. Exhumují vaše nejskrytější pudy. Ne, není to nic, co by zamíchalo kartami a donutilo hudební kritiky k dlouhému plácání jater v diskuzích, je to spíš syrová flákota obalená ve špíně, hnusu a hozená přímo na oltář přetvářky. Vše je osekané, ohlodané až na kost, neskutečně drtivé. Bouchám pěstí do stolu a mám sto chutí řvát na celý ten ošklivý svět. Tenhle výmaz mě bude provázet ještě hodně dlouho. Baví mě to moc! 


sumarizace:

ASPHALT GRAVES nahráli přesně ten kousek zahnívajícího masa, který by neměl chybět ve sbírce každého pravověrného death/grindera. Zakládám album na čestné místo ve své sbírce a užívám si ten hnilobný puch. Hutné kytarové výjezdy, zabijácké bicí a všude kolem vznášející odér márnice. Řekněte mi na rovinu, co si víc může death grindu přát? Otevřete hroby, exhumujte mrtvé a slyšte slova pekelná! Při poslechu si přijdu jako by se mě někdo snažil stáhnout z kůže zaživa. Na albu by mělo být napsáno upozornění, že může způsobovat šílenství. Vítejte na té nejkrutější pitvě. Death grindová all star kapela ASPHALT GRAVES je zde v plné síle a všem ukazuje, jak se má správně dělat masakr. Skvělé, velmi naléhavé a natlakované album! 


Asphyx says:

ASPHALT GRAVES recorded a putrescent piece of flesh which should be in every collection of the real death/grind fan. This album has a special place in my collection and I enjoy the purid smell. Solid guitar departures, killing drums and all around is the smell of charnel house.  Honestly, does a fan of a death grind need anything else? Open the graves, exhume corpses and listen the words of the hell. I feel like someone is trying to hide me alive. It should have a sign on the cover that says “may cause mental damage”. Welcome to the worst dissection ever. The death grind all star band ASPHALT GRAVES is here, is full of strength and it show us how the best massacre is done. Great, very acute and pressurized album. 


Tracklist:
1. Vulgar Theology
2. Megalomaniacs
3. Who Do You Serve?
4. No Feast (Without Cruelty)
5. Scapegoat
6. Negative Future
7. Mass Graves (Disrupt Cover)
8. Angst And Praise
9. Stop Resisting
10. The New Primitive
11. Time To Act (Nasum Cover)
12. Let It Burn
13. Exit From Reality

Line Up:
Jason Netherton (Misery Index, ex-Dying Fetus)
Shannon Lucas (ex-The Black Dahlia Murder)
Brett Purgason (GWAR)
Adam Faris (War Torn)

Share this games :

TWITTER